Presenter till barn

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Presenter till barn

Den stora höjdpunkten för barn, oavsett ålder är när det vankas födelsedag vilket innebär att man som barn får öppna presenter. Spänningen, förväntan och glädjen barnen känner över just att få öppna presenter är något speciellt och som förälder blir man alldeles varm i kroppen av att se sina barn i total eufori. Men frågan är vad är det barn uppskattar mest med just presenter. Är det verkligen innehållet i paketet eller är det just spänningen med att få öppna ett inslaget paket, ovetandes vad som är i det som är själva tjusningen? Det finns givetvis inget rakt och korrekt svar på denna frågeställning utan det beror helt på åldern hos barnet. Ju äldre barnen blir desto mer kräsen tenderar man att bli vilket innebär att man värdesätter innehållet mer än själva paketöppningen. För mindre barn är det generellt tvärtom, här är det ofta upplevelsen höjdpunkten. Att få slita loss pappret och öppna så många paket som möjligt. Oavsett vad så är presenter till barn en viktig del av barnens barndom som barnen kommer minnas resterande del av livet. Men hur ska man då tänka när man köper presenter till barn? Och vad uppskattar barn i olika åldrar för presenter? Vi kommer i det här inlägget att ge dig värdefulla tips på vad du kan köpa i present till barn i olika åldrar samt kön.

Presenter till Pojke

Är du själv förälder och har barn så har man under småbarnsåren lärt sig vad pojkar gillar att få i presenter. Givetvis varierar det vad pojkar uppskattar beroende på åldern men det finns vissa generella presenter och prylar som ofta brukar att gå hem hos just pojkar. Har du själv inga barn men blivit bjuden på dop, födelsedagskalas eller liknande så är det inte alltid helt enkelt att veta vad man ska köpa i present och vad pojkar hade uppskattat. Generaliserar man det hela så kan man säga att pojkar i åldrarna mellan 2-8 år brukar ha en förkärlek till exempelvis traktorer, bilar, pussel, Duplo, Lego, bilbanor, superhjälte-kläder/saker, snickarlåda för barn etc. Det finns självklart inget rätt eller fel när det kommer till presenter till pojkar utan alla barn växer till sina egna individer vilket innebär att alla barn har olika intressen och vad man tycker är kul.

Men återigen för att generalisera och för att i den här guiden kunna ge dig några tips på presenter till pojkar så behöver vi bryta ner det hela och utgå från vad pojkar i allmänhet uppskattar att få. Viktigt att tänka på är att det är inte summan på paketet som är det viktiga när det kommer till presenter till barn. Barn har ingen uppfattning om pengar och dess värde, därav ska du alltid försöka utgå från pojken du ska köpa present till och vad han har för intressen. Är du osäker så är det bra tips att rådfråga man pojkens föräldrar som säkerligen har några bra tips på presenter du kan köpa.

Presenter till tjej

Har du ditt barn blivit bjuden på födelsedagskalas hos sin kompis eller har du själv fått en inbjudan till ett kalas, dop eller motsvarande som innebär att du behöver ha med dig en present? Vi kommer här att ge dig insikter och tips som är värde att bära med sig när man ska köpa presenter till tjejer. Att köpa presenter till barn är inte alltid helt enkelt, inte minst om du själv inte har egna barn och därigenom inte samma kolla på vad barn uppskattar i olika åldrar. Tjejer tenderar att uppskatta allt från dockor, pyssel, pussel, böcker, Duplo, gossedjur, spel, leksakskök och mycket annat.

Åldern på tjejen har stor inverkan på vilken typ av present du ska köpa. Tjejer i småbarnsåldern mellan 1-3 är generellt sett enkla att köpa presenter till då det brukar att uppskatta det mesta så länge det är roligt och kan underhålla barnet. Ju äldre tjejen blir desto svårare brukar det vara att köpa presenter då innehållet i paketet blir allt mer viktigt och barnet blir mer medveten om vad den gillar och vill ha. Längre ner här i guiden har vi sammanställt konkreta tips på presenter till tjejer i olika ålderskategorier. Kika där så bör du hitta något som passar dig.

