JOGGINGVAGN

Marknadens bästa JOGGINGVAGN

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Barnvagn » Aktivitetsvagnar » JOGGINGVAGN

BÄSTA JOGGINGVAGNEN

Är du en aktiv förälder som älskar att ge dig ut på joggingturer med din lilla, då har du kommit till rätt ställe. Att välja rätt springvagn kan vara svårt, det finns flertalet modeller från både kända och mindre kända tillverkare. Denna produktguide är skapad för att hjälpa dig hitta rätt med en joggingvagn för just dina behov och din budget.

I vårt bäst i test joggingvagn har vi tagit med alla aspekter som är viktiga för att en springvagn ska vara riktigt bra. Allt från hållbarhet och stabilitet till komfort och hur lätt den är att manövrera. Du hittar också användbara tips om hur du väljer en modell som är mångsidig och har all nödvändig förvaring för dina väsentliga saker. Så ta en kopp kaffe, slappna av och njut av turen medan vi guidar dig genom joggingvagnarnas värld. Med en joggingvagn i toppklass är du alltid redo att ge dig ut på stigarna med ditt barn!

SÅ VALDE VI UT BÄSTA JOGGINGVAGN

Vi vill göra processen enkel för dig när du letar efter en ny joggingvagn. Därför har vi satt ihop en lista över de bästa joggingvagnarna på marknaden, baserad på grundlig research och analys från vårt håll. När vi tittade genom diverse olika tester, utvärderingar, betyg och recensioner har vi valt att prioritera främst utifrån nedan punkter för utse bästa joggingvagn:

Säkerhet
Som alltid när det kommer till barnvagnar är säkerheten en högt prioriterad punkt, där joggingvagnen inte är ett undantag. Här har vi tittat bland annat på hur robust modellen är, kvalitén på däck & handbroms. Samt även tittat hur barnet sitter i joggingvagnen med säkerhetsbälte.

Bekvämlighet
Viktigt för att göra jogginturen behaglig är att barnet skall kunna sitta och sova bekvämt i joggingvagnen. Därför är det viktigt att du har alternativ kring ställbart ryggstöd för att anpassa efter hur barnet vill sitta.

Fjädring
När det kommer till aktivitetsvagnar överlag är fjädringen väldigt viktig för att kunna göra resan behaglig för barnet. Dåliga fjädringar kommer med stor risk bidra till att barnet inte uppskattar joggingvagnen i den grad som föräldern önskar.

Funktioner
Vagnens alla funktioner och tillbehör som går att köpa till är också en viktig faktor när vi tittat igenom och jämfört vagnarna. Det är också en sådan sak som sätter rimligheten i prissättningen av joggingvagnen, dvs vad som ingår och inte ingår.

Sist men inte minst har vi självklart vägt in priset på respektive joggingvagn. Det är en aspekt som vägs samman med övriga punkter för att sammanställa slutligen vilken springvagn som är bäst i test!

BÄST I TEST!

Joggingvagn bäst i test

Thule Urban Glide 2

Specifikation
 • Maxvikt sittdel: 34 kg
 • Vikt vagnen: 10,8 kg
 • Mått hopfälld med hjul (BxLxH): 67 x 96 x 34 cm
 • Framhjul: Fast, luftfyllt (16 tum)
 • Handtag: Knäled, ställbart
 • Handbroms: Ja
 • Regnskydd: Nej, köps separat
 • Bäst i test hos sajten Bäst-i-test.se

"100% LÖPARGLÄDJE"

Bästa joggingvagnen

Cybex AVI

Specifikation
 • Maxvikt sittdel: 22 kg
 • Vikt vagnen: 10,6 kg
 • Mått hopfälld med hjul (BxLxH): 89 x 58,5 x 25 cm
 • Framhjul: Fast, luftfyllt (16 tum)
 • Handtag: Knäled, ställbart
 • Handbroms: Ja
 • Regnskydd: Nej, köps separat

BÄSTA BUDGET!

Bäst i test joggingvagn

Baby Jogger Summit X3

Specifikation
 • Maxvikt sittdel: 34 kg
 • Vikt vagnen: 12,8 kg
 • Mått hopfälld med hjul (BxLxH): 86,5 x 66,5 x 35 cm
 • Framhjul: Roterande men låsbart
 • Handtag: Ej justerbart
 • Handbroms: Ja
 • Regnskydd: Nej, köps separat

KÖPGUIDE JOGGINGVAGN

Joggingvagnar erbjuder den perfekta kombinationen av hållbarhet och komfort för era utomhusäventyr. Oavsett om du navigerar i tuff terräng eller bara springer ärenden är det viktigt att välja en springvagn som passar dina och ditt barns behov. I den här köpguiden tar vi upp de viktigaste sakerna att överväga när du väljer den joggingvagn som är perfekt för er.

Välj en hållbar och stabil joggingvagn
Alltid när du köper en barnvagn är hållbarhet och stabilitet en av de viktigaste sakerna att ta hänsyn till. Och det gäller inte minst när du shoppar efter en joggingvagn. När du vill kunna ta med dig vagnen på joggingturen är det också bra att välja en vagn med ett bra och tillförlitligt fjädringssystem. Det gör nämligen att vagnen klarar av tuff terräng, så som grusvägar i skogen och liknande. Samtidigt som den dessutom rullar mjukt och låter ditt barn vila ostört. Däcken bör även vara något större än vanligt, så att vagnen blir stabil och klarar av alla underlag du möter på din joggingtur.

