100 bästa barnfilmerna genom tiderna

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

100 bästa barnfilmerna

 

Barnfilmer är och har ända sedan Walt Disney gjorde entré med Snövit och de sju dvärgarna 1937 satt färg på barns uppväxt. Just Disney har sedan trettiotalet haft en enorm inverkan på barns uppväxt genom just film. Idag, 86 år senare är man fortfarande störst i klassen, men med desto fler branschkollegor som gör barnfilmer av hög kvalité.

Utbudet idag kring barnfilmer är enormt och därför vill vi passa på att lista våra topp 100 bästa barnfilmer. En blandning av klassiska gamla filmer och moderna nysläpp.
Men var och en i stort sett ett måste att se för dig som förälder och ditt/dina barn. Vi har valt att i denna topplista endast lista de 100 bästa animerade barnfilmerna där det också är en blandning av åldrar som filmerna är anpassade för. En del av barnfilmerna är anpassade för i stort sett alla åldrar, medan en del passar de allra minsta och några är bättre anpassade för de äldre.

1. Lejonkungen (1994)

Bästa barnfilmen

IMDB-betyg: 8,5

Den klassiska filmen från 1994 anses fortfarande vara den bästa animerade filmen genom tiderna, trots att det nu nästan är 30 år sedan den släpptes. Men det är inte svårt att förstå varför och vi på Barnkollen hade ett enkelt beslut att placera den överst på listan, trots hård konkurrens.

Lejonkungen har allt en barnfilm kan tänkas behöva. Den innehar oförglömliga klassiker till låtar i filmen, humor, kärlek och även sorg. För hur många kan hålla igen tårarna i den sorgliga scenen med Simba och Mufasa? Ett måste att se för den föräldern som inte sett den.

Filmen går att se på Disney+ eller hyra direkt via Viaplay.

2. Coco (2017)

toppfilmer barn

IMDB-betyg: 8,4

Berättelsen om Miguel och hans resa på den mexikanska högtiden Día de Muertos (De dödas dag) vart snabbt en vinnare när filmen släpptes 2017 från Disneys Pixar Animation Studios. Berättelsen utspelar sig i Mexico där den 12 årige pojken Miguel växer upp i en familj av skomakare som avskyr musik. Miguel själv är dock ett stort fan av den största musikern någonsin, Ernesto de la Cruz. Efter ett försök att uppträda som artist under Dia de Muertos så kastas han in i dödsriket där han träffar släktingar och den lite knasige figuren Hector. De tillsammans upplever en resa tillsammans för att få Miguel tillbaks till den levande världen.

Filmen är full av underbar musik och har en genomgående tråd om vikten av familj och att gå sin egen väg. En film som kommer beröra hela familjen.

Filmen går att se på Disney+ eller hyra direkt via Viaplay.

3. Toy Story (1995)

100 bästa barnfilmerna

IMDB-betyg: 8,3

Ännu en gammal klassiker som närmar sig snart trettio år och som fått flera lyckade uppföljare som nästintill varit ännu bättre. Men det är svårt att peta originalet som fått oss alla en tankeställare vad leksakerna gör när vi inte ser på dem.

Toy Story är historien som visade oss leksakernas liv när vi människor inte tittar på dem, de lever nämligen ett eget liv i barnens rum. Trasdockan & sheriffen Woody är barnet Andys favoritleksak och ansvarig för ordningen i sovrummet med alla olika typer av leksaker samlade. Men när Andy får en tvättäkta rymdjägare i födelsedagspresent i form av leksaken, Buzz Lightyear är Woodys position hotad och Andy får en ny favoritleksak.

Detta är en underbar historia om leksaker som enas och hitta sin roll att finnas där för sina barn.
Filmen går att se på Disney+ eller hyra direkt via Viaplay.

