bäst i test

TRÅDLÖSA HÖRLURAR BARN

I denna bäst i test-guide har vi noggrant granskat och jämfört marknadens bästa trådlösa hörlurar specifikt utformade för barn. Vi vet hur viktigt det är att hitta hörlurar som inte bara levererar hög ljudkvalitet, utan också är säkra och bekväma för de yngre användarna. Med vår guide kan du vara säker på att hitta de hörlurar som bäst passar ditt barns behov, oavsett om det handlar om att lyssna på musik, ljudböcker eller film. Låt oss hjälpa dig att göra ett välgrundat val och ge ditt barn en fantastisk och trygg ljudupplevelse!

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa trådlösa hörlurar för barn

Trådlösa hörlurar för barn har blivit en populär och praktisk lösning för föräldrar som vill ge sina barn en förstklassig ljudupplevelse samtidigt som de säkerställer deras säkerhet och komfort. Dessa hörlurar erbjuder flera fördelar som gör dem till ett utmärkt val för både barn och föräldrar.

En av de största fördelarna med trådlösa hörlurar är att de eliminerar problemet med trassliga kablar. För barn innebär detta en mer användarvänlig och bekväm upplevelse, särskilt när de är i rörelse eller vill lyssna på musik, film eller ljudböcker under resor.

För de föräldrar som oroar sig för barnens hörsel genom att använda trådlösa hörlurar kan känna sig lugn. Dessa trådlösa hörlurar är anpassade för barn hörsel och når inte de höga ljudnivåer som ordinarie hörlurar. Detta förhindrar hörselskador och gör det möjligt för barnen att njuta av sina favoritljud utan att riskera sin hörselhälsa.

För barn som har svårt att fokusera är ett par trådlösa hörlurar ett smidigt sätt för dem att stänga ute allt annat ljud om de behöver lite lugn och ro. På detta sätt behöver de inte ha uppmärksamheten någon annanstans än på ljudet och eventuellt det som de tittar på.

våra favoriter

Bäst i test

JBL JR310 BT

Utmärkt alternativ

OTL On-Ear Hörlurar Junior 85/95dB

billigare alternativ

Linocell Trådlösa hörlurar

Så valde vi ut bästa trådlösa hörlurarna

På Barnkollen.se gör vi inga egna fysiska tester, utan förlitar oss på en omfattande analys av källor, recensioner, betyg och information som finns tillgänglig online. Genom att noggrant granska och jämföra olika produkter utifrån följande aspekter, säkerställer vi att våra rekommendationer baseras på de mest relevanta och pålitliga uppgifterna:

Hållbarhet
Barns hörlurar utsätts ofta för en hel del slitage, och därför är hållbarhet en av de viktigaste aspekterna i vår bedömning. Vi analyserar användarrecensioner och expertutlåtanden för att fastställa hur väl hörlurarna klarar av daglig användning, stötar och fall.

Volymbegränsning
För att skydda barnens hörsel är det avgörande att hörlurarna har en effektiv volymbegränsning. Vi kontrollerar att de modeller vi rekommenderar följer riktlinjerna för maximal ljudnivå, vilket vanligtvis är 85 decibel. Detta säkerställer att barn kan lyssna på sina favoritinnehåll utan att riskera hörselskador.

Ljudkvalitet
Trots att säkerhet och hållbarhet är prioriterade, är ljudkvaliteten också en central faktor. Vi granskar expertomdömen och användarrecensioner för att bedöma ljudets klarhet, bas, diskant och övergripande ljudupplevelse. Vi vill att barnen ska kunna njuta av högkvalitativt ljud oavsett om de lyssnar på musik, film, ljudböcker eller spelar spel.

Batteritid
För långvarig användning, särskilt under resor eller skoldagar, är batteritiden avgörande. Vi utvärderar hörlurarnas batterilivslängd baserat på tillverkarens specifikationer och verkliga användarupplevelser. Modeller med lång batteritid får högre betyg i vår sammanställning.

Pris
Vi strävar efter att rekommendera produkter som erbjuder bästa möjliga värde för pengarna. Genom att jämföra priser med de erbjudna funktionerna och kvaliteterna, identifierar vi hörlurar som ger mest valuta utan att kompromissa med säkerhet och prestanda. Vi tar hänsyn till både budgetvänliga alternativ och premiumprodukter för att tillgodose olika behov och preferenser.