Hur ska man tänka när man köper presenter till barn?

  1. Ta reda på vad barnet gillar. Det är viktigt att köpa en present som barnet kommer att tycka om. Försök att ta reda på vilka intressen barnet har eller vilka saker som är populära bland barn i barnets ålder.
  2. Köp något som utmanar barnet. Om barnet älskar att lära sig nya saker, försök att hitta ett leksak eller ett spel som har lite utmaningar.
  3. Köp något som är praktiskt. Om barnet är äldre, kanske du vill köpa något som barnet kan använda, till exempel ett bokmärke eller en ny ryggsäck.
  4. Köp något som är säkert och håller länge. Se till att kolla säkerhetsinstruktionerna och se till att leksaken är tillverkad av material som håller länge.
  5. Köp något som är roligt. Det är viktigt att köpa något som är roligt och som kan hålla barnet sysselsatt under lång tid.

Köpa unika presenter till barn

Att hitta den perfekta unika presenten till ett barn kan vara en utmaning. En lösning på detta bekymmer kan vara att välja att köpa personliga presenter som bygger på barnets namn. Med dessa presenter kan du göra det mer minnesvärt och speciellt. Det kan också handla om andra presenter som är unikt för barnet i fråga, som målarböcker, pysselkit och olika typer av pennor. Saker som man helt enkelt vet speglar barnet och som går i linje med barnets intressen, vilket då blir en unik present. Att ge dessa presenter inspirerar kreativitet och eget skapande. Pussel och spel är även bra att ge bort till barn, och med en fin inslagning blir presenten ännu bättre. Presenter som innehåller barns namn kan exempelvis vara ett gossedjur med barnets namn, ett bordsett med barnets namn, en lära gå vagn med barnets namn eller varför inte en fin ryggsäck med barnets namn.

Presenter till o åringar (10 st presenttips)

Här nedan har vi sammanställt 10 st bra presenttips till 0 åringar. Hitta inspiration till saker att ge bort eller om du behöver hjälp på traven med att hitta en present till ditt eget barn.

Playgro Music Drive & Go ratt till barnvagn

Playgro har gjort en spännande ratt för barn att leka med. Den har ett antal funktioner som utvecklar barnets finmotorik, så som vridmoment, kugghjul och snurrande saker. Ratten ger också ljud, ljus och färgglada ringar som är roliga att leka med. Prasselljud uppmuntrar barnet att utforska och ha kul med den här leksaken. Tuta och kör!

Köp presenten här

Babblarna plastfigurer 6-pack

Söta plastfigurer i form av härliga Babblarna gänget!

Köp presenter här

Tiny Love lekbåge Magical Tales

En lekbåge med 6 olika aktiviteter håller ditt barn sysselsatt och glatt under promenaden. Den universella monteringen passar de flesta barnvagnar, babyskydd och sängar. Aktiviteterna har olika leksaker som roterar, musik och ljud, bilder att titta på och andra figurer som ditt barn kan interagera med. Det är ett bra sätt att fördröja tiden under promenader och även få ditt barn att känna sig glada.

Köp presenten här

Babblarna bok ”Natti natti”

”Natti Natti Babblarna” är en barnbok där du får hjälpa till att Natta de små babblarna. Baserad på Babblarnas vaggvisa och texten i boken går även att sjunga om man vill.

Köp presenten här

Rätt Start badbok, Mumin sea adventure

Badbok från Rätt Start med Muminmotiv. Aktivitetsboken har roliga överraskningar med vackra detaljer att titta och känna på. Perfekt för ett bad!

Köp presenten här

Jabadabado aktivitetsboll Teddy & Bunny

En mjuk aktivitetsboll som är full med olika sorters roliga detaljer för de små att utforska. Den här bollen är perfekt för att främja motorik, syn och hörsel hos barnet. Den blir snabbt en favorit hos bebisen. Den har olika flärpar som barnet kan dra och leka med och små öglor som sticker ut.Den har också en skallra inuti som låter när barnet leker med den.

