10 saker som underlättar bilresan med barn

bilresa_barn2

Att åka bil med barn kan vara en stor utmaning för alla föräldrar. Oavsett om det är en kort bilresa till farmor & farfar eller om ni fått för er att åka på bilsemester. Barnen har en tendens att inte alltid vara tysta och lugna i bilen när vi föräldrar vill att de skall vara det. Därför har vi tagit fram en topplista med prylar som kommer underlätta din bilresa med barn. Från sakerna som ser till att du har koll barnen från förarsätet eller passagerarsätet i bilen, till roliga prylar för barnen att leka med.


Prylficka bilstolen

En prylficka i bilen är en perfekt start för att hålla ordning på barnens saker. Där kan du förvara leksaker, nappar, vattenflaska och andra nödvändiga saker för bilresan.

En del prylfickor har även en genomskinlig ficka för att förvara surfplattan. Prylfickan fungerar också som ett smidigt sparkskydd för de bilbarnsstolar som är framåtvända.

 

Tips på bra prylficka hittar du här!

 

 


Full koll med spegel

En bilspegel ser till att du kan ha koll på ditt eller dina barn, även när du kör bil. Genom att hänga en bilspegel på nackstödet kan du hålla full koll, även när dina barn sitter i bakåtvända bilbarnstolar.

En bilspegel ser till att du kan ha koll på ditt eller dina barn, även när du kör bil. Genom att hänga en bilspegel på nackstödet kan du hålla full koll, även när dina barn sitter i bakåtvända bilbarnstolar.

 

Tips på bra bilspegel för barn hittar du här!

 

 

 


Nackkudde för barn

Det kan vara rätt underbart när barnen somnar en stund under en lång bilfärd. Många barn har dock en tendens att falla framåt med huvudet och sittande sova i en obekväm position. Då kan en nackkudde för barn vara perfekt för att undvika det.

Med en nackkudde kan ditt barn sova mjukt och bekvämt under längre tid av bilresan. Dessutom kan du köpa en nackkudde med barnens favoritmotiv!

 

Tips på bra nackkudde för barn hittar du här!

 

 


Sagostund för barn

Ett av de bästa sätten att få sitt barn att ta det lugnt under en stund är att sätta igång favoritsagan i högtalarna. Du kan antingen köpa de klassiska CD-skivorna och mata in.

 

Men ett ännu smidigare sätt att hela tiden hålla sig uppdaterad är att använda sig av en ljudbokstjänst. Då håller du dig uppdaterad på alla favoritsagorna för barnen. Dessutom kan du unna dig själv en ljudbok eller två om barnen lyckas somna i bilen.

Bookbeat Ljudbokstjänst – Läs mer här!
Nextory Ljudbokstjänst – Läs mer här!


 

Förvaring i bilen

Med en förvaringsväska i bilen kan du förvara allt som barnen vill ha med sig på bilresan. Från favoritboken, gosedjuret, till leksakerna som bara måste följa med. Förvaringsväskan är perfekt för föräldern som gillar ordning och reda i bilen.

Vi har hittat en stor favorit när det kommer till förvaringsväskor i bilen. På SmartaSaker hittar du denna förvaringsväska, som har ett kylfack där du kan förvara dryck och mat. Ovanpå locket har du dessutom en smidig yta som kan fungera som bord eller spelbord.

 

Förvaringsväskan hos SmartaSaker hittar du här!


Solskydd bilen

Se till att ha ett solskydd i bilen för att undvika att barnen får solen i ögonen. Speciellt värdefullt när barnen skall sova.

 

Solskydden finns att köpa i ett flertal olika modeller och utföranden. Du kan köpa solskydd med motiv på barnens favoritprinsessa eller superhjälte. Eller vår favorit med rullgardinsfunktion som du enkelt kan dra upp eller ned.

Solskyddet med rullgardinsfunktion hittar du här!

 


 

Kylväska för nappflaskor

Har du små barn och behöver hålla bröstmjölken nedkyld under en längre bilresa? Då kan en kylväska anpassad för just detta vara ett utmärkt alternativ för dig.

Med kylväskan från Medela kan du hålla bröstmjölken nedkyld under hela bilresan. Väskan rymmer flera flaskor och kylklampar. Och du kan enkelt bära med dig den när du stannat bilen.

 

Kylväskan från Medela hittar du här!

 

 


 

Temperatursmart sittdyna

Med en temperatursmart sittdyna hjälper du ditt barn att hålla rätt värme i bilbarnstolen. När det är varmt på vintern kyler den ned barnet. Och när det är kallt på vintern hjälper den barnet att snabbt få upp värmen i stolen.

Vi gillar sittdynorna från Aeromove som finns i flera olika storlekars för att kunna passa din bilbarnstol. De finns också i ett flertal olika färger och designer.

 

Sittdyna från Aeromove hittar du här!

 


 

Aktivitetsleksak baby

Med en liten bebis i bilen kan det vara en utmaning att hålla dem nöjda och glada. Under långa bilresor blir det en extra utmaning, speciellt om de är vakna.

Med aktivitetsleksak som du enkelt kan fästa på ditt babyskydd ger du ditt barn något att fokusera på under bilresan. I och med att den är avtagbar underlättar du också för dig själv när du inte vill att barnet skall fokusera på den. Exempelvis när det är sovdags. Favoriten för oss är aktivitetsleksaken Musical Nature Stroll från Tiny Love.

