bäst i test

BABYSITTER

En babysitter är en väldigt användningsbar produkt som både underlättar för dig som förälder och som barn ofta uppskattar. Är du trött på att jämt och ständigt gå runt och bära på ditt barn utan att få en minut över till annat så är en babysitter något för dig.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa babysitter

I den kan barnet sitta tryggt och säkert samtidigt som barnet kan vara nära dig vart du än befinner dig i hemmet. Perfekt när du exempelvis behöver fixa något i köket, hänga tvätt eller bara behöver en välbehövlig paus från bärandet.

Istället för att spendera flera timmar på att leta runt efter den perfekta babysittern – ta hjälp av vårt babysitter bäst i test. Här har vi gjort det enkelt för dig att göra ett bra val. I vår topplista hittar du flera modeller som håller hög kvalitet och som är uppskattade av såväl barn som föräldrar.

Vi har valt ut babysitters med olika funktioner och design så att du snabbt ska kunna hitta något som passa för både dina och ditt barns behov. Ibland kan det såklart vara svårt att välja mellan alla olika alternativ. Vi har i denna guide sammanställt allt från produkter, viktig och nödvändig information samt vanliga frågeställningar som finns kring babysitter. Så, luta dig tillbaka och ta del av informationen så hoppas vi att du hittar något som faller dig i smak.

 

våra favoriter

Bäst i test

BABYBJÖRN BALANCE BLISS

Utmärkt alternativ

4MOMS MAMAROO 4.0

billigare alternativ

Stokke Steps Bouncer

Så valde vi ut bästa babysitter

Vi vet hur viktigt det är att produkterna som vi köper till våra barn är både säkra och håller en hög kvalitet. Därför har vi varit väldigt noga när vi sammanställde vår topplista för marknadens bästa babysitter. I vårt babysitter bäst i test hittar du flera olika modeller av stolar som både du och ditt barn kommer att älska. Du hittar babysitters i olika prisklasser och som ser olika ut i själva konstruktionen. Vi har helt enkelt försökt sätta ihop en guide där alla kan hitta något som passar just deras behov och preferenser utan att du behöver vara otrolig för att det blir ett misslyckat köp. De faktorer som vi har vägt in i vårt test är bland annat komfort, säkerhet, kvalitet och pris. Därför kan du vara säker på att de modeller som du hittar här är både prisvärda och helt trygga och säkra för ditt barn. När vi har gjort våra val har vi utgått mycket från recensioner och betyg online från kunder och föräldrar. På så sätt fångar vi in synpunkter och perspektiv från flera olika håll. Något som har gett oss en övergripande och allsidig förståelse för vilka babysitters som är de bästa på marknaden.

Sett till produktkategorierna har vi utgått från två typer av babysitter enligt nedan.

Bästa elektriska babysitter
Den elektriska babysittern kan antingen drivas med ett batteri eller via en nätadapter som kopplas in i ett eluttag. Med den senare varianten begränsas var den kan användas. För att den ska fungera optimalt är det viktigt att det finns tillräckligt med batteri om den drivs med ett uppladdningsbart batteri. Den elektriska babysittern erbjuder en mängd olika funktioner. Förutom att den kan gunga kan den även spela musik eller andra ljud, vibrera och ha inbyggda lampor.

Bästa vanliga babysitter
En vanlig babysitter är mycket bekväm och praktisk. Man kan ställa in lutningen, så att barnet kan sitta både upprätt och liggande, eller till och med lägga sig ner för att sova. Hur mycket den gungar skiljer sig från modell till modell. En vanlig babysitter är även lättare än den elektriska versionen, vilket gör den lättare att ta med på resa. Den är även lätt att fälla ihop, vilket är ett stort plus.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

BABYBJÖRN BALANCE BLISS

Babysitter bäst i test
Specifikation
 • Från nyfödd till ca 2 år (3,5-13 kg)
 • Material: mjuk bomull (100 % bomull)
 • Avtagbar klädsel
 • Kan tvättas i 40 grader
 • 3 olika höjdlägen

BabyBjörns babysitter Balance Bliss är ett beprövat val som har stått sig i över femtio år och dominerar vårt test med sin enastående funktion och kvalitet. Dess smidiga design och säkra sittposition gör den till den perfekta babysittern för föräldrar som värdesätter enkelhet och trygghet.

Säker och smidig:
Med möjligheten att fällas helt platt och vara lätt att transportera är Balance Bliss både mobil och praktisk. Dess tydliga sittdel med en ergonomisk grop för rumpan ger barnet en trygg och stabil position, samtidigt som möjligheten att vinkla sittdelen i tre olika lägen möjliggör en bekväm viloposition.

Fenomenalt gung:
Babysitterns gung är enastående och lätt att kontrollera, vilket ger både föräldrar och barn en behaglig upplevelse. Med möjligheten att köpa till en lekbåge blir underhållningen komplett för barnet.