Köp presenten här 

Nattou soft silicone aktivitetsboll, rosa

Silikonbollar som är mjuka och flexibla, och som kommer i glada färger. De kan lätt sättas ihop till en boll som är lätt att greppa och bita i för små händer och nyfödda. Designen stimulerar barnets handmotorik och upptäckarglädje, och är även skön att bita i när tänder börjar växa fram.

Köp presenten här

Sebra mjuka babyblocks 4-pack, nightfall

Sebra har skapat fyra underhållande aktivitetsblock som är perfekta för den första leken. De mjuka tegelstenarna kommer stimulera barns nyfikenhet, samtidigt som de tränar hand-öga-koordination. Det finns intressanta strukturer och funktioner som barnet kan utforska. Det går att lägga blocken ovanpå varandra, rulla över dem och lära barnet att räkna eller prata om djuren som illustreras på klossarna.

Köp presenten här

Sebra virkad skallra, kaninen Bluebell på träring

Denna härliga skallra, handvirkad på träring, har ett motiv som föreställer en liten kanin. För att skydda den mjuka stoppningen har den fyllts i små påsar som ligger inuti garnet. Det ska ge barnet en behaglig känsla när det leker med skallran.

Köp presenten här

Done by Deer aktivitetsleksak Lalee, blå

Låt ditt barn uppleva den stora världen av många sensoriska funktioner som Lalee erbjuder! Den mjuka, sensoriska Lalee har massor av greppvänliga delar som gör det lätt för små fingrar att upptäcka. Nyfikna ögon kommer att älska de skrynkliga ljuden från de förtjusande kaktusarna, det söta skallret från det snöklädda berget och den glada lilla spegeln som får dem att le. Ge ditt barn en spännande upplevelse och låt dem ta del av alla sensoriska egenskaper som Lalee erbjuder!

Köp presenten här

Presenter till 1-3 åringar (10 st presenttips)

Jabadabado dragdjur krokodil

Denna söta träleksak i form av en krokodil är perfekt för att introducera ditt barn till de första stegen. Med den kan barnet ha skoj och dra sig fram på egen hand. Krokodilen har stora, rejäla hjul som är lätta att röra sig med, så att barnet kan ta sig ut på en liten promenad. Krokodilen är alltid redo att följa med på äventyr!

Köp presenten här

Suntoy hinkset bläckfisk 10-delars, blå

Hinkset från Suntoy i form av en söt liten bläckfisk! Innehåller 10 delar: hink, liten sil, stor sil, vattenkanna, spade, kratta och 4 olika sandformer.

Köp presenten här

Jabadabado gungdjur elefant grå stjärna

Gunga och lek med Jabadabados gungelefant! Det här är ett trevligt gungdjur i trä som är formad som en söt elefant och har dekorativa stjärnor. Gungelefanten har greppvänliga handtag och ett bekvämt sits med ryggstöd som gör den säker att använda. Den är perfekt att använda under tillsyn av en vuxen och passar även bra in som en dekoration i barnrummet. Köp Jabadabados gungelefant för att ha roligt medan du gungar och leker!

Köp presenten här

Liewood hinkset Dante, vehicles/dove blue mix

Detta hinkset från Liewood är något utöver det vanliga! Fyra roliga och söta figurer ingår, tillsammans med en hink och spade. Det är ett utmärkt val för barn som vill leka både på stranden och hemma i sandlådan. Materialet är mjukt och hållbart, vilket innebär att det kan användas under många timmars lek.

Köp presenten här

Fat Brain Toys RollAgain Tower stor kulbana

RollAgain Tower är en otroligt rolig och högkvalitativ kulbana från Fat Brain Toys. Barnet tar tag i en boll från tornets botten, vilket gör att alla andra bollar rullar ner till nästa nivå. Sedan släpper man bollen högst upp i trappan, så att bollarna rullar ner till nästa stopp. Genom att upprepa detta tar barnet sig ut på ett fängslande äventyr, och kan leka med RollAgain Tower i timmar.

Köp presenten här

Jabadabado kulbana forest

Denna härliga kulbana från Jababdabado är tillverkad av trä och har formen av ett charmigt rådjur. Spännande figurer som en kanin, ekorre och svampar kan flyttas runt på olika ställen. I mitten av kulbanan finns ett ljuvligt rådjur, medan en liten kanin och ekorre observerar löven och ekollonen som ligger på marken.