4. Hitta Nemo (2003)

Tips barnfilm

IMDB-betyg: 8,2

Den oscarsbelönade filmen Hitta Nemo som fångade alla barn och föräldrar i början av 2000-talet med sina enastående historia om fisken Marvin som skall hämta tillbaka sin ende son Nemo på andra sidan havet.

Filmen utspelar sig långt ned i havet där vi får stifta bekantskap med clownfisken Marvin, hans son Nemo och senare även den något förvirrade fisken Doris. Nemo blir fångad av en människa i filmen som tar med honom till sitt akvarium hemma i Australien, Sydney. Marvin som ser sin ende son föras bort bestämmer sig snabbt för att jag efter och hämta hem sin son. På vägen träffar han Doris som vill hjälpa honom, då hon såg vilket håll båten försvann. Problemet är bara att hon lider av närminnesförlust och glömmer snabbt bort vem hon precis pratat med och vad det gäller. Så börjar en otrolig resa om kamratskap & föräldraskap som är fylld av skratt och härliga scener för hela familjen.

Filmen går att se på Disney+ eller hyra direkt via Viaplay.

5. Upp (2009)

Bästa barnfilmerna genom tiderna

IMDB-betyg: 8,3

Filmen om den 78-årige enstöringen och lite lättretliga farbrorn Carl Fredriksson som tidigare i sitt liv förlorat sin livskamrat Ellie i sjukdom. Efter Ellies död förvandlas han till en vresig man som till slut blir tvingad till att flytta in på ett ålderdomshem. Men Carl och Ellie hade en dröm när de var yngre om att bosätta sig vid Paradisfallen i Venezuela. Han bestämmer sig därför för att det är dags att nu fullborda Ellies dröm och fyller huset med ballonger för att flyga det till Venezuela. Men mitt under resan i luften plingar det på dörren och den lille 8:årige scouten Oskar har av misstag följt med på flygresan. Det blir starten på en otrolig resa som Oskar och farbror Fredriksson gör tillsammans i Venezuela. Vi får lära känna den pratande hunden ”Dogge” som kommer tillsammans med övriga karaktärer bjuda på en hel del skratt.

Filmen är fylld av glädje men även en del sorgsenhet i början när man får följa Ellie & Carls liv som inte blir som de tänkt sig. Men Carl får ny energi i sitt liv efter att han träffar Oskar, som i sin tur haft en tuff uppväxt med saknaden av sin pappa.

Filmen går att se på Disney+ eller hyra direkt via Viaplay.

6. Insidan ut (2015)

IMDB-betyg: 8,2

I filmen Insidan ut från 2015 får vi stifta bekantskap med fem karaktärer som befinner sig i huvudet på en ung flicka som heter Jenny (Riley Anderson i den engelska versionen). Dessa karaktärer är fem olika känslor som Jenny kan uppleva: Glädje, Avsky, Ilska, Rädsla och Vemod. I filmen får vi följa hur dessa fem känslor försöker vägleda Jenny genom livet som består av skola, familj och hennes största intresse hockey.

En annorlunda resa med känslorna som alla försöker göra sitt bästa för Jennys skull och med en underliggande djupare mening med att samtliga känslor är något vi människor är i behov av på ett eller anat sätt.

Filmen hittar du på Disney+ eller genom att hyra direkt via Viaplay.

 

7. Klaus (2019)

IMDB-betyg: 8,2

Den spansk animerade filmen Klaus som är Netflix första originalfilm och som vart en dundersuccé på streamingtjänsten när den släpptes i november 2019. Filmen Klaus utspelar sig i den fiktiva staden Smeerensburg i norra Skandinavien, där den berättar en annorlunda historia om hur myten om jultomten kom till. Där får vi följa den bortskämda rikemanssonen Jesper som åker till Smeerensburg för att bli brevbärare som en bestraffning från sin far. Väl där hittar han en skogshuggare långt ut i skogen som råkar ha en fallenhet för att göra unika leksaker.

En underbar julfilm som finns att se både med engelskt och svenskt tal. Extra kul är även att Zara Larsson sjunger ledmotivet till filmen, ”Invisible”.

