bäst i test

HOPPGUNGA

Vi på Barnkollen.se har tagit fram en guide där vi tagit fram de bästa hoppgungorna utifrån tester som gjorts samt omdömen och recensioner som finns att tillgå. Vi vet att det inte alltid är så enkelt att veta vad man ska köpa till sitt barn samt vilka produkter som faktiskt håller måttet. Därför hoppas vi att denna guide ska hjälpa dig i ditt köp av hoppgunga till ditt barn.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa hoppgunga

Hoppgungan är den perfekta aktivitetsleksaken för småbarn med spring i benen. Den ser till så att ditt barn får ett tryggt, säkert och roligt sätt att leka på. Som om inte detta vore nog hjälper hoppgungan till med att stärka musklerna och träna upp motoriken utan vidare ansträngning. Inte undra på att så många föräldrar införskaffar sig fina hoppgungor till sina älskade barn. Den självständiga leken bidrar dessutom till att du som förälder får en liten paus. Du kan koppla av och känna dig trygg, väl medveten om att ditt barn sitter säkert i sin hoppgunga. Det finns med andra ord ingen risk för att barnet traskar iväg mot potentiella faror. Med många olika hoppgungor att välja mellan kan du lägga vantarna på den perfekta aktivitetsleksaken för just ditt barn. Medan vissa fästs i taket står andra på egna ben. Ta tillfället i akt och hitta den finaste hoppgungan redan idag!

våra favoriter

Bäst i test

Bozz Hoppgunga (Grå Melerad)

Utmärkt alternativ

Beemoo Hoppgunga, Svart

billigare alternativ

Kaxholmen Hoppgunga

Så valde vi ut bästa hoppgunga

Här hos Barnkollen.se är vi väl medvetna om stressen av att konstant ha uppsikt över småbarnen. Många platser och objekt i hemmet kan utgöra en fara för den lilla flickan eller pojken. Med en hoppgunga får du lov att pusta ut och ha en garanti på att ditt barn gör sig av med energi på ett tryggt vis. Därför har vi tagit hänsyn till säkerhet när vi har valt ut produkter till vår hoppgunga bäst i test lista. Hoppgungan ska ha en robust konstruktion som håller i vått och torrt. Det är dessutom ett måste att förse barnet med ett bekvämt underlag. Komfortabla material är därför ytterligare en punkt som vi har lagt krut på. Med så många olika storlekar, funktioner samt prislappar har vi noga jämfört olika lösningar för att ge dig en händig topplista.

I vår guide har vi handplockat några av de bästa hoppgungorna på marknaden. Underlätta jakten på den perfekta hoppgungan genom att få en översikt av flera högkvalitativa aktivitetsleksaker på en och samma plats. Oavsett om du letar efter ett budgetvänligt val, ett exklusivt alternativ eller den mest robusta lösningen finns det en hoppgunga som lämpar sig för just ditt barn. Lägg vantarna på favoriten och förgyll dagen för din son eller dotter!

Vårt mål i slutändan är att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Bozz Hoppgunga (Grå Melerad)

Specifikation
 • Rekommenderas från 4-6 månader
 • Dragkedja på baksidan
 • Maxvikt på 12kg

Kavat Edsbro XC Lära-Gå-Skor är en lära gå sko från populära Kavat som erbjuder hållbara, kvalitativa och sköna barnskor. Kavat har kommit att bli en storfavorit bland föräldrar och är skor som du verkligen kan lita på. Kavat Edsbro XC Lära-Gå-Skor är en klassiskt och snygg lära gå sko som både är bekväm och stabil för ditt barn i utvecklingen om att lära sig att gå. En populär sko som används av barn i flera generationer och som dessutom är tålig och håller väldigt bra. Skon är tillverkar i Cross Country-läder vilket både ger skon ett snyggt utseende men framförallt en enkelhet att hålla rent. Skon är enkel att sätta på och ta av på grund av en vidare öppning, väldigt uppskattat bland föräldrar. Innersulan är både mjuk och dämpande vilket gör det skonsamt och bekvämt för ditt barn. Yttersulan är tillverkad i gummi vilket gör den tålig i alla typer av väderförhållanden.