Köp presenten här

Babblarna memo

Babblarnas Memo är ett roligt och utmanande spel som lämpar sig för de yngsta. Syftet med spelet är att hitta två identiska figurer och att spara paret. Den som har flest par när spelet är slut har vunnit. Barnen älskar detta spel och det är väldigt uppskattat. Det ska dock spelas under tillsyn av en vuxen.

Köp presenten här

Liewood ryggsäck mini Saxo, cat tuscany rose

Ge bort en supersöt mini ryggsäck! Med justerbara band som passar perfekt till ditt barn, och ett färgkoordinerat innertyg som gör den unik. Denna ryggsäck passar barn i åldrarna 1-3 år och är tillverkad av 100% återvunnen polyester.

Köp presenten här

Liewood kassaapparat Buck, tuscany rose/multi

Buck kassaapparat från Liewood är ett kul och verklighetstroget sätt att lära ditt barn grunderna i pengahantering. Det är en interaktiv och pedagogisk leksak som gör att matematiken blir rolig och lärorik. Det är ett bra sätt att lära ditt barn att hantera pengar och andra ekonomiska frågor.

Köp presenten här

Jabadabado kakfat vitt

Kakor, kakor och ännu mer kakor! Här har vi ett kakfat i två våningar som är fylld med 6 stycken smaskigheter. Gör detta till en kafferep som du bjuder dina vänner på och servera upp dessa lyxiga bakverk. Det är helt säkert att kakfatet kommer att bli en succé i ditt café!

Köp presenten här

Presenter till 3-5 åringar (10 st presenttips)

Trefl babypussel 4-i-1, Baby Shark

Fyra olika pussel – 3, 4, 5 & 6 bitar – med motiv av Baby Shark.

Köp presenten här

Sebra kök, sunset pink

Detta leksakskök är vackert designat med en fin kombination av naturliga och vintage rosa toner. Det passar in i alla rum i hemmet, som till exempel barnrummet eller i köket. Det har en ugn, en vask, en kran, två plattor och två vridbara knappar, som ger barnen möjlighet att leka och underhållas i timmar. Det är perfekt som gåva!

Köp presenten här

Elodie Details ryggsäck mini, autumn rose

Elodie Details ryggsäckar är skapade för att följa med barnet på stora äventyr! Dessa praktiska ryggsäckar är perfekta för den första förskoleutflykten eller för att bära med sig viktiga gosedjur till farmor. Med hög kvalitet och många smarta funktioner och detaljer är dessa ryggsäckar det bästa valet för barnets utflykter.

Köp presenten här

Jabadabado racerbana

Kom och delta i spännande tävlingar på Jabadabado’s racerbana! Tävla mot dina vänner och se vilken bil som är snabbast. När bensinen tar slut, är det bara att köra in till bensinstationen för att fylla på tanken och fortsätta köra. Så stort äventyr och så mycket fart!

Köp presenten här

Jabadabado gitarr, blå

Gitarr i trä, med vita prickar på. Det är en speciell barngitarr som är kul att leka med för alla barn som älskar musik. Den har 6 stämda strängar som går att justera, precis som en traditionell gitarr. Den kommer även med extra strängar och plektrum.

Köp presenten här

Jabadabado kök med grytor, grå

Detta fantastiska barnkök är grått och gör alla matglada barn glada. Med detta leksakskök kan du bli en riktig mästerkock med alla roliga detaljer som finns. Vask, spishäll, ugn, kastrull, stekpanna och tre köksredskap som du kan använda för att laga fantastiska rätter. Utöver detta har det också en griffeltavla på baksidan av spisen där du kan skriva vad som bjuds till middag. Låt fantasin flöda och servera hela familjen något fint!