Filmen hittar du på Netflix.

 

8. Toy Story 3 (2015)

IMDB-betyg: 8,3

Den tredje av totalt fyra filmer om de levande leksakerna med bland annat Woody & Buzz Lightyear. I denna film har deras ägare Andy vuxit upp och skall åka iväg på college. Leksakerna är inställda på att hamna på vinden och spendera resten av sitt liv där, med en förhoppning om att Andy hittar dem någon gång när han är hemma eller behåller dem till sina egna barn. Men av misstag hamnar de i en låda som skall ges bort till förskolan. Väl där får leksakerna uppleva en helt annat liv med en diktator till björn som styr förskolans leksaker med en järnhand. De bestämmer sig då för att rymma från förskolan!

Filmerna om leksakerna i Toy Story är samtliga av högsta möjliga klass och alla skulle nästintill kunna vara topp 10 på denna lista. Men den tredje filmen ger oss ett underbart perspektiv och är en spännande resa där de tillsammans får rädda varandra ur flertalet knipor!

Filmen hittar du på Disney+ eller genom att hyra direkt via Viaplay.

 

9. Wall-E (2008)

IMDB-betyg: 8,4

WALL-E är en animerad science fiction-film som utspelar sig i en fjärran framtid där jorden är förstörd på grund av överkonsumtion och miljöförstöring. Huvudkaraktären WALL-E, en liten robot som är den sista av sitt slag och är fast besluten att göra det som är nödvändigt för att rädda jorden. Filmen följer WALL-Es resa genom utrymme och tiden som han försöker återställa jorden till ett bättre tillstånd. Med sig på resan får han den avancerade roboten EVA som en dag besöker honom på jorden och han faller direkt för henne.

Filmen hittar du på Disney+ eller genom att hyra direkt via Viaplay.

 

10. Monsters Inc (2001)

IMDB-betyg: 8,1

Monsters Inc utspelar sig i en parallell värld kallad Monstropolis där monstren lever och har sin elförsörjning via skrik från skrämda barn. Allt detta sker på ett bolag som heter Monsters Inc där de professionella ”skrämmarna” smyger sig in barn sovrum via magiska dörrar och samlar skriken från skrämda barn under nätterna. Bäst av dem alla är James P. ”Sulley” Sullivan och hans enögde radarpartner Michael ”Mike” Wazowski. En dag råkar de av misstag släppa in ett barn i monstervärlden, och de anses vara giftiga för monstren. Men snabbt märker ”Sulley” att han fattat tycke för barnet och måste hjälpa henne hem igen till sitt rum.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

11. Frost (2013)

IMDB-betyg: 7,4

Berättelsen om Anna, Elsa, Kristoffer, renen Sven och snögubben Olaf tog hela världen med storm (snöstorm) när den släpptes 2013. Filmen är en av de mest framgångsrikaste filmerna genom tiderna och har inte bara fått en stor påverkan på oss genom historien. Den har även bidragit till en markant ökning av flicknamnet Elsa bland barn och produkter relaterade till filmen hittar du i stort sett i varje barns garderob. Låten ”Let it go” som är soundtrack i filmen vart en hit världen över och låten är i stort sett odödlig idag.

Historien utspelar sig i det fiktiva kungariken Arrendal i Norge. Där får vi från tidig ålder följa systrarna Elsa och Anna och deras föräldrar. Elsa föddes med en gåva, hon har förmågan att frysa saker och hon Anna leker friskt som barn i snön och på isen som Elsa skapar inne i slottet. En olyckshändelse sker där Elsa missar och råkar frysa Annas huvud och föräldrarna separerar barnen och försöker få Elsa att kontrollera sina kraften. Systrarna träffas inte igen förrän många år efter föräldrarnas död och när det är dags för Elsa att krönas till drottning, men hon klarar inte riktigt att kontrollerna sina krafter och hela kungariket fryser.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

12. Shrek (2001)

IMDB-betyg: 7,9

Succéfilm som är en av få på denna lista som under den tiden inte var utgiven av Disney och sågs på allvar då som en utmanare till de animerade barnfilmerna. Shrek är berättelsen om träsktrollet som ville bli lämnad ifred i sitt träsk, men som vart tvingad till en resa värdig en hjälte. Nämligen att rädda en prinsessa från en eldsprutande drake. Med sig på resan får han en tapper springare, i form av en talande åsna.