Högkvalitativ och hållbar:
Balance Bliss erbjuder olika klädselalternativ för att passa olika behov och kan enkelt tas av och tvättas i maskin. Trots det högre priset är det en investering som är värd varenda krona för föräldrar som söker den bästa babysittern på marknaden.

BabyBjörns babysitter Balance Bliss är överlägset bäst i test med sin enastående kvalitet, säkerhet och användarvänlighet. Trots det högre priset är det ett väl värt investering för föräldrar som vill ha det bästa för sitt barn. Med sin långvariga popularitet och imponerande prestanda är den en klar rekommendation från oss på Barnkollen.se.

Utmärkt alternativ

4MOMS MAMAROO 4.0

Bäst i test babysitter
Specifikation
 •  5 unika rörelsescheman
 • Ljudfunktioner: inspelade ljud, lugnande naturljud eller ansluta egen MP3.
 • Lekbollar som snurrar.
 • Avtagbart tyg som är lätt att ta av och maskintvätta.
 • Justerbar sits till både sittande och liggande position.
 • Passar nyfödd upp till 9 kg
 • Kan kopplas upp via smartphone

4moms MamaRoo 4.0 är en avancerad babysitter som tar det till en ny nivå med sina många funktioner och högteknologiska egenskaper. Trots sin klumpiga form och höga prisnivå har den blivit utvald som en av de rekommenderade produkterna.

Teknologiskt avancerad:
Med fem olika gungmönster och möjligheten att justera gungornas intensitet, erbjuder MamaRoo 4.0 en anpassningsbar och lugnande upplevelse för barnet. Dessutom kan den styras via en användarvänlig app och spela upp förprogrammerade ljud eller valfri musik.

Anpassningsbar och lättanvänd:
Sittdelen kan enkelt justeras mellan sitt- och viloläge, och klädseln kan enkelt tas av och tvättas i tvättmaskin. Trots sin storlek är den enkel att montera och demontera vid behov.

Prisvärd för rätt barn:
Med en högre prislapp och klumpigare design än traditionella babysitters är MamaRoo 4.0 kanske inte för alla. Men för föräldrar som uppskattar teknologiska funktioner och är beredda att investera i en högkvalitativ babysitter, kan den vara värd varenda krona om den passar barnets behov och preferenser.

Även om 4moms MamaRoo 4.0 kanske inte passar alla barn eller föräldrar, erbjuder den en imponerande nivå av komfort och funktionalitet för dem som uppskattar dess teknologiska innovationer. Med sina många funktioner och användarvänliga design har den förtjänat sin plats som en av de rekommenderade produkterna.

Billigare alternativ

Stokke Steps Bouncer

Bästa babysitter
Specifikation
 • Höjd: justerbar mellan 67 – 56 cm
 • Höjd plant läge: 13 cm
 • Bredd: 53 cm
 • Vikt: 3,5 kg
 • Justerbart säte i 4 lägen
 • Avtagbar klädsel

Stokke Steps Bouncer är en premium babysitter som erbjuder hög kvalitet och funktionalitet, särskilt när den kombineras med Stokkes matstol, Stokke Steps, vilket skapar en komplett lösning för barnets sittplats från nyfödd upp till skolåldern.

Kvalitet och mångsidighet: Med sin robusta konstruktion och möjlighet att justera i fyra olika lägen, erbjuder Stokke Steps Bouncer både säkerhet och komfort för barnet. Spädbarnsinlägget ger extra stöd och kan enkelt tas bort när barnet växer.

Praktiska funktioner och tillbehör: Babysittern är lätt att hantera och kan enkelt fällas ihop för resor eller förvaring. Dessutom medföljer en leksaksbåge som kan fästas på sidorna för att underhålla barnet under tiden i babysittern.

Köpvärd investering: Med sitt höga pris kan Stokke Steps Bouncer verka dyrt som en separat produkt. Dock, för de som planerar att investera i hela Stokke Steps-paketet, inklusive matstolen, blir babysittern en oumbärlig del av den övergripande lösningen och därmed väl värd pengarna.

Stokke Steps Bouncer är en pålitlig och högkvalitativ babysitter som erbjuder både säkerhet och komfort för barnet. Med sin mångsidighet och möjlighet att ingå i Stokke Steps-systemet är den ett utmärkt val för föräldrar som söker en komplett och långsiktig lösning för barnets sittplatsbehov.

Köpguide babysitter

Behöver du köpa en ny babysitter till ditt barn, men är osäker på hur du ska kunna välja? Då ska du läsa vår köpguide här nedanför. Vi har satt ihop en enkel och informativ köpguide. Den hjälper dig med vad som är viktigt att tänka på och hur du väljer rätt modell.

