Korta barnnamn

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Korta barnnamn

Att välja ett namn till sitt barn är en av de första och viktigaste besluten föräldrar gör. Namnet följer med barnet genom hela livet och blir en del av deras identitet. För många föräldrar är korta namn ett populärt val på grund av deras enkelhet och elegans. De är ofta lätta att uttala, skriva och komma ihåg. I denna artikel har Barnkollen sammanställt en lista över korta och vackra namn som kan vara perfekta för ditt barn. Oavsett om du letar efter något unikt, traditionellt eller trendigt, hoppas vi att du hittar inspiration här. Låt oss dyka in i en värld av korta barnnamn och upptäcka de som kan bli det perfekta valet för din nyfödda.

Korta pojknamn (2-3 bokstäver)

Att välja ett namn till sin son är en speciell och betydelsefull uppgift. Föräldrar som föredrar korta namn uppskattar ofta deras enkelhet och styrka. Korta pojknamn, med två till tre bokstäver, är både kraftfulla och lätta att komma ihåg. De är perfekta för att ge ditt barn ett namn som är lätt att bära genom livet. Här har vi sammanställt en lista med korta pojknamn som sträcker sig från klassiska till moderna alternativ, vilket ger dig en mängd olika valmöjligheter att överväga.

Faktum är att många av de populäraste barnnamnen är korta. Sam exempelvis är på tionde plats över det populäraste killnamnet 2023. Leo och Ted är två andra namn som vi hittar på topp 50 listan över de populäraste pojknamnen.

Nedan har vi sammanställt en lista med totalt 89 korta pojknamn i bokstavsordning.

AceMio
AdiMo
AjeNed
AkiNeo
AlNic
AlfNik
AliNil
AnNio
AriNoa
ArtNoe
AskNoé
AtaNoh
AxlNor
BenNox
BoNuh
BobOd
CalOdd
DanOla
EdOle
EfeOve
EjePer
ElPim
EliPo
GadPål
GilRai
IanRay
IbRex
IsaRio
JaxSam
JaySet
JimSi
JodSid
JonTed
JudTeo
KaiTim
KajTio
KenTor
KitTy
LeTyr
LeoUno
LexVic
LoZeb
LoeZia
MacÖje
Max

 

Korta flicknamn (2-3 bokstäver)

Korta flicknamn har en särskild charm och är ofta både eleganta och minnesvärda. Namn med två till tre bokstäver är populära på grund av deras enkelhet och skönhet. I Sverige har korta namn som Lea och Liv växt sig popul’ra och kvalar bägge in på listan över de populäraste flicknamnen i Sverige.

Här har vi samlat en lista med totalt 77 korta flicknamn som erbjuder en blandning av traditionella och moderna alternativ. Låt dig inspireras av dessa namn som kan ge din dotter en unik och vacker identitet.

AdaLia
AmyLié
AnLis
AnaLiv
AvaLo
BeaLou
BimLy
CayMaj
DeaMay
EdaMi
EdiMia
EjaMie
EmMoa
EvaMy
EveNan
EvyNea
FamNi
FiaNor
GroPam
GryPi
GunPia
IaPim
IdaPy
IkaRia
InaRio
IoRut
IorSia
IraSiv
IsaSol
IvyTea
IwaTia
JenTua
JinUma
JunUnn
KeaZia
KiaZoe
KimÅse
LeaÅsa
Li

 

Korta barnnamn är överlag väldigt populärt i Sverige. Faktum är att bland de 100 vanligaste pojk- och flicknamnen är det totalt 41 av namnen som har maximalt fyra bokstäver i sig. I just denna lista gick vi igenom kort barnnamn med max 3 bokstäver. Faktum är att det finns gott om korta namn med fyra bokstäver också. Vill du läsa fler namnlistor och inspireras, se några av våra populäraste sammanställningar här nedan:

Andra inlägg

Dela denna