Berättelsen är en slags parodi på övriga barnfilmer med hjältar, prinsessor och drakar där man fyllt den med humor och skratt. Detta är verkligen en film för hela familjen där den knasige åsnan levererar citat efter rakt igenom filmen som får en att vika sig i skratt.

Filmen hittar du nu på Viaplay.

 

13. Vaiana(2016)

IMDB-betyg: 7,6

Vaiana eller Moana som originaltiteln är på filmen. Disney hade en varumärkeskonflikt i Europa som gjorde att titeln skiljer sig mellan USA och Europa bland annat. I Italien släpptes den istället under namnet ”Oceania”. Filmen utspelar sig på en ö i en polynesisk stam där Vaiana är hövdingens enda barn och dotter, och därmed näste ledare för stammen. Men ön som Vaiana och hennes stam bor på blir mystiskt sjuk, vilket tvingar den äventyrslystne Vaiana ut på havet för att leta upp den magiska halvguden Maui. Tillsammans med Maui och hennes lite knasiga tupp ”Hei Hei” ger de sig ut på en resa över havet för att rädda hennes folk och åter göra Maui till hjälte.

Filmen har gott om härlig musik och humor som gör den passande från de allra minsta till föräldrarna. I den engelska versionen har vi dessutom Dwayne ”The Rock” Johnson som gör rösten till Maui och som är lite lik skådespelaren faktiskt.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

14. Encanto (2021)

IMDB-betyg: 7,2

Encanto är en animerad film från Disney som släpptes 2021 och vart genast en stor succé, mycket tack vare dess musik. Det är en charmig berättelse om familjen Madrigal som bor i Sydamerika och som ser efter byn med sina magiska krafter som finns inom familjen. Det är en mycket fängslande och hjärtskärande historia om hur familjen tillsammans försöker förbättra förhållandet mellan dem. Visuellt är det en fantastisk upplevelse, med vackra färger och animeringar. Den har också mängder med låtar som blivit populära världen över efter filmens släpp, som exempelvis i den svenska versionen heter ”Vi pratar inte om Bruno”, ”Familjen Madrigal”, ”Mitt underverk” och soundtracket till filmen ”Colombia, Mi Encanto”. 

Huvudpersonen i filmen är Mirabel Madrigal, den nästa yngsta i familjen som också är den enda utan krafter (bortsett från ingifta männen i form av hennes pappa & morbror). Av någon anledning får inte Mirabel några krafter på den ceremonin där övriga familjemedlemmar fått sina. Men det kommer visa sig att Mirabel har en ännu viktigare roll för familjen än att kunna bära tunga saker som sin syster eller höra saker på flera kilometers håll som hennes kusin kan. Hennes jobb är att rädda familjen Madrigal.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

15. Draktränaren (2010)

IMDB-betyg: 8,1

Draktränaren är en animerad film som handlar om en ung drakskötare som försöker rädda sin värld från ett farligt monster som hotar att förinta allt liv. Filmen är fylld med äventyr, action och magi som gör att den står ut från andra animerade filmer. Den har också fantastisk animation och är färgstark och vacker. Handlingen är gripande och berörande och den har också ett populärt och bra soundtrack. Det är en mycket bra animerad film som hela familjen kan njuta av.

Filmen hittar du på Viaplay och Netflix.