Genom att systematiskt bedöma dessa aspekter kan vi på Barnkollen.se erbjuda välgrundade och pålitliga rekommendationer för trådlösa hörlurar för barn. Vårt mål är att hjälpa föräldrar att göra informerade val och hitta de bästa produkterna för sina barn.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

JBL JR310 BT

Trådlösa hörlurar för barn bäst i test
Specifikation
 • Batteritid: 30 timmar
 • Laddningstid: 2 timmar
 • Maxvolym: 85db
 • USB C-kabel ingår

JBL JR310 BT är trådlösa hörlurar som är särskilt anpassade för barn och erbjuder en hög ljudkvalitet utan att kompromissa med säkerheten. Hörlurarna är utrustade med lättanvända kontrollknappar och bekväma vadderade öronkuddar, vilket gör dem bekväma att använda under längre perioder. De använder Bluetooth-teknik för att erbjuda en trådlös lyssningsupplevelse och har en imponerande batteritid på upp till 30 timmar. Om man glömmer att ladda dem, finns stöd för snabbladdning, vilket ger en timmes driftstid på bara 10 minuter. Den hopfällbara designen gör dem enkla att ta med sig.

Hörlurarna är utformade för säker användning med en volymbegränsning som säkerställer att ljudnivån aldrig överstiger 85 dB, vilket skyddar barnens hörsel. Den trådlösa anslutningen har en räckvidd på upp till 15 meter, vilket eliminerar behovet av sladdar och gör dem idealiska för användning med smartphones eller surfplattor, både hemma och på språng. JBL JR310 BT har också en inbyggd mikrofon, vilket gör det enkelt för barnen att kommunicera med vänner och familj.

Med JBL JR310 BT får du hörlurar som kombinerar säkerhet, bekvämlighet och hög ljudkvalitet, vilket gör dem till ett utmärkt val för yngre musikälskare.

Utmärkt alternativ

OTL On-Ear Hörlurar Junior 85/95dB

Bästa trådlösa hörlurarna barn
Specifikation
 • Batteritid: 24 timmar
 • Laddningstid: 2 timmar
 • Maxvolym: 95db
 • USB C-kabel ingår

OTL On-Ear Junior 85/95dB är trådlösa hörlurar för barn med ett justerbart huvudband och vadderade öronkåpor, som erbjuder en trygg volymbegränsning med två inställningar på 85 och 95 dB. Hörlurarna kommer med en 120 cm AUX-delningskabel och en inbyggd mikrofon, vilket gör dem kompatibla med en mängd olika enheter som iPads, handhållna spelkonsoler, Xbox, PS4 och Nintendo Switch via den inkluderade 3,5 mm ljuddelningskabeln. Med ett uppladdningsbart batteri via USB-C, som ger 24 timmars batteritid och laddas på cirka 2 timmar, är dessa hörlurar både praktiska och långvariga.

Det är viktigt att notera att alla funktionsknappar och mikrofonen är inaktiverade när hörlurarna används i trådbundet läge. OTL On-Ear Junior är CE-märkta och rekommenderas för barn från 3 år.

Hörlurarna finns i flera olika modeller och motiv för att passa ditt barns intresse, inklusive:

Billigare alternativ

Linocell Trådlösa hörlurar

Bäst i test hörlurar barn
Specifikation
 • Batteritid: Upp till 50 timmar
 • Laddningstid: ca 2 timmar
 • Maxvolym: 85db
 • USB C-kabel ingår

Linocell Trådlösa hörlurar är designade för barn och erbjuder en trygg och bekväm lyssningsupplevelse. De har inbyggd volymbegränsning som säkerställer att ljudnivån aldrig överstiger 85 dB, vilket skyddar barnens hörsel. Hörlurarna är utrustade med mjuka och bekväma öronkuddar som gör dem lämpliga för längre användning. Med en imponerande batteritid på upp till 50 timmar kan barnen lyssna i flera dagar utan att behöva ladda. De kan anslutas trådlöst via Bluetooth eller med den medföljande ljudkabeln till mobiler och surfplattor.

Hörlurarna laddas enkelt med den medföljande USB-C-kabeln, dock säljs laddaren separat men går att koppla in i de flest nätadapters med USB C. Linocell Trådlösa hörlurar är idealiska för barn i åldern 3-6 år, vilket gör dem till ett utmärkt val för de yngsta musikälskarna.

