Bilresa barn tips

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

10 saker som underlättar bilresan med barn

Att åka bil med barn kan vara en stor utmaning för alla föräldrar. Oavsett om det är en kort bilresa till farmor & farfar eller om ni fått för er att åka på bilsemester. Barnen har en tendens att inte alltid vara tysta och lugna i bilen när vi föräldrar vill att de skall vara det. Därför har vi tagit fram en topplista med prylar som kommer underlätta din bilresa med barn. Från sakerna som ser till att du har koll barnen från förarsätet eller passagerarsätet i bilen, till roliga prylar för barnen att leka med.


Prylficka bilstolen

En prylficka i bilen är en perfekt start för att hålla ordning på barnens saker. Där kan du förvara leksaker, nappar, vattenflaska och andra nödvändiga saker för bilresan.

En del prylfickor har även en genomskinlig ficka för att förvara surfplattan. Prylfickan fungerar också som ett smidigt sparkskydd för de bilbarnsstolar som är framåtvända.

 

Tips på bra prylficka hittar du här!

 

 


Full koll med spegel

En bilspegel ser till att du kan ha koll på ditt eller dina barn, även när du kör bil. Genom att hänga en bilspegel på nackstödet kan du hålla full koll, även när dina barn sitter i bakåtvända bilbarnstolar.

En bilspegel ser till att du kan ha koll på ditt eller dina barn, även när du kör bil. Genom att hänga en bilspegel på nackstödet kan du hålla full koll, även när dina barn sitter i bakåtvända bilbarnstolar.

 

Tips på bra bilspegel för barn hittar du här!

 

 

 


Nackkudde för barn

Det kan vara rätt underbart när barnen somnar en stund under en lång bilfärd. Många barn har dock en tendens att falla framåt med huvudet och sittande sova i en obekväm position. Då kan en nackkudde för barn vara perfekt för att undvika det.

Med en nackkudde kan ditt barn sova mjukt och bekvämt under längre tid av bilresan. Dessutom kan du köpa en nackkudde med barnens favoritmotiv!

 

Tips på bra nackkudde för barn hittar du här!

 

 


Sagostund för barn

Ett av de bästa sätten att få sitt barn att ta det lugnt under en stund är att sätta igång favoritsagan i högtalarna. Du kan antingen köpa de klassiska CD-skivorna och mata in.

 

Men ett ännu smidigare sätt att hela tiden hålla sig uppdaterad är att använda sig av en ljudbokstjänst. Då håller du dig uppdaterad på alla favoritsagorna för barnen. Dessutom kan du unna dig själv en ljudbok eller två om barnen lyckas somna i bilen.

Bookbeat Ljudbokstjänst – Läs mer här!
Nextory Ljudbokstjänst – Läs mer här!


 

Förvaring i bilen

Med en förvaringsväska i bilen kan du förvara allt som barnen vill ha med sig på bilresan. Från favoritboken, gosedjuret, till leksakerna som bara måste följa med. Förvaringsväskan är perfekt för föräldern som gillar ordning och reda i bilen.

Vi har hittat en stor favorit när det kommer till förvaringsväskor i bilen. På SmartaSaker hittar du denna förvaringsväska, som har ett kylfack där du kan förvara dryck och mat. Ovanpå locket har du dessutom en smidig yta som kan fungera som bord eller spelbord.

 

Förvaringsväskan hos SmartaSaker hittar du här!


Solskydd bilen

Se till att ha ett solskydd i bilen för att undvika att barnen får solen i ögonen. Speciellt värdefullt när barnen skall sova.

 

Solskydden finns att köpa i ett flertal olika modeller och utföranden. Du kan köpa solskydd med motiv på barnens favoritprinsessa eller superhjälte. Eller vår favorit med rullgardinsfunktion som du enkelt kan dra upp eller ned.

Solskyddet med rullgardinsfunktion hittar du här!

 


 

Kylväska för nappflaskor

Har du små barn och behöver hålla bröstmjölken nedkyld under en längre bilresa? Då kan en kylväska anpassad för just detta vara ett utmärkt alternativ för dig.

Med kylväskan från Nanobebe kan du hålla bröstmjölken nedkyld under hela bilresan. Väskan rymmer flera flaskor och kylklampar. Och du kan enkelt bära med dig den när du stannat bilen.

 

Kylväskan från Nanobebe hittar du här!

 

 


 

Temperatursmart sittdyna

Med en temperatursmart sittdyna hjälper du ditt barn att hålla rätt värme i bilbarnstolen. När det är varmt på vintern kyler den ned barnet. Och när det är kallt på vintern hjälper den barnet att snabbt få upp värmen i stolen.

Vi gillar sittdynorna från Aeromove som finns i flera olika storlekars för att kunna passa din bilbarnstol. De finns också i ett flertal olika färger och designer.

 

Sittdyna från Aeromove hittar du här!

 


 

Aktivitetsleksak baby

Med en liten bebis i bilen kan det vara en utmaning att hålla dem nöjda och glada. Under långa bilresor blir det en extra utmaning, speciellt om de är vakna.

Med aktivitetsleksak som du enkelt kan fästa på ditt babyskydd ger du ditt barn något att fokusera på under bilresan. I och med att den är avtagbar underlättar du också för dig själv när du inte vill att barnet skall fokusera på den. Exempelvis när det är sovdags. Favoriten för oss är aktivitetsleksaken Musical Nature Stroll från Tiny Love.

 

Aktivitetsleksaker hittar du här!


Barnratt i baksätet

Älskar ditt barn att åka bil, vad är då bättre än att ge dem en egen bilratt? Med en egen bilratt får barnen känna sig stora och låtsas ratta bilen fram på vägarna.

Det finns flertalet bilrattar anpassade för baksätet, både för bakåtvända och framåtvända bilstolar. Vår favorit bland dem kommer från Casdon och passar framåtvända bilbarnstolar.

 

Bilratten hittar du här!

Andra inlägg

Dela denna