HOPPGUNGA

Marknadens bästa HOPPGUNGA

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Leksaker » HOPPGUNGA

BÄSTA HOPPGUNGA

Hoppgungan är den perfekta aktivitetsleksaken för småbarn med spring i benen. Den ser till så att ditt barn får ett tryggt, säkert och roligt sätt att leka på. Som om inte detta vore nog hjälper hoppgungan till med att stärka musklerna och träna upp motoriken utan vidare ansträngning. Inte undra på att så många föräldrar införskaffar sig fina hoppgungor till sina älskade barn. Den självständiga leken bidrar dessutom till att du som förälder får en liten paus. Du kan koppla av och känna dig trygg, väl medveten om att ditt barn sitter säkert i sin hoppgunga. Det finns med andra ord ingen risk för att barnet traskar iväg mot potentiella faror. Med många olika hoppgungor att välja mellan kan du lägga vantarna på den perfekta aktivitetsleksaken för just ditt barn. Medan vissa fästs i taket står andra på egna ben. Ta tillfället i akt och hitta den finaste hoppgungan redan idag!

SÅ VALDE VI UT BÄSTA HOPPGUNGA

Här hos Barnkollen.se är vi väl medvetna om stressen av att konstant ha uppsikt över småbarnen. Många platser och objekt i hemmet kan utgöra en fara för den lilla flickan eller pojken. Med en hoppgunga får du lov att pusta ut och ha en garanti på att ditt barn gör sig av med energi på ett tryggt vis. Därför har vi tagit hänsyn till säkerhet när vi har valt ut produkter till vår hoppgunga bäst i test lista. Hoppgungan ska ha en robust konstruktion som håller i vått och torrt. Det är dessutom ett måste att förse barnet med ett bekvämt underlag. Komfortabla material är därför ytterligare en punkt som vi har lagt krut på. Med så många olika storlekar, funktioner samt prislappar har vi noga jämfört olika lösningar för att ge dig en händig topplista.

I vår guide har vi handplockat några av de bästa hoppgungorna på marknaden. Underlätta jakten på den perfekta hoppgungan genom att få en översikt av flera högkvalitativa aktivitetsleksaker på en och samma plats. Oavsett om du letar efter ett budgetvänligt val, ett exklusivt alternativ eller den mest robusta lösningen finns det en hoppgunga som lämpar sig för just ditt barn. Lägg vantarna på favoriten och förgyll dagen för din son eller dotter!

BÄST I TEST!

Bozz Hoppgunga (Grå Melerad)

Specifikation
 • Rekommenderas från 4-6 månader
 • Dragkedja på baksidan
 • Maxvikt på 12kg

UTMÄRKT VAL!

Beemoo Hoppgunga, Svart

Specifikation
 • Från 6 månader
 • Maxvikt på 12kg
 • Snygg design
 • Hög kompfort och slittålig

VÄLDIGT PRISVÄRD

Kaxholmen Hoppgunga, Grå

Specifikation
 • Finns i 4 olika färger
 • Maxvikt på 12 kg.
 • Rekommenderar från 6 månader
 • Enkel att montera

KÖPGUIDE HOPPGUNGA

Visst finns det ett antal punkter som du bör ta hänsyn till när det är dags att välja ut hoppgunga. Vi kommer därför att lyfta fram några viktiga tips som du kan ha med dig i bakhuvudet när du letar efter din bästa hoppgunga.

Börja använda hoppgungan vid rätt ålder 
Innan du ens börjar överväga vilken hoppgunga som blir passande är det viktigt att ha barnets ålder i åtanke. Barnets storlek och nacke kommer nämligen att påverka om hoppgungor blir lämpliga eller inte. Läs därför igenom specifikationerna för att ta reda på vid vilken ålder de olika hoppgungorna rekommenderas. I vanliga fall kan du dock börja använda hoppgungan när barnet är ett halvår gammalt. Därefter bör barnet sluta använda aktivitetsleksaken när han eller hon har lärt sig att gå på egen hand.

En säker konstruktion
Högkvalitativa hoppgungor ska vara konstruerade på ett sätt som garanterar barnets säkerhet. Det ska bland annat inte finnas några synliga fjädrar där små händer kan klämma sig. Fjädrarna ska vara fullkomligt täckta utan någon risk för att barnet kommer åt dem. Därtill ska materialen givetvis inte ha några skadliga ämnen, och därför bör du som sagt alltid läsa igenom specifikationerna innan du beställer hoppgungan. Se samtidigt till så att sätet når högt upp så att du undviker att barnet kan falla ut ur gungan.

Montera gungan på ett smart sätt
Trots att vissa föredrar dörröppningen som en smidig upphängningsplats är detta inte att rekommendera. Det här är en relativt osäker plats där hoppgungan inte alltid sitter som den ska. Läs igenom instruktionerna och montera din aktivitetsleksak i taket där du kan undvika att hoppgungan lossnar.

Skräddarsydd passform
Komfort är A och O för att vara säker på att ditt barn får en så rolig upplevelse som möjligt i hoppgungan. Vissa barn har dock smalare ben än andra, så för att han eller hon ska sitta bekvämt är det bäst om gungan är framställd i stretchiga material. Mjuk bomull brukar vara en riktig höjdare. Om du kan justera hur högt barnet sitter i hoppgungan är detta grädden på moset!

Lägg dig inom en lämplig prisklass
Det är värt att nämna att man i vanliga fall enbart använder hoppgungor i ett halvår. Därför bör du inte betala skjortan när du beställer din aktivitetsleksak. Lägg dig inom en rimlig prisklass där du får kvalitet utan att du behöver vända upp och ned på plånboken. Lyckligtvis nog är vår topplista fylld med utmärkta alternativ!

FAQ

Här nedan samlar vi vanliga frågor om hoppgungan.

När kan man börja med hoppgunga?

Det finns ingen exakt bevisad ålder på när du kan erbjuda ditt barn lek i hoppgunga. Det beror helt enkelt på att barn utvecklas individuellt och olika fort vilket gör att man behöver utgå från barnets fysiska klarheten. Men rent generellt brukar man säga att man kan börja använda hoppgunga när barnet är mellan 4-6 månader.

Hur ska barnet sitta i hoppgungan?

Det är otroligt viktigt att du säkerställer att ditt barn sitter säkert och tryggt i en hoppgunga. Var noga med att kontrollera att barnet inte riskerar att trilla ur gungan och släpp aldrig uppsikten över ditt barn. Hoppgungan är en fysiskt krävande aktivitet för barn vilket gör att dem inte orkar sitta i den särskilt länge. Märker du att ditt barn börjar tappa fokus så lyft ur barnet och ta en paus.

Är det farligt att använda hoppgunga?

Är hoppgungan monterad på ett felaktigt sett eller om ditt barn inte sitter ordentligt i den så kan det absolut vara farligt. Vid felaktig montering finns risk för att anordningen lossnar vilket medför en risk att barnet kan få tunga föremål över sig. Följer du dock monteringsanvisningarna och säkerställer att den sitter ordentligt fast är det inget problem. Det kan även försena barnets rörelseutveckling om hoppgungan används alldeles för mycket. Var därför noga med att barnet inte sitter för länge i gungan.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till hoppgungan har vi haft svårt att hitta tillförlitliga källor att utgå ifrån när det kommer till testhus. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt från egna erfarenheter generellt när det kommer hoppgunga.