bäst i test

FEBERTERMOMETER

Att välja rätt febertermometer kan vara avgörande för att snabbt och enkelt kunna övervaka ditt barns hälsa. På vår sida hittar du noggrant utvalda produkter som vi har testat och jämfört utifrån noggrannhet, användarvänlighet och pålitlighet. Idag finns det ett flertal olika lösningar. Allt ifrån traditionell digital termometer, en örontermometer, eller en smidig panntermometer. Läs vidare för att upptäcka våra toppval och få värdefulla tips om hur du använder en febertermometer på bästa sätt.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa febertermometer

En febertermometer är en oumbärlig produkt för varje förälder. När barn blir sjuka är det ofta första tecknet en förhöjd kroppstemperatur. En pålitlig febertermometer ger föräldrar den trygghet och säkerhet som behövs i sådana stunder.

Febertermometrar har utvecklats betydligt under åren, och dagens modeller erbjuder en kombination av noggrannhet, snabbhet och enkel användning. Föräldrar kan välja mellan olika typer som digitala termometrar, örontermometrar och panntermometrar, alla utformade för att ge precisa mätningar med minimal ansträngning.

Genom att ha en pålitlig febertermometer hemma kan föräldrar snabbt agera när deras barn visar tecken på feber. Detta innebär att de kan följa feberkurvan och avgöra om febern avtar eller stiger, vilket som förälder ibland kan vara svårt att avgöra endast genom att titta på ens barn.

Att välja rätt febertermometer innebär att ha ett verktyg som underlättar föräldraansvaret och ger sinnesro när det kommer till barnens hälsa. Oavsett om det är mitt i natten eller under en hektisk dag, ger en pålitlig termometer snabb och pålitlig information.

våra favoriter

Bäst i test

Braun IRT6515 Thermoscan 6 Febertermometer

Utmärkt alternativ

NUK Febertermometer Flash

billigare alternativ

MSO Febertermometer IR55

Så valde vi ut bästa febertermometer

På Barnkollen.se strävar vi efter att ge våra läsare de mest tillförlitliga och informativa rekommendationerna när det gäller produkter. Vi genomför inga egna fysiska tester, men vår bedömning bygger på en noggrann granskning av källor, recensioner, betyg och information online. Här är de aspekter vi beaktar i vår utvärdering av febertermometrar:

Funktionalitet
En av de viktigaste faktorerna vi tittar på är hur väl en febertermometer fungerar i praktiken. Detta inkluderar noggrannhet i temperaturmätningar, snabbhet och användarvänlighet. Vi analyserar användarrecensioner och eventuella expertutlåtanden för att förstå hur väl varje termometer presterar under olika förhållanden, och om den lever upp till tillverkarnas påståenden.

Hållbarhet
En bra febertermometer ska vara hållbar och tåla regelbunden användning, särskilt i barnfamiljer där den kan behöva användas ofta. Vi undersöker vad konsumenter säger om livslängden på de produkter vi granskar, samt om de är byggda för att tåla stötar och fall. Detta hjälper oss att säkerställa att de termometrar vi rekommenderar håller över tid.

Typ av termometer
Det finns olika typer av febertermometrar på marknaden, och varje typ har sina fördelar och nackdelar. Vi jämför digitala termometrar, örontermometrar och panntermometrar för att hitta de bästa alternativen. Vår bedömning tar hänsyn till vilken typ av termometer som bäst passar olika familjesituationer och behov.

Pris
Pris är en viktig faktor för många föräldrar när de ska köpa en febertermometer. Vi strävar efter att hitta produkter som erbjuder bästa möjliga värde för pengarna. Detta innebär att vi inte bara tittar på priset i sig, utan också på vad man får för det priset i termer av funktionalitet, hållbarhet och användarvänlighet.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Braun IRT6515 Thermoscan 6 Febertermometer

febertermometer bäst i test
Specifikation
 • Minnesfunktion: Lagrar den senaste mätningen för enkel referens.
 • Nattlampa: Gör det enkelt att mäta temperaturen i mörker.
 • Batterier: Ingår i förpackningen.
 • Linsskydd: 21 hygieniska engångsskydd medföljer.
 • Förvaringsetui: Praktiskt etui för förvaring medföljer.

Braun Thermoscan IRT6515 är en digital örontermometer som passar hela familjen och är både snabb och enkel att använda. Den har en färgkodad display som hjälper dig att enkelt avgöra om du har feber. Termometern har en förvärmd spets för att ge mer noggranna mätningar och minnet lagrar den senaste mätningen. Hygieniska engångsfilter för linsen ingår också, vilket minskar risken för bakterieöverföring.

Termometern är utrustad med en nattlampa för att underlätta mätningar i mörker och levereras med batterier och ett förvaringsetui.

När du köper en Braun Thermoscan IRT6515 får du en pålitlig och exakt produkt för att övervaka kroppstemperaturen och säkerställa att din familj får rätt vård vid feber och sjukdom.

Utmärkt alternativ

NUK Febertermometer Flash

febertermometer barn
Specifikation
 • Snabb mätning: Mäta temperaturen inom 1 sekund.
 • Beröringsfri: Infraröd sensor som mäter temperatur upp till 3 cm avstånd.
 • Mångsidig användning: Kan användas för att mäta temperatur på panna, mat, badvatten och rumstemperatur.
 • Minnesfunktion: Sparar de senaste 25 mätningarna.
 • Hygienisk: Kräver ingen hudkontakt.
 • Ljudlös inställning: Kan ställas in för ljudlös drift.
 • Batteri ingår: Levereras med batteri för omedelbar användning.