Köp presenten här

JetKids by Stokke bedbox, golden olive

Jetkids Bedbox är den perfekta väskan för familjer som reser med flyg. Den kan lätt förvandlas till en bekväm och praktisk säng för ditt barn. Det är inte bara det, Bedbox är även försedd med hjul som gör det möjligt för dig att dra den efter dig eller låta barnet åka på den på flygplatsen. Med denna väska blir alla flygresor enklare för hela familjen.

Köp presenten här

Trefl pussel Maxi 24 bitar, Paw Patrol

Roligt och färgglatt pussel i 24 bitar med motiv av Paw Patrol.

Köp presenten här

Jabadabado bord & 2 pallar, vit

Runt barnbord i vitt med två tillhörande pallar. Här kan barnen måla, pyssla och leka. Samtliga ben på borden och pallarna är i obehandlat trä. Torkas enkelt av med en fuktig trasa

Köp presenten här

NG Baby sittsäck Mood graphite grey

NG Babys Mood kollektion har en härlig saccosäck som är den perfekta kudden för de minsta familjemedlemmarna. Saccosäcken är fylld med 142 liter styrolitkulor som böjs och formar sig efter kroppen för att ge bästa möjliga komfort. Det är den perfekta platsen för att slappna av efter en lång dag. Matcha gärna med andra produkter från samma kollektion för att skapa ett härligt och praktiskt utseende.

Köp presenten här

Presenter till 5-7 åringar

Done by Deer förvaringshylla/bas till skötbyrå, grå

Den stilrena förvaringshyllan från Done by Deer är perfekt för att få ordning på leksaker och böcker. Det är även ett utmärkt alternativ som skötbyrå. För att få helheten komplett så behöver du bara köpa till sköttoppen som säljs separat.

Köp presenten här

BARBIE, HUSET I MALIBU

Barnen kommer att älska den bärbara Barbie-lägenheten som uppmuntrar till kreativa lekar och spännande äventyr. I köket erbjuder en smoothie-bar ett ställe att utforska och i vardagsrummet kan man förvandla det till en egen hemmabio. Utöver det finns en våningssäng som erbjuder gott om plats för gäster. Samtidigt som den bärbara lägenheten även har klassiska funktioner som ett badrum med en toalett, ett handfat och en dusch. Köket innehåller även en kyl och en ugn.

Köp presenten här

LEGO NINJAGO 71742, OVERLORDS DRAKE

Unga fans av LEGO® NINJAGO® kan nu uppleva actionfyllda scener från säsong 2 med det fantastiska leksetet Overlords drake (71742). Draken har rörliga ben, huvud och vingar samt svärd som gör att den kan ställas i olika positioner, vilket ger otaliga möjligheter för roliga lekar. Barnen kommer att uppskatta den oändliga spänningen som leksetet erbjuder. Dessutom medföljer 2 minifigurer; ninjan gyllene Lloyd som är beväpnad med ett katanasvärd och Overlord som har ett vasst svärd. Med detta får barnen allt de behöver för att skapa spännande scener!

Köp presenten här

MONOPOLY SE

Det klassiska Monopolspelet i en ny upplaga med nya spelpjäser. Här ska du köpa och sälja och snabbt bli rik så du kan sätta dina motspelare i konkurs. Roligt spel för hela familjen.

Köp presenten här

FUSION, R/C 1:16 SPORTBIL MED BELYSNING

Utmana vännerna i ett race med denna supersnabba (ca 15 km/h) sportbil. Sportbilen är radiostyrd och har belysning.

Köp presenten här

STAGE, MIKROFON

Mikrofon med högtalare och flera funktioner. Paras med bluetooth till smartphone.

Köp presenten här

NEBULOUS STARS, PITCH BLACK ART SET

Mörkret är som skapat för att stjärnorna ska stråla! För att få den magiska glöd som en stjärnhimmel innehåller, behöver du denna fantastiska uppsättning. Innehållet består av akvarellsvarta brädor, en metallpalett i färg och mycket annat. Med detta har du allt du behöver för att skapa konstverk som ger intryck av en magisk stjärnhimmel!

Köp presenten här

STAGE, BATTERIDRIVEN ROCKGITARR MED MIKROFONSTATIV

Rocka loss med rockgitarren och mikrofonstativet från Stage!
Gitarren har flera olika ljudeffekter som aktiveras med hjälp av knapparna.
Mikrofonen och gitarren kan även användas separat.