Kavat Edsbro XC Lära-Gå-Skor är en perfekt lära gå sko som du kan använda både inomhus och utomhus. Skon ger ett perfekt grepp för ditt barn och en stabilitet utöver det vanliga. Skon är också tillverkad helt fri från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten vilket för många av oss är väldigt viktigt.

Utmärkt alternativ

Beemoo Hoppgunga, Svart

bästa hoppgunga
Specifikation
 • Från 6 månader
 • Maxvikt på 12kg
 • Snygg design
 • Hög kompfort och slittålig

Är du ute efter en aktivitetsleksak som både tränar barnets fysiska förmåga samtidigt som ditt barn har väldigt kul så är hoppgungan ett utmärkt alternativ. Inte minst en hoppgunga från tillverkaren Beemoo som används av hundratusentals barn genom åren. Detta är en av de mest kända tillverkare när det kommer till aktivitetsleksaker. Beemoo Hoppgunga har gjort succe som fått väldigt fina omdömen från föräldrar. Den är tillverkad med slitstarka och hållbara material samt med fokus på bra komfort för barnet. När du köper den här produkten så ingår allt du behöver – tyggungan, stålfjädern, samt säkerhetslina kommer som ett paket och den är dessutom otroligt enkel att montera. Häng hoppgungan i valfri dörröppning med hjälp av karmsax.

Beemoos hoppgunga ligger lite högre i pris kontra konkurrenterna på marknaden. Men som vi varit inne på så är det kanske den mest populära produkten inom kategorin och tillverkaren har sedan lång tid tillbaka gott ryckte om att skapa kvalitetsprodukter som uppskattas av barn och som håller över tid. Dock menar vi att den inte är bättre än övriga gungor i denna guide. Men högt betyd från oss och absolut en köpvärd hoppgunga som kommer underhålla och underlätta i ditt framgent.

Billigare alternativ

Kaxholmen Hoppgunga

Specifikation
 • Finns i 4 olika färger
 • Maxvikt på 12 kg.
 • Rekommenderar från 6 månader
 • Enkel att montera

Det här är en rolig och stabil hoppgunga från tillverkaren Kaxholmen som genererat glädje och skratt åt många barn genom åren. Hoppgungan är tillverkad i slitstarka material vilket gör att barnet kan leka tryggt och du som förälder kan ta en välbehövlig paus medans barnet roar sig själv. Aktivitetsleksaken består av två delar. Först har du själva gungan som är tillverkad i tåligt typ och sedan en stålfjäder med en säkerhetslina som du hänger i önskad dörröppning med hjälp av karmsax. När du köper en Kaxholmen så ingår allt du behöver för att leken ska bli verklighet direkt när den anländer hemmet. Hoppgungan har en maxvikt på 12kg och det är viktigt att du som förälder ser till att detta följs och att barn som väger mer än så avstår från lek i gungan. Den finns att beställa i flera olika färger, närmare bestämt röd, blå, svart och gråmelerad. Detta är en otroligt prisvärd och hållbar aktivitetsleksak som säkerligen kommer att bli uppskattad från såväl barnet som föräldrarna.

Köpguide hoppgunga

Visst finns det ett antal punkter som du bör ta hänsyn till när det är dags att välja ut hoppgunga. Vi kommer därför att lyfta fram några viktiga tips som du kan ha med dig i bakhuvudet när du letar efter din bästa hoppgunga.

Börja använda hoppgungan vid rätt ålder 
Innan du ens börjar överväga vilken hoppgunga som blir passande är det viktigt att ha barnets ålder i åtanke. Barnets storlek och nacke kommer nämligen att påverka om hoppgungor blir lämpliga eller inte. Läs därför igenom specifikationerna för att ta reda på vid vilken ålder de olika hoppgungorna rekommenderas. I vanliga fall kan du dock börja använda hoppgungan när barnet är ett halvår gammalt. Därefter bör barnet sluta använda aktivitetsleksaken när han eller hon har lärt sig att gå på egen hand.