 

16. Zootropolis (2016)

IMDB-betyg: 8,0

Filmen släpptes samma år som succéfilmen Vaiana och de två fick tävla om både föräldrar och barns kärlek, men även om oscarspriserna för bästa film. Där till slut Zootropolis vann priser för bästa animerade film.

Zootropolis är historien om en värld där samtliga djur lever i harmoni och byggt upp ett samhälle likt det vi människor lever i. Ute på landet får vi bekanta oss med huvudpersonen Judy Hopps som drömmer om att bli den första kaninen i poliskåren och inte vilken som helst utan i huvudstaden Zootropolis. Hon lyckas med det omöjliga, men väl på plats blir inte uppgiften så enkel som hon tror och hon blir bland annat grundlurad av en listig och slug räv vid namn Nick Wilde. Judy är ensam kanin i poliskåren bland noshörningar, leoparder, elefanter och andra större djur. Till en början blir hon placerad som parkeringsvakt, men Judy drömmer om att få bevisa sig som polis. En dag blir hon tilldelat ett fall om en försvunnen utter där hon får 48 timmar på sig att lösa fallet. Av en slump leder en av ledtrådarna henne fram till Nick Wilde, den sluge räven. Som denna gång blir lurad av Judy att få hjälpa henne och poliskåren med att lösa fallet.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

17. Skönheten och Odjuret (1991)

IMDB-betyg: 8,0

Den odödliga historien om skönheten Belle och odjuret i slottet som träffas av en slump och till slut uppstår kärlek emellan dem. Skönheten och odjuret är en animerad film från 1991 som är producerad av Walt Disney. Handlingen kretsar kring Belle, en ung flicka som befinner sig i ett förtrollat slott där hon är fånge och till slut blir kär i Odjuret. Odjuret och alla andra i slottet är förtrollade och han har ett fasansfull utseende, men Belle kan se det goda som finns inom honom. Tillsammans lär de sig att respektera och uppskatta varandra. Skönheten och odjuret är en av de mest älskade Disneyfilmerna, och det är inte så konstigt. Filmen har en berörande story, vackra animeringar och härliga sånger som gör att man inte kan sluta titta. Det är ett klassiskt sagomoment som ger både barn och vuxna en underbar upplevelse.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

18. Råttatouille (2007)

IMDB-betyg: 8,1

Råttatouille är en animerad film skapad av Pixar Animation Studios. Det är en charmig och fängslande berättelse om Remy, en liten råtta som drömmer om att bli en stor kock. Remy går mot alla odds och möter många hinder för att förverkliga sin dröm. Filmen är fylld med fantastisk animering, humor och charm. Röstskådespelarna gör ett förtjusande jobb med att föra den berömda berättelsen till liv. Det är en film som är perfekt för hela familjen att njuta av. Det är en stor glädje att se hur Remy kämpar för att förverkliga sina drömmar och bli en respekterad kock bland Paris kulinariska elit. Råttatouille är en engagerande berättelse som kommer att glädja alla åldrar, från de allra minsta till de vuxna. 

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

19. Superhjältarna (2004)

IMDB-betyg: 8,0

Superhjältarna eller ”The Incredibles” som den engelska titeln är och som de delvis också kallar sig i filmen. Superhjältarna är en animerad actionfilm där handlingen kretsar kring familjen Parr som är en familj med superhjältar. Mr Incredible och Elastaflickan som under många år räddat staden från skurkar blir tillsammans med övriga superhjältar tvungna att gömma undan sina krafter efter en tragisk olycka och leva normala liv utan superkraften. Under tiden får de tre barn som alla föds med superkrafter som de är tvungna att dölja för allmänheten. 

Men en dag tvingas familjen Parr att avslöja sina superkrafter, där då lägger de sina tidigare liv på hyllan och tar sig an ett nytt äventyr. De måste försöka stoppa en skurk som hotar att förstöra staden. Superhjältarna är en rolig och gripande animerad film som är lämplig för alla åldrar. Det är en fantastisk berättelse som är fylld med action, humor och spänning. Skådespelarna är utmärkta och animationerna är väldigt realistiska. Det är en film som hela familjen kan njuta av. 