Köp presenten här

TWISTER 

Börja en fest eller hemmakväll med ett roligt spel! Spelarna ska hålla händerna och fötterna på mattan när den första spelaren sätter i gång snurran. Fötterna ska vara på röd markering för den högra foten och grön markering för den vänstra foten. Om spelarens knä eller armbåge rör mattan eller om spelaren ramlar så är denne ute. Den sista spelaren som inte ramlar vinner!

Köp presenten här

NEBULOUS STARS, KREATIV SKISSBOK, GEOMETRISKA METALLIC BLAD, ICEANA

Låt dina skapelser lysa som silverstjärnor! Den klassiska modeskissboken är prydd med metallpennor och metallfoliebakgrunder. Upptäck Iceana och hennes frostiga stil genom ett gäng kreativa aktiviteter.

Köp presenten här

Presenter till 7-10 åringar (10 st presenttips)

ALGA, ALFAPET

Är det ett klassiskt ordspel som går oförändrad från år till år, är det såklart Alfapet! Tack vare alla nya förbättringar så har det inte varit roligare att spela en runda! Rekommenderas från 10 år. Spelas med 2-4 spelare

Köp presenten här

CARRERA GO, BILBANA SMOKING TIRES MED LOOP 4,9 METER

Greppa handkontrollen, ställ muskelbilarna på startlinjen och gör dig redo för att göra upp om vem som har den snabbaste bilen och vem som är den bästa föraren.

Köp presenten här

GRAVITRAX, STARTER KIT

GraviTrax kulbanesystemet ger dig möjligheten att skapa helt egna världar av fartfyllda kulbanor. Med byggelementen kan du skapa banor som kulorna rullar genom för att nå målet. Om du önskar, kan du utöka det oändligt och få gränslöst bygg- och spelnöje. För att lära dig mer om GraviTrax,

Köp presenten här

STAGE, DIGITALA TRUMMOR

Elektroniska trummor med plats för mobiltelefon. Flera olika rytmer att använda vid inspelning.

Köp presenten här

SPY AGENT CODE MISSION, MICROSCOPE

Titta lite närmare på de föremål som du vill upptäcka lite mer. Mikroskopet är ett perfekt redskap för att kunna göra det och den kan förstora upp de minsta saker. Med kommer också olika verktyg. Från 8 år.

Köp presenten här

TACTIC – TROLLERILÅDA XXL

Denna fantastiska låda innehåller roliga och spännande saker som ger dig som trollkarl massor av trick. Instruktionerna är enkla och tydliga att följa. Lätt att lära men förbluffande att åskåda. Trolleri har aldrig varit större!

Köp presenten här

SCIENCE & PLAY, UTFORSKA KEMI MED LAB

Utveckla era sinnen för kemi. Skapa kemiska reaktioner i säkerhet. 150 st roliga experiment att följa i bruksanvisningen som innehåller mycket bilder.
Skyddsglasögon medföljer.

Köp presenten här

 

SPY AGENT CODE MISSION, TELESCOPE

Är man nyfiken eller intresserad av vad som finns bortom vår planet så passar Spy Agent Code Mission Teleskop perfekt! Rikta teleskopet upp mot rymden och se genom okuläret en helt ny värld.

Köp presenten här

 

CRYSTALIZER BLING MASKIN

Ge håret, eller vad som helst, ett fint lyft med dessa glänsande ädelstenar! Crystalizer gör det enkelt att applicera ädelstenarna, som kan hålla hela dagen. Paketet innehåller 100 ädelstenar i olika färger, och man kan köpa refillpaket om man vill ha mer. Det är ett snabbt och enkelt sätt att lägga till glans och glitter

Köp presenten här

 

SCIENCE & PLAY, ACTION N REACTION ULTRA KULBANA

En verkligen unik vetenskapssats för att upptäcka fysikens principer på ett enkelt och roligt sätt! Trots tyngdlagarna och förflytta kulan genom banan.

Köp leksaken här

Andra inlägg

Dela denna