VÄLLINGMASKIN

Marknadens bästa VÄLLINGMASKIN

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Till hemmet » VÄLLINGMASKIN

BÄSTA VÄLLINGMASKIN

Att göra välling låter som en enkel sak, det enda som krävs är lite varmt vatten och rätt mängd pulver. Skaka flaskan och sedan har du blandat vällingen. Dock att göra det åtta, nio eller till och med tio gånger på en och samma natt, det är inte en helt enkel process.

Med en vällingmaskin ser du till att vällingen blir gjord snabbt och smidigt. Dessutom får du till exakt rätt mängd pulver och temperatur på vällingen. Gör du det för hand är det svårt att alltid få till rätt konsistens och temperatur. Vanligtvis slängs då en hel del ersättning och välling.

Som förälder kan natten vara en av de största utmaningarna med att ha mindre barn. Att behöva vakna flera gånger per natt och inte hamna i riktig djupsömn är en del av många föräldrars sovrutin. Att använda en vällingmaskin tar förvisso inte bort detta, men det effektiviserar bland annat natt rutinerna. Med en vällingmaskin till hands kommer du snabbare kunna ge ditt barn välling på natten. Du kommer också alltid kunna ge ditt barn rätt mängd pulver och vatten för att få till den konsistens som ditt barn önskar.

Vällingmaskinen vart under 2021 också utsedd till årets babyprodukt, läs mer om det under vinnaren Baby Brezza Formula Pro Advanced.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA VÄLLINGMASKIN

När det kommer till många barn och babyprodukter upplever vi av egen erfarenhet att kundomdömen väger extremt tungt. Det är självklart viktigt att ta in objektiva tester av många produkter från testhus och liknande. Dock tror vi erfarenheten från föräldrar är en extremt viktig aspekt för produktens flexibilitet och kvalitet i verkliga situationer. Därför har vi när vi sammanställt vår guide kring bästa vällingmaskin, lagt stor vikt vid just detta.

Förutom användarrecensioner och objektiva tester av vällingmaskiner, har vi själva gått produktrecensioner, tester och produktspecifikationer. Detta för att också själva skapa oss en bild och sedan värdera produkten. Då har vi kommit fram till att nedan punkter är viktigast när det kommer till att utvärdera en vällingmaskin.

Användarvänlighet
Funktioner
Storlek
Pris

Dessa områden anser vi är centrala för att en vällingmaskin skall vara effektiv och tillräcklig för att underlätta för dig som förälder.

BÄST I TEST!

BABY BREZZA FORMULA PRO ADVANCED

Specifikation
 • Fullt automatisk maskin
 • One of a kind!
 • Välling på några sekunder
 • Passar alla nappflaskor
 • Stor favorit bland föräldrar

UTMÄRKT VAL!

Bäst i test vällingmaskin

TOMMEE TIPPEE CTN VÄLLINGMASKIN

Specifikation
 • Få perfekt temperatur
 • Kompakt designad
 • Eliminerar bakterier & föroreningar
 • Inbyggt filter
 • Flaska och filter ingår

UTMÄRKT VAL!

Bästa vällingmaskin

BEABA BIB EXPRESSO

Specifikation
 • Snabb och enkel att använda
 • Bra pris!
 • Sparar tid för föräldrar
 • Kan placeras vart du vill i hemmet

KÖPGUIDE VÄLLINGMASKIN

Som blivande förälder kan det ses som en enkel uppgift att tillaga välling till sitt barn. Det krävs i stort sett endast vatten, pulver och en nappflaska. Blanda, skaka och värm i micron, det tar maximalt någon minut av din tid. Dock är det svårt att föreställa sig att göra detta medan barnet skriker och du är uppe mitt i natten för sjätte gången på bara några timmar. Att sedan göra detta flera veckor i streck, det är en utmaning om något!

Att hitta rätt med detta kan vara en utmaning för många föräldrar. Där brukar en vällingmaskin komma in i bilden för att underlätta processen och föräldrars vardag. Det blir helt enkelt en mindre sak att fundera och fokusera på. Du låter helt enkelt maskinen göra jobbet åt dig.

Är du ute och letar efter en vällingmaskin och funderar på att införskaffa en? Läs då gärna vår köpguide här nedan kring de delar som vi kommit fram till i vår research är extra viktiga att tänka på inför ditt köp.