 

Aktivitetsleksaken hittar du här!


Barnratt i baksätet

Älskar ditt barn att åka bil, vad är då bättre än att ge dem en egen bilratt? Med en egen bilratt får barnen känna sig stora och låtsas ratta bilen fram på vägarna.

Det finns flertalet bilrattar anpassade för baksätet, både för bakåtvända och framåtvända bilstolar. Vår favorit bland dem kommer från Casdon och passar framåtvända bilbarnstolar.

 

Bilratten hittar du här!

Lisa

SENASTE INLÄGGEN

Barnsäkra hemmet

Läs mer ->
blöjtårta

Blöjtårta

Läs mer ->
Barnkalas tema

Barnkalas teman

Läs mer ->
play doh lera

Play Doh lera

Läs mer ->
trolldeg

Trolldeg

Läs mer ->

PRODUKTGUIDER

Springcykel

SPRINGCYKEL

Läs mer ->

EL LÅDCYKEL

Läs mer ->
Lära gå vagn

LÄRA-GÅ-VAGN

Läs mer ->
barngrind

BARNGRIND

Läs mer ->
Resevagn

RESEVAGN

Läs mer ->

FLER BLOGGINLÄGG

Barnsäkra hemmet

2023-10-27
Kategori: ,

Barnsäkra hemmet – En guide till ett säkert hem med barn Barnsäkerhet är av yttersta vikt när du har små…

blöjtårta

Blöjtårta

2023-09-26
Kategori:

Blöjtårta – ett namn som låter som om det kommer från ett helt annat kulinariskt universum. Men oroa dig inte,…

Barnkalas tema

Barnkalas teman

2023-09-21
Kategori:

Att arrangera ett barnkalas är alltid en spännande och minnesvärd händelse för både barn och föräldrar. Ett av de mest…

play doh lera

Play Doh lera

2023-09-21
Kategori:

Vad är play-doh lera? Play-Doh lera är en av de mest älskade och ikoniska leksakerna för barn i alla åldrar.…

trolldeg

Trolldeg

2023-09-20
Kategori:

Trolldeg är en kreativ och mångsidig lerliknande blandning som är populär bland barn och vuxna för att skapa olika konstverk…

Barnkalas tips

Barnkalas

2023-09-20
Kategori: ,

Barnkalas är en speciell tid då vi kan skapa minnen som varar för livet. Det är en tid för skratt,…

Kungliga namn

Kungliga namn

2023-09-19
Kategori: ,

Kungliga namn har alltid spelat en viktig roll i historiens förlopp och är ofta förenade med aristokrati, makt och prestige.…

slempropp

Slempropp

2023-09-18
Kategori:

Vad är en slempropp? En slempropp är en naturlig skyddsbarriär som finns i livmoderhalsen under en kvinnas graviditet. Den består…

när börjar barn gå

När börjar barn gå

2023-09-17
Kategori:

Att se sitt barn ta sina första steg är en av de mest minnesvärda ögonblicken för föräldrar. Barns utveckling och…

När börjar barn prata

När börjar barn prata

2023-09-17
Kategori:

Barns språkutveckling är en fascinerande process som varierar från barn till barn. Det är en kritisk del av deras utveckling…

mjölktänder

Mjölktänder

2023-09-11
Kategori:

Mjölktänder, även kända som primära tänder eller barnets första tänder, är de första uppsättning tänder som vanligtvis börjar dyka upp…

potträning

Potträning

2023-09-11
Kategori:

Potträning är en av de viktigaste milstolparna i ett barns tidiga utveckling. Det är ett steg mot självständighet och en…

Finska namn

2023-09-11
Kategori:

Svenskar med finska rötter har en unik kulturell arvrikedom som ofta avspeglas i deras namngivning. Finska namn har en särskild…

Grekisk mytologi namn

Grekisk mytologi namn

2023-09-08
Kategori:

Grekisk mytologi är fylld med en fascinerande samling av namn, var och en med sin egen unika historia och betydelse.…

Inför förskolestart

Guide: Inför förskolestart

2023-08-21
Kategori:

Dags för förskolan? Har det blivit dags för förskolestart och du vill köpa de saker som ditt barn behöver inför…

bästa barnappen

Appar för barn

2023-02-21
Kategori:

Appar för barn är ett utmärkt sätt att underhålla barn, samtidigt som de lär sig något. Nuförtiden har många föräldrar…

Könsneutrala namn

Könsneutrala namn

2023-02-15
Kategori: ,

Lista över namn som ses som könsneutrala namn, eller även kallat Unisex-namn. Som idag används som namn vanligtvis i Sverige…

Barnnamn 2022

Barnnamn 2022

2023-02-15
Kategori: ,

De mest populära barnnamnen för 2022 i Sverige har nu tillkännagetts genom Statistikmyndigheten (SCB) som varje år samlar in statistik…

presenter till barn

Presenter till barn

2023-02-14
Kategori:

Den stora höjdpunkten för barn, oavsett ålder är när det vankas födelsedag vilket innebär att man som barn får öppna…

Topp 100 barnfilmerna

100 bästa barnfilmerna

2023-02-14
Kategori:

Barnfilmer är och har ända sedan Walt Disney gjorde entré med Snövit och de sju dvärgarna 1937 satt färg på…