En säker konstruktion
Högkvalitativa hoppgungor ska vara konstruerade på ett sätt som garanterar barnets säkerhet. Det ska bland annat inte finnas några synliga fjädrar där små händer kan klämma sig. Fjädrarna ska vara fullkomligt täckta utan någon risk för att barnet kommer åt dem. Därtill ska materialen givetvis inte ha några skadliga ämnen, och därför bör du som sagt alltid läsa igenom specifikationerna innan du beställer hoppgungan. Se samtidigt till så att sätet når högt upp så att du undviker att barnet kan falla ut ur gungan.

Montera gungan på ett smart sätt
Trots att vissa föredrar dörröppningen som en smidig upphängningsplats är detta inte att rekommendera. Det här är en relativt osäker plats där hoppgungan inte alltid sitter som den ska. Läs igenom instruktionerna och montera din aktivitetsleksak i taket där du kan undvika att hoppgungan lossnar.

Skräddarsydd passform
Komfort är A och O för att vara säker på att ditt barn får en så rolig upplevelse som möjligt i hoppgungan. Vissa barn har dock smalare ben än andra, så för att han eller hon ska sitta bekvämt är det bäst om gungan är framställd i stretchiga material. Mjuk bomull brukar vara en riktig höjdare. Om du kan justera hur högt barnet sitter i hoppgungan är detta grädden på moset!

Lägg dig inom en lämplig prisklass
Det är värt att nämna att man i vanliga fall enbart använder hoppgungor i ett halvår. Därför bör du inte betala skjortan när du beställer din aktivitetsleksak. Lägg dig inom en rimlig prisklass där du får kvalitet utan att du behöver vända upp och ned på plånboken. Lyckligtvis nog är vår topplista fylld med utmärkta alternativ!

FAQ

Det finns ingen exakt bevisad ålder på när du kan erbjuda ditt barn lek i hoppgunga. Det beror helt enkelt på att barn utvecklas individuellt och olika fort vilket gör att man behöver utgå från barnets fysiska klarheten. Men rent generellt brukar man säga att man kan börja använda hoppgunga när barnet är mellan 4-6 månader.

Det är otroligt viktigt att du säkerställer att ditt barn sitter säkert och tryggt i en hoppgunga. Var noga med att kontrollera att barnet inte riskerar att trilla ur gungan och släpp aldrig uppsikten över ditt barn. Hoppgungan är en fysiskt krävande aktivitet för barn vilket gör att dem inte orkar sitta i den särskilt länge. Märker du att ditt barn börjar tappa fokus så lyft ur barnet och ta en paus.

Är hoppgungan monterad på ett felaktigt sett eller om ditt barn inte sitter ordentligt i den så kan det absolut vara farligt. Vid felaktig montering finns risk för att anordningen lossnar vilket medför en risk att barnet kan få tunga föremål över sig. Följer du dock monteringsanvisningarna och säkerställer att den sitter ordentligt fast är det inget problem. Det kan även försena barnets rörelseutveckling om hoppgungan används alldeles för mycket. Var därför noga med att barnet inte sitter för länge i gungan.

Hoppgungor kan erbjuda en rad fördelar för barnets utveckling och välbefinnande. De främjar koordination och balans, stärker musklerna och ger barnet en känsla av frihet och rörelseglädje. Dessutom kan hoppgungor vara en underhållande och stimulerande aktivitet för barn som ger dem möjlighet att utforska sina rörelsemöjligheter på ett säkert sätt.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till hoppgungan har vi haft svårt att hitta tillförlitliga källor att utgå ifrån när det kommer till testhus. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt från egna erfarenheter generellt när det kommer hoppgunga.

<