UV TÄLT

Marknadens bästa UV TÄLT

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Övrigt » Utomhus » UV TÄLT

BÄSTA UV TÄLT

Att skydda barnen från solens skadliga strålar är en viktigt sak att tänka på under sommarmånaderna. Med hjälp av ett UV-tält kan du känna dig trygg med att de farliga stålarna inte kommer åt barnen. UV-tältet skyddar inte bara mot UVA-strålarna, utan också även mot UVB-strålarna. Du kan enkelt och smidigt placera tältet där det passar dig, och fungerar lika bra på stranden som i parken. Ett tält är det perfekta sättet att skydda men också att skapa en svalare plats i skuggan för de minsta. UV-tält finns i mängder av olika färger och designer, allt för att du ska hitta ett tält som faller just dig i smaken. Det kan även finnas flera olika funktioner på tälten, och med olika mycket skydd mot solens strålar. Det är därför bra att läsa på innan du köper ditt uv tält, så ditt barn blir skyddat från solen på allra bästa sätt inför våren och sommarens aktiviteter.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA UV TÄLT

Det kan vara mycket att tänka på när du ska välja och köpa ett UV-tält. För att du ska få det allra bästa uv tältet till dina barn har vi jämfört tälten och guidar dig här till rätt köp. Vi har kikat på flera olika aspekter när vi jämfört tältet för att få en bra helhetsbild. Det vi främst har tittat på är storlek, vikt och hur smidigt det är att montera upp och ihop, som kan vara avgörande för att du ska landa i ett beslut av tält. Men det allra viktigaste i vår jämförelse mellan tälten var givetvis hur bra det skyddade mot solens strålar. Pris är också för många en viktig fråga när det kommer till uv tält. Att det är prisvärt är en viktig punkt att kika på så du får bästa tältet för pengarna. Det är också alltid viktigt att se över kvalitet och användarvänligheten på tälten jämfört med priset. Val av UV-tält är givetvis individuellt, men med testerna som vi har tagit del av ger vi dig en bild av vad du ska tänka på innan du köper. Det är även viktigt att se till dina egna behov innan du tar ett beslut, och testa gärna för att se vilket tält ni trivs med.

BÄST I TEST!

UV-tält bäst i test

Littlelife Lifeventure Family UV-tält

Specifikation
 • UPF 50+
 • Höjd 110 cm
 • Längd 170 cm
 • Bredd 170 cm
 • Vikt 2,1 kg
 • Pop-up: NEJ
 • Pinnar: JA
 • Dragkedja: JA

BÄSTA BUDGETTÄLT!

Bästa UV-tält

Swimpy UV-tält med Ventilation

Specifikation
 • UPF 50+
 • Höjd 87 cm
 • Längd 156 cm
 • Bredd 122 cm
 • Vikt 2,1 kg
 • Pop-up: JA
 • Pinnar: NEJ
 • Dragkedja: NEJ

BÄST FÖR BEBIS!

Bäst i test UV-tält

BabyMoov UV-Tält

Specifikation
 • UPF 50+
 • Höjd 50 cm
 • Längd 95 cm
 • Bredd 75 cm
 • Vikt 1,0 kg
 • Pop-up: JA
 • Pinnar: NEJ
 • Dragkedja: NEJ

KÖPGUIDE UV-TÄLT

Vi har samlat ihop några av de viktigaste aspekterna att tänka på inför ditt köp av UV-tält. Nedan finner du en UV-tält bäst i test köpguide, som kan hjälpa dig på traven till rätt köp. Ta en titt på de olika tipsen här nedan för att se vilket tält som passar bäst för dig och ditt barn.

Bästa skydd
När det kommer till bästa skydd mot solens strålar kan alla uv tält variera. Alla UV-tält ska nämligen vara märkta med olika siffror som vanligtvis märks med UPF och en siffra efter, exempelvis UPF 50+. De olika siffrorna visar vilken solskyddsfaktor tältet har, och är alltså den viktigaste punkten att titta på när du letar tält. Om du exempelvis ska ha det som ett strandtält är det extra viktigt att det är bra skydd inuti, med tanke på att det inte är något som skuggar tältet. Detta är nog den främsta punkten för många när de köper tält, så glöm inte att kolla upp vilket solskydd det är innan du köper ditt UV-tält.