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

20. Aladdin (1992)

IMDB-betyg: 8,0

Aladdin är en animerad film från 1992 som producerades av Walt Disney. Filmen är baserad på en berättelse frånTusen och en natt och handlar om Aladdin, en fattig tiggare som träffar den vackra prinsessan Jasmin och får hjälp av en magisk lampa och en Ande som ger honom möjlighet att förvandlas till en prins. Aladdin är en mycket underhållande och charmig film som förtrollar åskådaren med sina karaktärer, magiska miljöer och musik. Den är fylld med humor, spänning och ett väl utformat manus som håller publiken fängslad. Animationen är häpnadsväckande och visar den höga kvaliteten på Disneyanimeringar, trots att den är över 30 år gammal.

Aladdin är en underbar, humoristisk och underhållande film som är lämplig för hela familjen. Den har ett härligt manus, bra skådespelare och enastående animation som håller åskådaren fängslad. Det är en rolig och oförglömlig historia som är värt att se för hela familjen. 

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

21. Själen (2020)

IMDB-betyg: 8,0

Huvudpersonen i den animerade filmen från Disney är en musikläraren Joe Gardner som är en jazz-fantast som aldrig riktigt slog igenom, men som älskar sin musik. Som mellanstadielärare får han möjlighet att försöka föra den kärleken till musiken vidare, men det han egentligen vill göra är att uppträda på någon av stadens kända jazz-klubbar. En dag får han chansen han väntat på i hela sitt liv, men en tragisk olycka gör att han dör och hans själ hamnar i ”You Seminar”, ett centrum där själar utvecklas och får passioner innan de transporteras till ett nyfött barn. Väl där får vi följa honom och andra själar som är påväg till livet på jorden. Bland annat träffar vi på 22 som är en själ med en svag syn på livet och som inte riktigt uppför sig som de andra själarna.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

22. Järnjätten (1999)

IMDB-betyg: 8,1

En klassisk film från slutet av 90-talet där vi träffar på en utomjordisk robot som fallit från himlen och som bildar en unik vänskap med en ung pojke vid namn Hogarth. Problemet är bara att roboten är eftersökt av myndigheterna som vet att den landat runt Maine i USA som historien utspelar sig. Järnjätten är en underhållande och upplyftande film som är värd att se. Det är en unik och intressant berättelse om roboten som letar efter sitt syfte i livet, och den har en inspirerande budskap om att aldrig ge upp. Det är en film som ger tittaren ett positivt budskap om att vi kan uppnå våra drömmar, och det är en fantastisk film som har något att erbjuda för alla.

Filmen hittar du på Viaplay.

 

23. Toy Story 4 (2019)

IMDB-betyg: 7,7

Toy Story 4 är en fantastisk animerad film som är både hjärtlig och gripande. Handlingen följer Woody, Buzz Lightyear och de andra leksakerna, som står inför nya utmaningar när de måste rädda en ny leksak, ”Gaffe” (Forky i den engelska versionen), från att trasas sönder. Den fjärde filmen har en mycket mer komplex handling än tidigare filmer, med många djupa teman som handlar om vänskap, mod och att finna sin plats i världen. Animationen är fängslande och känslorna är starka, vilket gör att det är lätt att känna igen sig själv i situationen. Toy Story 4 är en välbalanserad blandning av humor och emotionella stunder som gör filmen till ett måste för alla Toy Storyfans.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

24. Big Hero 6 (2014)

IMDB-betyg: 7,8

Big Hero 6 är en mycket välgjord animerad film från Disney. Handlingen följer Hiro Hamada, en begåvad, ung robotikingenjör, som tillsammans med sin stora robot Baymax och sina vänner skapar ett superhjältegäng för att rädda staden från en skurk. Filmen är mycket välgjord med en bra balans mellan dramatiska scener och skratt. Animationen är underbar och det är tydligt att mycket tid har lagts ner på att skapa detaljerade miljöer och karaktärer. Ljudet är också mycket bra med en miljö full av ljud som matchar bra med bilden. Big Hero 6 är en riktigt bra animerad film som både är rolig och förtjusande. Det är en film som hela familjen kan titta på och njuta av. Det är en hjärtevärmande historia med bra karaktärer och handlingar som alla kan relatera till.