Tidsbesparing
Ett vanligt misstag som många föräldrar gör och som är väldigt lätt hänt. Det är att du införskaffar en vällingmaskin i slutet av ditt barns tid med att dricka välling. Med andra ord har du kanske kämpat med att manuellt göra välling i 1-1,5 år och sedan köper en vällingmaskin. Det är lätt hänt då man först när man är där förstår hur effektiv en vällingmaskin kan vara för dig som förälder. Därför är vår första rekommendation att lyssna till andra föräldrar och överväga en vällingmaskin i ett tidigt stadie. Har ni dessutom planerat för mindre syskon är det en investering som kommer gynna er under flera år framöver.

Placering
En annan viktig aspekt som egentligen inte handlar om själva produkten, utan hur du kommer nyttja den. Det är placeringen av din vällingmaskin. Det vanligaste är att placera din vällingmaskin i köket eftersom åtkomst till vatten är absolut enklast där. Det finns dock också en möjlighet att exempelvis placera den i sovrummet. Har du fyllt tanken med vatten innan behöver du inte göra mitt i natten exempelvis. På det sättet kan du utan att behöva lämna rummet, sätta igång vällingen med ett knapptryck. Särskilt effektivt om du har barnet i en spjälsäng intill din egen säng.

Funktioner
Delar som är mer kopplade till produkten är dess funktioner och egenskaper. När det kommer till en vällingmaskin finns det ett par funktioner som kan vara viktiga att säkerställa innan du införskaffar maskinen.

Anpassningsbar volym
Att kunna anpassa mängden vatten är en grundförutsättning för att vällingmaskinen skall fungera för ditt barn under en längre period. En bra vällingmaskin har ett flertal olika alternativ och möjligheter att välja mellan för att ge rätt vattenmängd med pulvret.

Temperatur
Att kunna ställa in temperaturen för vällingen är en annan smidig funktion i en vällingmaskin. Alla barn föredrar olika temperaturer när det kommer till deras välling eller ersättning. En del barn är väldigt kinkiga när det kommer till att deras välling skall hålla rätt temperatur. Därför är det smidigt om vällingmaskinen är anpassningsbar i vilken temperatur som vällingen eller ersättningen värms upp till.

Nappflaskor
Med nappflaskor menar vi att den behöver passa med de flaskor som du själv använder eller tänkt att använda. Det absolut smidigaste är om vällingmaskinen har möjlighet att passa de allra flesta nappflaskor. På det sättet låser du dig inte vid ett märke på nappflaskorna.

FAQ

Vanliga frågor och svar om vällingmaskiner.

Vad kostar en vällingmaskin?

En vällingmaskin får du räkna med att den kostar från 1000 kr, upp till 3000 kr. En vällingmaskin kan tyckas vara en dyr produkt att införskaffa. Dock skall man se det långsiktigt och tänka efter den tiden som det sparar dig som förälder.

Hur snabbt blir vällingen klar i en vällingmaskin?

Det beror på vilken vällingmaskin som du väljer att titta på. Men de flesta vällingmaskiner tar inte mer än någon minut eller två att tillverka vällingen eller ersättningen. Till stor del beror det på om det är en helautomatisk eller halvautomatisk vällingmaskin. Med andra ord om du själv behöver blanda i pulver eller skaka flaskan själv.

Hur rengör jag en vällingmaskin?

Att rengöra en vällingmaskin är väldigt viktigt för att ersättningen och vällingen skall bli god för ditt barn. Vattentanken och pulvertanken behöver regelbundet rengöras. Vanligtvis är de löstagbara i en vällingmaskin för att kunna handdiskas.

 

Källa

Professionella och objektiva tester av vällingmaskin i Sverige var i detta läget helt obefintligt. Utan i denna guide har vi använt oss internationella källor bland annat när vi gjort vår research. Nedan källor är de vi använt oss av.

Madeformums.com
MadeForMums är en brittisk plattform skapad för föräldrar, fylld med guider, recensioner och artiklar. De har under många år gjort recensioner av produkter och under vår research nu läste vi bland annat igenom deras guide kring Tommee Tippee CTN.

https://www.madeformums.com/reviews/tommee-tippee-perfect-prep-review/

Fathercraft.com
Fathercraft är den amerikanska och manliga motsvarigheten till MadeForMums.com. Sidan riktar sig främst utifrån faderns perspektiv och erbjuder värdefulla guider och omdömen.

An in-depth Baby Brezza Formula Pro Advanced review

Amazon.com
Världens största e-handelssajt som det senaste året även gjorts mer tillgänglig i Sverige genom lanseringen av Amazon.se. Förutom att ha enormt mycket prylar samlar även sidan ihop recensioner från människor runt om i hela världen. Det är den absolut bästa sajten när det kommer till recensioner i tillräcklig mängd.