Storlek och vikt
Hur tungt tältet är kan ha en viktig betydelse över hur ofta det faktiskt kommer till användning och blir nedpackat. Även storleken på tältet kan  ha en betydande roll när du skall använda det. Se till att du köper ett tillräckligt stort tält så du får plats med allt du vill ha där. Det är exempelvis bekvämt om du som förälder kan ligga eller sitta tillsammans med ditt barn i UV-tältet. Det finns även olika design på tälten, exempelvis kan vissa uv tält sättas fast stadigt med hjälp av tältpinnar medan vissa står helt fritt på marken. Det är viktigt att se till att inte tältet välter eller blåser iväg och står stadigt oavsett vind.

Smidighet
Att ta med sig sitt UV-tält till stranden eller parken ska inte vara svårt och jobbigt. Se till att köpa ett tält som är smidigt och som du faktiskt kommer använda i vardagen. Många tält har idag den kallade pop-up funktionen, för att göra det snabbt och smidigt att sätta upp. På samma sätt som det ska vara smidigt att sätta upp ska det även vara smidigt att ta ner tältet. Att kunna ta upp och ner tältet snabbt gör att du enkelt kan komma därifrån när du ska hem. Tänk också på att det skall vara smidigt hopvikt så du får plats med det i packningen.

FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna och funderingarna föräldrar vanligtvis ställer sig inför ett köp av UV-tält.

Kan man ha uv-tält i solen?

Ja, det är möjligt att använda ett UV-tält i solen. UV-tält är en form av skydd som används för att skydda mot direkt exponering av ultraviolett (UV) strålning från solen. UV-tält kan ofta ses på stranden eller i andra miljöer där människor är exponerade för stark sol, såsom stranden eller en campingplats. UV-tält är konstruerade för att skydda från UV-strålning genom att filtrera det och reflektera det bort från personen som står under det. Det är ett bra sätt att skydda sig mot stark UV-strålning och att skydda sig mot solskador.

Måste jag använda ett UV-tält till mitt barn?

Nej, det är inte nödvändigt att använda ett UV-tält till ditt barn. Det är däremot ett smidigt sätt att skydda ditt barn från solens UV-strålar, framförallt om du har en liten bebis som helst inte alls skall utsätta huden för solen. Det finns dock många andra sätt att skydda ditt barn från UV-strålning om du så önskar. Du kan välja att klä på ditt barn lämpliga UV-kläder som täcker huden, använda solskyddskräm, undvika att vara ute under de mest soliga timmarna och söka skydd i skuggan. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är bäst att undvika att exponera ditt barn för direkt solljus helt, så om du väljer att använda ett UV-tält kan detta hjälpa till att skydda ditt barn mot strålningen.

Vad betyder UPF som står på UV-tälten?

UPF (Ultraviolett solskyddsfaktor) mäter hur mycket UV-strålar som kan ta sig igenom tyget och nå huden. Exempelvis har en bomulls t-shirt ett UPF-värde på ca 5, även om små hål i materialet kan släppa igenom vissa strålar. Hudcancer fonden rekommenderar skydd med minst 30 UPF och allt mellan 30-49 är ett bra skydd. UPF 50+ är det bästa skyddet mot solen och blockerar 98 procent av strålarna, och endast två procent kan ta sig igenom. Därför är det en rekommendation att när du skall köpa ett UV-tält bör det helst ha UPF 50+.

 

Källa

I samband med att vi sammanställer dessa produktguider för att hjälpa föräldrar i sina inköp söker vi alltid efter kvalitativa källor online. Dessa källor kan vara testhus som aktivt utfört produkterna för en rad tester och sedan betygsatt dem. Det är dock inte alltid det är fallet att en produkt är testad på detta sätt, UV-tält är ett sådant exempel. Istället har vi fått söka kunskap kring området med UV-skydd och vikten av det. Detta ger oss en grund för vad som är viktigt kring tälten och sedan har vi skapat oss en uppfattning vilket UV-tält som är bäst på marknaden utifrån recensioner, betyg och vad vi själva anser viktigt för produkten.