BABYVÅG

Marknadens bästa BABYVÅG

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Övrigt » BABYVÅG

BÄSTA BABYVÅG

Få koll på din bebis vikt genom en ordentligt babyvåg, anpassad för mindre barn. Som förälder och framförallt nybliven förstagångsförälder, kan det finnas en stor oro kring barnets vikt. En del föräldrar kan uppleva oro kring om sitt barn får i sig tillräckligt med näring. Det kan både handla om barn som ammar och barn som får mjölkersättning. Även om ett barn vanligtvis är tydliga med om de inte är mätta och tillfredsställda kan man som förälder ändå uppleva en naturlig oro kring just barnets vikt. Då är en babyvåg ett perfekt sätt att kunna ha koll på ditt barns vikt. En ordinarie personvåg är svårt att använda när du har en liten bebis. Därför finns det anpassade vågar för just bebisar, som underlättar invägningen av ditt barn.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA BABYVÅG

För att hitta rätt med babyvåg finns det ett par funktioner som vi anser är en rekommendation att produkten innehar. Vi har i samband med denna guide gjort en research efter objektiva tester av babyvågar. Vilket när denna guide skrevs saknades. Därför har vi själva valt att göra en grundlig kontroll i produkternas specifikationer. Samt även kunnat använda oss av betyg och recensioner online från kunder. 

De funktioner som vi valt att lägga extra vikt och som vi anser underlättar för dig som förälder när du skall använda en babyvåg, är följande: 

 • Skålformad – Genom att din babyvåg är skålformad minskar du risken för att ditt barn rullar av vågen när du försöker väga hen. 
 • Pausfunktion – En funktion som möjliggör för dig att pausa vikten på displayen om ditt barn börjar röra på sig. Eller om du skall lyfta av ditt barn och vill kunna notera vikten efter du lyft upp ditt barn från vågen. 

BÄST I TEST!

Babyvåg bäst i test

Beurer BY 80 Babyvåg

Specifikation
 • Skålformad design
 • Upp till 20 kg
 • Håll/paus-funktion

UTMÄRKT VAL!

bästa babyvåg

Terraillon Evolutive

Specifikation
 • Avtagbar babybricka
 • Skålformad design
 • Upp till 20 kg
 • Håll/paus-funktion

KOSTNADSEFFEKTIV BABYVÅG!

bästa babyvåg

Adler babyvåg

Specifikation
 • Håll/paus-funktion
 • Tare-funktion
 • Upp till 20 kg
 • Automatisk avstängning

KÖPGUIDE BABYVÅG

Visst finns det ett antal punkter som är värdefullt att ta hänsyn till när det är dags för dig att köpa en babyvåg. Vi på Barnkollen som själva är föräldrar och varit i din sits, har därför valt att samla våra bästa tips som du kan ha med dig i ditt sökande efter den bästa babyvågen. 

Formen
När du väl skall väga din bebis, som kanske till och med är nästintill helt nyfött. Då är formen på skålen eller plattan en viktig del i babyvågens funktionalitet. En helt platt yta riskerar att barnet rör sig mer och dessutom ökar det risken för att barnet rullar av vågen, om du inte är uppmärksam. Men är den skålformad på sådant sätt att den formar sig efter barnets krökta rygg när den läggs där, då kommer barnet lättare ligga still och inte kunna rulla/falla ur vågen. 

Funktioner
När det kommer till babyvåg har vi några favorit funktioner som kommer underlätta enormt när du skall väga en liten bebis. Den första funktionen är håll/paus funktionen eller “hold” som den ofta benämns. Den gör det möjligt för dig att väga barnet, även när den ligger och sprattlar eller är lite upprörd på vågen. På det sättet kan du snabbt hålla/pausa vikten för att sedan ta upp barnet och vikten står då kvar på vågen så att du i lugn och ro kan notera den.

Den andra funktionen är “tare” funktionen som tillåter dig att lägga en handduk eller filt på vågen för att sedan nollställa/räkna bort den vikten. Det gör att du inte behöver lägga ett naket barn på en kall yta när det är dags för vägning. 

Långsiktigheten
En egenskap som också är smidig när det kommer till många babyvågar är att kunna använda den även när barnet blir lite större. Om den exempelvis är skålformad, finns det möjlighet på en del av dem att ta av skålen och låta barnet vid äldre ålder stå på vågen. På det sättet kan vågen användas upp till uppskattningsvis 4-5 års ålder beroende på hur snabbt de växer. 

FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna och funderingarna du som förälder kan ha inför ditt köp av en babyvåg.

 

Varför ska jag använda babyvåg? 

En liten nyfödd eller bara några månader gammal bebis är svår att väga på en vanlig personvåg som är anpassad för att stå på. En babyvåg är anpassad först och främst för att ligga på, men också för lägre vikter som gör det enklare för dig som förälder att ha koll på barnets vikt. 

Behöver jag verkligen köpa en babyvåg?

Många föräldrar upplever en stor stress kring sitt barns vikt, främst under den första tiden. Bebisen vägs på sjukhuset vid födsel och även vid uppföljande besök och efter det får många föräldrar en rekommendation att hålla koll på barnets vikt. Detta för att säkerställa att de får i sig tillräckligt med näring. Då är en babyvåg ett bra hjälpmedel att ha hemma för att kunna kontrollera barnets vikt. 

Hur mycket kostar en babyvåg?

En babyvåg är ingen stor investering för dig som förälder. Det finns självklart dyrare barnvågar, som också kanske är gjorda för att hålla upp till 5-6 års ålder. Men en enkel babyvåg går att hitta för ett par hundra kronor utan problem. Ett medelpris för en babyvåg ligger på cirka 500 kronor idag. 

 

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till barnvågen har vi haft svårt att hitta tillförlitliga källor att utgå ifrån när det kommer till testhus. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt från egna erfarenheter generellt när det kommer babyvåg.