Säkerhetsfunktioner
En joggingvagn har ett par viktiga funktioner som den alltid skall ha först och främst, men du bör även kontrollera att dessa håller hög kvalité. Dessa funktioner är: Handbroms och fast framhjul.
Handbromsen är för att snabbt kunna bromsa, samt att du obehindrat skall kunna jogga i nedförsbackar utan att vagnen rullar iväg ifrån dig. De flesta joggingvagnar har ett fast framhjul, men en del modeller har ett rörligt med möjlighet att låsa det. Ett helt låst fast framhjul är att föredra, för att undvika att vagnen drar sidledes.

Komfort för både dig och ditt barn
Något annat som är väldigt viktigt för att välja rätt springvagn är såklart att den är bekväm för både dig och ditt barn. Styret ska vara bekvämt att greppa och gärna justerbart på höjden för att passa dig. Din nya joggingvagn bör också ha en sitt- och liggdel som går att justera så att ditt barn kan vila lugnt och skönt. Välj också gärna en vagn som har en justerbar sufflett. Den gör att du enkelt kan skydda ditt barn mot solen när du är ute på språng under varma sommardagar. Suffletten ger inte bara skugga utan skyddar också ditt barn mot vind och regn under kallare dagar.

Gör joggingturen smidig
En vagn som är enkel att manövrera är alltid att föredra. Men det är om möjligt ännu viktigare när du ska välja en modell som passar för joggingturen. När du joggar på skogsvägar vill du inte ha en springvagn som är svår att styra eller som rullar dåligt. En vagn som rullar riktigt bra kan förstås kosta lite mer, men det kommer vara värt de extra slantarna. Se också till att det finns gott om förvaring för nödvändigheter som snacks, vatten och saker till barnet. Så att du kan ha med allt du behöver på joggingrundan.

Mångsidighet
Slutligen är mångsidighet nyckeln när du väljer en vagn. Leta därför efter modeller som också kan användas för andra aktiviteter, som när du gör ärenden på stan. Det ger dig mest värde för din investering. Med en mångsidig och bekväm joggingvagn är du redo för alla utomhusäventyr med ditt barn.

FAQ

Här ser vi till att svara på de vanligaste frågor om joggingvagnar för att hjälpa dig att direkt få svar på dina eventuella funderingar.

 

När kan man börja med joggingvagn?

Rekommendationen är att du kan börja med joggingvagn efter barnet blivit minst sex månader gammal. Anledningen bakom detta är att barnet bör kunna hålla sitt huvud i upprätt läge innan du placerar det i en joggingvagn. Du kan självklart promenera med din joggingvagn om du vill första sex månaderna, men det är rimligt att tänka att barnet har det bekvämare i en ordinarie barnvagn.

Kan man springa med vanlig barnvagn?

Ja det är självklart att det går bra att springa med en vanlig barnvagn, speciellt när du vill komma igång med det och testa. Då kan du testa i lugn takt med en vanlig barnvagn innan du väljer att investera i en joggingvagn.

Varför ska jag köpa joggingvagn?

En joggingvagn kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha en aktiv livsstil. En joggingvagn har många fördelar jämfört med en vanlig barnvagn.

Först och främst är joggingvagnar mycket lättare än vanliga barnvagnar, vilket gör att de är smidigare att använda och man kan lättare ta sig fram över olika typer av underlag. De är också utrustade med luftfjädrar, vilket ger ett bekvämt åk för barnet.

Joggingvagnar är också utformade för att ge dig och ditt barn en säker och bekväm löpupplevelse. De har en hög sittposition, vilket ger barnet god sikt och gör det möjligt för dig att övervaka ditt barn när du löper. De har också breda hjul som ger dig ett stabilt löpsteg och minimerar risken för skador.

Hur ska jag springa med en joggingvagn?

Det är en liten inlärningsprocess när du skall börja jogga med en joggingvagn. När du ska börja jogga med vagnen bör du börja med att gå. Gå först ett par varv för att få en känsla för hur vagnen känns. När du är bekväm med vagnen kan du börja jogga. Se till att du har en bra hållning och bra form, så att du inte anstränger dig mer än nödvändigt. Se även till att du har tillräckligt med utrymme runt dig, så att du inte stöter på något eller någon. Testa dig sedan fram genom att justera hastigheten och se hur vagnen svarar.

Vilken är den bästa joggingvagnen?

Bästa joggingvagn på marknaden är Thule Glide 2, som vi utsett till Bäst i test! Premiumtillverkaren Thule är känd för sin noggrannhet kring sina produkter oavsett om det gäller joggingvagnar eller exempelvis cykelvagnar.

Hur länge kan man använda joggingvagn?

Det finns inga restriktioner för när du skall sluta använda joggingvagn med ditt barn. Det handlar till största del om att barnet skall sitta bekvämt, du skall orka skjuta barnet i vagnen och att barnet inte överstiger maxvikten.

 

 

 

Källa

I samband med att vi sammanställer dessa produktguider för att hjälpa föräldrar i sina inköp söker vi alltid efter kvalitativa källor online. Dessa källor kan delvis vara testhus som genomför objektiva tester av produkterna. Men det kan också vara recensioner och omdömen direkt från föräldrar som använt dessa produkter. Kombinationen av dessa tror vi är det rätta sättet att komma fram till marknadens bästa alternativ.
 

Madeformums.com – UK:s största sida när det kommer till produktrekommendationer av barnprodukter.
https://www.madeformums.com/

Ombarnvagnar.com – Fyrabarnsmamman Anna som kallar sig själv ”Barnvagnsnörden”.
https://ombarnvagnar.com/

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.