NUK Flash är en innovativ och enkel febertermometer som är utformad för att mäta barnets temperatur på ett smidigt sätt. Denna smarta termometer använder en infraröd sensor för att mäta temperaturen på barnets panna inom en sekund, utan att behöva röra vid huden. Den digitala displayen visar tydligt om temperaturen är för hög, vilket gör det enkelt att snabbt bedöma barnets hälsotillstånd.

Denna mångsidiga termometer kan också användas för att kontrollera temperaturen på mat, badvatten och rumstemperatur. Eftersom den inte behöver vidröra huden är den extra hygienisk och minskar risken för smittspridning. Termometern kan mäta temperatur på upp till 3 cm avstånd och har en minnesfunktion som sparar de senaste 25 mätningarna, vilket gör det enkelt att följa temperaturförändringar över tid.

Billigare alternativ

MSO Febertermometer IR55

bästa febertermometer
Specifikation

Snabb och beröringsfri mätning: Mäter kroppstemperatur på några sekunder utan kontakt.

 • Infraröd sensor: Använder avancerad teknik för noggranna avläsningar.
 • Mångsidig användning: Kan mäta temperatur på olika ytor, inklusive mat och badvatten.
 • Stor LCD-display: Tydlig skärm för enkel avläsning.
 • Automatisk avstängning: Sparar batteri genom att stänga av sig själv när den inte används.
 • Minnesfunktion: Lagrar de senaste 35 mätningarna för enkel övervakning.
 • Batterier ingår: Levereras med 2 AAA-batterier.

MSO IR55 är en effektiv och beröringsfri febertermometer som använder infraröd teknik för att mäta kroppstemperaturen vid pannan på bara några sekunder. Denna mångsidiga termometer kan också användas för att kontrollera temperaturen på olika ytor, såsom välling i en nappflaska eller badvatten, vilket gör den idealisk för hela familjen.

Termometern är utrustad med en stor, tydlig LCD-display som gör det enkelt att avläsa temperaturen. Dessutom har den en automatisk avstängningsfunktion för att spara batteri och en minnesfunktion som lagrar de senaste 35 mätningarna. Den drivs av två AAA-batterier som medföljer i förpackningen.

Köpguide febertermometer

Att välja rätt febertermometer kan underlätta enormt för dig som förälder när barnen är sjuka. Vilket alla föräldrar känner till, har en tendens att ske väldigt återkommande. Här är några viktiga aspekter att överväga när du ska köpa en febertermometer.

Noggrannhet & användarvänlighet
Det viktigaste kriteriet för en febertermometer är noggrannheten. Termometern ska ge exakta avläsningar för att du ska kunna lita på resultaten. Kolla recensioner och tester för att försäkra dig om att termometern är pålitlig. Termometern ska också vara enkel att använda, även när du är stressad eller ditt barn är oroligt. Modeller med stora, tydliga displayer och enkla kontroller är särskilt användbara.

Hygien
Hygien är avgörande, särskilt om flera familjemedlemmar kommer att använda samma termometer. Många öron- och panntermometrar har utbytbara hylsor eller är kontaktlösa för att minimera risken för smittspridning.

Minnesfunktion & batteri
Vissa termometrar har en minnesfunktion som lagrar tidigare avläsningar, vilket kan vara till hjälp för att övervaka sjukdomsförloppet. En termometer med lång batteritid eller med laddningsbara batterier är ett praktiskt val, så att du inte behöver byta batterier ofta.

Vilka olika typer av febertermometrar finns det?

Digital termometer
Digitala termometrar är enkla att använda och relativt billiga sett till kostnaden. De kan användas oralt, rektalt eller under armen och ger snabba och noggranna avläsningar.

Örontermometer
Örontermometrar, eller tympaniska termometrar, mäter temperaturen inne i örat. De är snabba och relativt bekväma, men kan vara mindre exakta om de inte placeras korrekt.

Panntermometer
Panntermometrar använder infraröd teknik för att mäta temperaturen på pannan. De är kontaktlösa och hygieniska, vilket gör dem bra för små barn och vid smittsam sjukdom. Dock kan de vara dyrare att investera i.

Sugnappstermometer
Sugnappstermometrar är utformade som nappar och är speciellt framtagna för spädbarn. De är enkla att använda men kan vara mindre exakta än andra typer av termometrar.

Smarttermometer
Smarttermometrar är kopplade till din smartphone via en app, vilket kan ge extra funktioner som lagring av temperaturhistorik och påminnelser om att ta tempen igen. Dessa är ofta dyrare och kräver teknisk förståelse.

Frågor och svar febertermometer

Man kan lita på digitala, öron- och panntermometrar från välrenommerade märken som har fått bra recensioner och höga betyg från användare och experter. Likt de som vi rekommenderar här Barnkollen.se. Tillfälliga fel kan självklart ske, men välrenommerade varumärken med lång historik är alltid att rekommendera.

Priset på en bra febertermometer varierar, men du kan förvänta dig att lägga mellan 200 och 1200 kronor beroende på typ och funktioner. Välj en som passar din budget och behov.

Det bästa stället att ta tempen på beror på åldern och vilken typ av termometer du använder. Rektalt (i ändtarmen) är mest exakt för små barn, medan öron- och panntermometrar är praktiska och bekväma för äldre barn och vuxna.

Feber definieras vanligtvis som en kroppstemperatur på 38 grader Celsius eller högre, enligt 1177 som vi alltid rekommenderar för information kring sjukdomar.

Källa

Barnkollen.se arbetar noggrant för att hitta den bästa febertermometern på marknaden genom att använda tillgänglig offentlig information. Vi genomför inga egna tester utan granskar istället recensioner, betyg, produktinformation och andra tester som publiceras online. Som en plattform skapad av föräldrar för föräldrar, utgår vi alltid från ett föräldraperspektiv i våra bedömningar.

Nedan källor har vi använt för att sammanställa denna guide om febertermometrar:

<