En babysitter ska vara säker
När du köper en babysitter är säkerhetsfaktorn det viktigaste att ta hänsyn till. Babysittern behöver vara stabil och hålla hög kvalitet, så att du kan vara säker på att den är trygg för ditt barn. Därför är det bra att välja babysitters som har en robust ram och att du på ett enkelt sätt kan spänna fast ditt barn. Det är också bra om basen eller foten på stolen är halkfri. Stolen behöver även vara lämplig för ditt barns ålder och vikt. Tänk också på materialen som stolen är tillverkad i, de ska givetvis vara fria från skadliga kemikalier.

Välj en bekväm och mysig babysitter för ditt barn
En babysitter ska såklart inte bara vara säker, även om det är en viktig förutsättning. Du vill såklart också att ditt barn ska tycka om att sitta i stolen. Alla babysitters är mjuka och vadderade. Det hjälper till att göra dem mysiga för din baby. Men det finns också stolar som har andra funktioner som hjälper till att göra det ännu mer trivsamt för barnet. Exempelvis finns det babysitters som är elektriska och därmed gungar av sig själva. Något som kan vara skönt för både dig och din baby. Det finns också stolar kan spela upp lugnande musik eller som har roliga mobiler som hjälper till att stimulera och underhålla ditt barn.

Hitta balans mellan kvalitet och bra pris
Det kan ibland vara svårt att besluta om du ska välja det lite dyrare alternativet, eller om du ska hålla dig inom din tänkta budget. Och det här kan vara en extra svår balansgång när du köper saker till din bebis. Kanske måste du välja bort någon funktion, så som en söt mobil, för att hålla dig till din budget. Men kom ihåg att ett billigare pris inte nödvändigtvis betyder sämre kvalitet. I vårt babysitter bäst i test har vi tänkt på att välja ut modeller i olika prisklasser så att det finns något för alla plånböcker. Samtidigt kan du vara trygg med att alla babysitters fortfarande håller hög kvalitet.

Tvättskötsel
Du som redan har barn hemma känner nog igen dig vid att tvättmaskinen går varm men att det faktiskt är oerhört skönt att ha just en tvättmaskin. Att en babysitter kommer bli smutsig och grisig är inget undantag och därför är det tänkvärt att välja en babysitter som just tål maskintvätt så att den enkelt kan hållas fräsch och ren. Se därför över tvättråden hos produkten innan du klickar hem produkten.

Avtagbar klädsel
Att välja en babysitter som inte har avtagbar klädsel kan ställa till det för föräldrar med en bebis som ofta kräks och har en tendens att kladda. I sådana fall är yttvätt det enda alternativet. Fläckar bör därför borttorkas så fort som möjligt. För att förhindra att kläderna blir alltför smutsiga bör man därför vara beredd att agera så snart som möjligt. En stark rekommendation är därför att välja en babysitter med just avtagbar klädsel. 

Babysitter för nyfödda
Om man vill att babysittern ska användas för den nyfödda bebisen är det viktigt att kolla vilken vikt och ålder som produkten är godkänd för. Det är bra att välja en modell som har en justerbar vinkel, så att man kan vinkla den till ett viloläge eller fälla den till en liggläge, för att göra bebisen mer bekväm. Om den även kan omvandlas till en vagga ger det en mysigare sovstund för den lilla. Det är dock bra att vara lite restriktiv till att använda babysitter kontinuerligt när barnet är nyfött.

FAQ babysitter

Enligt Världshälsoorganisationens (WHO) bör inte små barn sitta i samma position i mer än en timme. Därför bör ditt  barn inte sitter i babysittern längre än en timme i taget. För att säkerställa att ditt barn får den bästa möjliga upplevelsen av babysittern så är det bra att variera mellan famn, bärsele, vagn eller säng och att det varieras på regelbunden basis.

Barn bör alltid hållas under uppsikt och säkerhetssele bör användas när barnet är placerat i babysittern. Vinkeln bör inte överstiga 80 grader, annars finns risk att barnet faller framåt. Det är viktigt att begränsa tiden som barnet tillbringar i babysittern eftersom det kan skada både rygg och fördjupa sittande ställning om den används allt för ofta och för mycket.

Det finns givetvis många prisvärda och kvalitativa babysitters på marknaden. Men enligt oss är Babybjörn Balance Bliss marknadens bästa. Babybjörn är en känd tillverkare inte minst just för sina babysitters vilket också är förståligt. Hög kvalitet kombinerad med tre noga utvalda sittlägen samtidigt som barnet sitter tryggt och säkert.

Det är inte att rekommendera att ditt barn sover i en babysitter under en längre stund. Världshälsoorganisationens (WHO) skall barn inte sitta i samma position mer än en timme och detta gäller givetvis även babysitters. Slumrar ditt barn till i babysittern så spelar det dock ingen roll. Var uppmärksam att följa direktiven som finns för ditt barns utveckling och hälsa.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester och testhus. När det kommer till babysitters har det varit svårt att hitta objektiva tester som gjorts inom området. Därför har vi i samband med framställningen av denna guide analyserat marknaden och dess utbud kring just babysitters samt granskat recensioner och erfarenheter från föräldrar som använt produkterna. 

<