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

25. Den lilla sjöjungfrun (1989)

IMDB-betyg: 7,6

Den lilla sjöjungfrun är en Disneyanimerad filmklassiker som utspelar sig i undervattensvärlden. Det är berättelsen om den unga sjöjungfrun och prinsessan Ariel som drömmer om att få ben och bli människa. En dag träffar hon på Ursula som med hjälp av förtrollning ger henne det hon önskar mest av allt, nämligen ben. Men det har ett högt pris och hon blir av med sin röst och måste nu kämpa för att försöka bryta förtrollningen och samtidigt fånga sitt livs kärlek i prinsen Eric. 

Filmen är full av spänd musik, färgstark animation och härliga sånger som tar publiken med på en magisk resa. Den lilla sjöjungfrun är en livlig och upplyftande historia som är omöjlig att inte älska. Det är en film som har något för alla, oavsett ålder. Med sin charm och originalitet har den lilla sjöjungfrun fasthållit sitt rykte som en av Disneys bästa filmer genom tiderna. 

Filmen hittar du på Disney+ och Viaplay.

 

RankingFilmnamnIMDB-Betyg
26Röjar-Ralf7,7
27Trassel7,7
28Djungelboken7,6
29Dumma Mej7,6
30Kung Fu Panda7,6
31Mulan7,6
32Ice Age7,5
33Luca7,4
34Askungen7,3
35Kejsarens Nya Stil7,4
36Lilo & Stitch7,3
37Herkules7,3
38Tarzan7,3
39Bilar7,2
40Toy Story 27,9
41Bambi7,3
42Hitta Doris7,3
43Raya och den sista draken7,3
44Sing 27,4
45Pongo och de 101 dalmatinerna7,3
46Monsters University7,2
47Törnrosa7,2
48Rör Rör om7
49Björnbröder6,8
50Frost 26,8
51Havsmonstret7,1
52Modig7,1
53Prinsessan & Grodan7,1
54Lego-filmen7,7
55Robin Hood7,5
56Hotell Transylvanien7
57Ringaren i Notre Dame7
58Atlantis6,9
59Madagaskar6,9
60Den Gode dinosauren6,7
61Pocahontas6,7
62Pinocchio7,5
63Trolls6,4
64Husdjurens hemliga liv6,5
65Minioner6,4
66Micke & Molle7,2
67Kung Fu Panda 27,2
68Peter Pan7,3
69Shrek 27,3
70Skattkammarplaneten7,2
71Bolt6,8
72Snövit och de sju dvärgarna7,6
73Superhjältarna 27,6
74Wallace & Gromit - Varulvskaninens förbannelse7,5
75Alice i underlandet7,4
76Framåt7,4
77Dumma Mej 27,3
78Lady & Lufsen7,3
79Megamind7,3
80Ett småkryps liv7,2
81Rango7,2
82Croodarna7,2
83Prinsen av Egypten7,2
84Dumbo7,2
85Spirit - Hästen från vildmarken7,2
86Aristocats7,1
87Sing7,1
88Svärdet i Stenen7,1
89Kung Fu Panda 37,1
90Anastasia7,1
91SvampBob Fyrkant - Filmen7,1
92Röd7
93Röjar-Ralf kraschar internet7
94Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna6,9
95Rio6,9
96Vägen till El Dorado6,9
97Ice Age 26,8
98På andra sidan häcken6,7
99Hotell Transylvanien 26,6
100Happy Feet6,4

Andra inlägg

Dela denna