Ett kostnadseffektivt och smart köp för föräldern som vill ha ett par trådlösa hörlurar till sitt barn.

KÖPGUIDE TRÅDLÖSA HÖRLURAR BARN

Att köpa trådlösa hörlurar för barn kan verka som en enkel uppgift, men det finns flera faktorer att tänka på för att säkerställa att du gör ett informerat och bra val. Här är några viktiga aspekter att överväga innan du köper trådlösa hörlurar till ditt barn:

Volymbegränsning

Barns hörsel är känslig och kan lätt skadas av höga ljudnivåer. Välj hörlurar som har en inbyggd volymbegränsning på max 85 decibel för att skydda ditt barns hörsel. Kontrollera produktens specifikationer för att säkerställa att denna funktion finns.

Passform och komfort

Hörlurar bör vara bekväma att bära under längre perioder. Leta efter modeller med justerbara huvudband och mjuka öronkuddar som sitter bra utan att klämma. En bra passform förhindrar också att hörlurarna glider av, vilket är särskilt viktigt för aktiva barn.

Hållbarhet

Barn kan vara hårda mot sina saker, så det är viktigt att hörlurarna är robusta och hållbara. Sök efter hörlurar med en stadig konstruktion och material som tål slitage. Hörlurar som är särskilt designade för barn har ofta extra förstärkningar och flexibla delar för att klara av att böjas och bändas.

Batteritid

För att undvika att hörlurarna behöver laddas ofta, välj en modell med lång batteritid. Minst 10-12 timmars användning per laddning är rekommenderat för att säkerställa att hörlurarna håller under hela dagen, särskilt under resor eller skoldagar. Om hörlurarna har en funktion att stänga av sig själva efter en viss tid, är det ett extra stor plus.

Trådlösa hörlurar vs hörlurar med sladd

I denna guide har vi fokuserat på att framhäva trådlösa hörlurar för barn. Men det finns självklart hörlurar med sladd som ett alternativ. Vår bild är dock att trådlösa hörlurar är överlägsna av ett flertal olika anledningar. Där den främst anledningarna är hållbarhet och säkerhet. Barn har en förmåga att pilla, snurra och i värsta fall bita på saker när de sitter ned. Ett par hörlurar med sladd är det perfekta alternativet (i barnens värld) för att göra just det. Ett par trådlösa hörlurar tar bort det alternativet, samt att barnet slipper fastna med sladden när de rör på sig.

Pris

Sätt en budget och jämför olika modeller inom den prisklassen. Dyrast betyder inte alltid bäst; se till att de hörlurar du väljer erbjuder ett bra värde för pengarna med hänsyn till de funktioner och kvaliteter de erbjuder.

FRÅGOR OCH SVAR TRÅDLÖSA HÖRLURAR

Barn kan börja använda hörlurar från cirka 3 år, men det är viktigt att övervaka volymen och användningstiden för att skydda deras hörsel. Hörlurar som är gjorda för barn är att rekommendera då de har en inbyggd begränsning av volymen.

Hörlurar som JBL JR310 och JLab Audio JBuddies Studio Wireless är kända för sin utmärkta ljudkvalitet och säkerhetsfunktioner för barn.

Trådlösa hörlurar eliminerar risken för trassliga sladdar, ger större rörelsefrihet, och många modeller har volymbegränsning för att skydda barns hörsel. Det kan också fungera som ett sätt för att få ditt barn att lugna ned sig och stänga ute allt annat ljud som kan stressa dem.

Priset på trådlösa hörlurar för barn varierar, men det finns bra alternativ i olika prisklasser, från budgetvänliga till premium, så det är möjligt att hitta ett par som passar din budget.

Källa

Barnkollen.se arbete med att identifiera de bästa trådlösa hörlurarna för barn på marknaden bygger på en grundlig analys av offentlig information. De genomför inga egna tester utan förlitar sig istället på tillgängliga recensioner, betyg, produktinformation och andra publicerade tester. Skapad av föräldrar för föräldrar, utgår Barnkollen.se alltid från ett föräldraperspektiv i sina bedömningar. För denna guide har man bland annat tittat på Prisjakts topplista över bästa hörlurarna för barn och Testfaktas genomgång av hörlurar från november 2018.

Länk till Testfaktas genomgång: Testfakta – Hörlurar för barn, november 2018.

<