BEDSIDE CRIB

Marknadens bästa BEDSIDE CRIB

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Till hemmet » BEDSIDE CRIB

BÄSTA BEDSIDE CRIB

När du väntar barn och börjat fundera kring det här med sovplats för ditt barn, dyker säkerligen alternativet bedside crib, eller även kallat sidosäng upp. Det är nämligen ett av många alternativ som finns som förälder att välja bland som sovplats för sitt barn. Du kan ha ditt barn i sängen liggandes exempelvis i ett babynest, eller den klassiska vaggan eller populära spjälsängen.

Alla dessa har sina fördelar och det är upp till dig som förälder att känna efter vilket som passar dig och er bäst. Men bedside crib är ett populärt alternativ som blivit allt vanligare bland dagens föräldrar. Namnet avslöjar en hel del vad det är för typ av säng, nämligen en säng där ena sidan kan öppnas och tanken är att den ligger kant i kant med er föräldrars säng. På det sättet blir barnet mer lättillgängligt för dig som ammar på natten eller vill ha det nära utan att behöva kliva upp ur sängen varje gång.

Vi kommer redogöra närmare i denna testguide kring denna sidosäng och dess fördelar, samt peka ut våra favoriter bland de bedside cribs som finns idag på marknaden.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA BEDSIDE CRIB

Som föräldrar själva har vi en hel del erfarenheter själva från just bedside crib. Vi har dock valt att försöka vara helt objektiva i denna guide för att istället förlita oss på andra tester och recensioner från kunder som använt dem.

Behovet ser olika ut för varje förälder, men är man ute efter en bedside crib brukar det finnas en del gemensamma nämnare som man vill tillfredsställa. Ett av dem är att som förälder slippa gå ur sängen under nätterna för att amma, eller bara klappa ditt barn. Därför har mångsidigheten kring en bedside crib varit en viktig del i vårt sökande. Detta tillsammans med antal höjdlägen, hjul, möjlighet att flytta och montera sängen varit några andra funktioner som vi lagt ett extra öga på.

En annan funktion som många glömmer bort, men som man som förälder snabbt inser alltid är bra; möjlighet att tvätta. I en bedside crib kommer det hamna bröstmjölk eller mjölkersättning, kräk, kiss eller till och med lite brunt som läckt ut från blöjan. Att kunna tvätta tyg eller liknande i en säng är en viktig del för att kunna ha din bedside crib under hela den första perioden, tills barnet behöver en större säng.

BÄST I TEST!

bedside crib bäst i test

Babybay Bedside Crib

Specifikation
 • Material: Trä
 • Justerbar höjd: Ja
 • Höjd: 79 cm
 • Yttermått: 84 x 45 cm
 • Bäddmått: 81 x 42 cm
 • Madrass ingår: Nej
 • Bäst i test i Pricerunners egna test av Bedside Crib

UTMÄRKT VAL!

bästa bedside crib

Maxi Cosi Iora

Specifikation
 • Justerbar höjd: Ja
 • Höjd: 74 cm
 • Yttermått: 95 x 55 cm
 • Bäddmått: 80 x 58 cm
 • Madrass ingår: Ja
 • Fungerar även som resesäng!
 • 4,6 av 5,0 på Amazon (851 st omdömen)

SMIDIG BEDSIDE CRIB!

bästa bedside crib

Troll Bedside Crib Sun

Specifikation
 • Material: Trä
 • Justerbar höjd: Ja
 • Höjd: 74 cm
 • Yttermått: 95 x 47 cm
 • Bäddmått: 89 x 39,5 cm
 • Madrass ingår: Ja

KÖPGUIDE BEDSIDE CRIB

Nedan har vi försökt sammanställa en effektiv köpguide för dig som är ute efter att köpa en bedside crib. Funktioner och funderingar som dyker upp inför ett beslut att investera i en sidosäng och kanske framförallt varför.

Varför skall man köpa en bedside crib?
Den kanske viktigaste men också den svåraste frågan att besvara då det är väldigt individuellt. Men bedside crib har många fördelar, speciellt om vi utgår från att det är en nyfödd bebis som skall sova där. Som ammande mamma kan det vara besvärligt och tungt att gå ur sängen var och varannan minut för att amma. Då är en bedside crib smidig att bara lägga sig emot och ge bröstet, alternativt smidigt bara lyfta över barnet till sängen och tillbaks.

Det är också en fördel med att använda bedside crib jämfört med att ha barnet sovandes i sängen, då det alltid finns en kväv och klämrisk att ha en nyfödd i sängen.

Material
Idag finns det ett flertal olika typer av bedside crib, några av dem har vi redogjort för här i denna köpguide. Där det finns fördelar och nackdelar med varje sidosäng. I våra ögon är materialet en del att ta ställning till när du köper en bedside crib. Köper du en av trä, får du räkna med att den kan låta lite mer än en som är mestadels av tyg. Du får dock en robust säng som kan upplevas som mer hållbar och tålig. Väljer du tyg får å andra sidan se till att allt tyg går att tvätta, annars riskerar du att ha en illaluktande eller fläckig bedside crib.

Flyttbar
En flyttbar bedside crib medför flera fördelar, speciellt med tanke på att det kan innebära olika typer av rörelser. Med flyttbar menar vi bland annat de som har hjul och kan rullas runt i hemmet. På det sättet kan du låta ditt barn sova i denna sidosäng i vilket rum som helst, exempelvis vardagsrummet om du vill sitta där medan barnet sover. Ett annat sätt som flyttbar innebär, är att den är enkel att packa ihop och ta med sig när du är ute och reser. På det sättet behöver du inte köpa en extra resesäng.

Säkerhet
Sist men definitivt inte minst, utan snarare det allra viktigaste; Säkerheten för ditt barn. Precis som alla saker är säkerheten nummer ett, speciellt med en liten nyfödd bebis. I princip alla de större leverantörerna har lång erfarenhet att tillverka denna typ av produkt och erbjuder dessutom garanti om något skulle vara fel på produkten, vilket är en stor trygghet som förälder. Alla moderna bedside cribs från välkända leverantörer uppfyller dessutom de krav på säkerhet som finns inom EU och Sverige. Det gäller allt från spjälornas täthet till användning av giftfria färger och material i sängarna.

FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna och funderingarna du som förälder kan ha inför ditt köp av en bedside crib.

 

Vad är en bedside crib?

En bedside crib är en säng som du placerar intill din vanliga säng. Till skillnad från en klassisk spjälsäng kan en bedside crib öppna ena sidan för att på det sättet ”byggas ihop” med den större sängen. Det underlättar för föräldrar vid exempelvis amning under nätterna.

 

Hur fungerar bedside crib?

En bedside crib fungerar som en spjälsäng, med höj- och sänkbar botten som gemensam funktion. Det som skiljer dem åt är att på en bedside crib är det möjligt att öppna sidan, genom att exempelvis sänka ned den. På det sättet kan den öppna sidan placeras intill förälderns säng.

 

Hur länge kan barn sova i bedside crib?

Det finns bedside crib för upp till 15 kg, det är dock oftast begränsade till längden. Därför är det vanligast att ett barn kan sova upp till 6 månaders ålder i en bedside crib.

 

Hur ska man bädda en bedside crib?

Med en bedside crib är syftet att den skall ligga i linje med förälderns säng och därför kan du bädda den därefter. I en bedside crib går det utmärkt att använda ett babynest om du önskar att barnet får extra stöd runt om sig när den sover. Det går också utmärkt att använda spjälskydd för att barnet skall undvika att fastna med armar och ben emellan spjälen.