bäst i test

BARNGRIND

Vi på Barnkollen.se har tagit fram en guide där vi tagit fram de bästa barngrindarna utifrån tester som gjorts samt omdömen och recensioner som finns att tillgå. Vi vet att det inte alltid är så enkelt att veta vad man ska köpa till sitt barn samt vilka produkter som faktiskt håller måttet. Därför hoppas vi att denna guide ska hjälpa dig i ditt köp av en barngrind.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa barngrind

Det finns flera platser i hemmet som kan utgöra en fara för yngre barn. Det kan bland annat handla om trappor eller rum med icke barnvänliga möbler. Som tur är kan du få tag på en smart lösning: nämligen en barngrind. Barngrinden spärrar av olika områden i huset eller lägenheten för att hålla nyfikna små liv borta från farliga miljöer. Du kan dock öppna samt stänga den så att du själv kommer förbi. Med hjälp av en korrekt monterad barngrind vet du garanterat med dig att ditt barn har en trygg plats att leka på. Då kan du uppmuntra till utforskning utan några onödiga risker. Låt ditt barn gå på upptäcktsfärd i en säker miljö där du har spärrat av farliga rum med hjälp av barngrinden. För att säkerställa att du hittar den bästa möjliga barngrinden har vi sammanställt en topplista över uppskattade modeller. Hitta din favorit och ta en titt på vår köpguide för ytterligare tips!

våra favoriter

Bäst i test

BabyDan Säkerhetsgrind Multidan

Utmärkt alternativ

Safety 1st Säkerhetsgrind Flat Step

billigare alternativ

Kaxholmen Säkerhetsgrind

Så valde vi ut bästa barngrind

Det finns flera olika aspekter som är viktiga att ha i åtanke när det gäller att välja barngrind bäst i test. Du vill nämligen att den både ska vara flexibel, säker, slitstark samt gärna diskret. Därför har vi hos Barnkollen noga valt ut endast de bästa barngrindarna som håller hög standard. Om ett barn klarar av att ta sig förbi barngrinden finns det en risk att han eller hon antingen ramlar ner för trappan eller skadar sig på andra vis. Det är inte förrän du har kommit åt en ypperligt stabil barngrind som du kan pusta ut. I vår topplista har vi inte gjort avkall på kvalitet, utan vi förser dig med en överblick av det allra bästa som dessutom är otroligt prisvärda. Värt att veta är att barngrindar inte har ett begränsat användningsområde. De kan också användas för att spärra av husdjur från olika rum. Kattungar, hundar eller frigående kaniner är bara några exempel på djur som är vanligt att man spärrar in när man exempelvis får besök av barnbarnen. Kika på vår topplista och ta reda på vilken grind som lämpar sig för just din situation. Material, höjd och längd kan variera markant från produkt till produkt. Detsamma gäller för flexibilitet och stabilitet. Se till så att du läser igenom produkternas specifikationer för att kunna ta ett välgrundat beslut kring vilken barngrind som blir bäst i ditt hem! Du kan också känna dig trygg med att produkterna vi presenterar håller hög klass. Vi har nämligen analyserat marknaden och dess utbud på barngrindar samt noga gått igenom kundomdömen och recensioner för att slutligen kora de allra bästa barngrindarna.

Vårt mål i slutändan är att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

BabyDan Säkerhetsgrind Multidan

säkerhetsgrind barn
Specifikation
 • Kan öppnas åt båda hållen.
 • Unika beslag för enkel borttagning.
 • Totalhöjd på 72 cm
 • Passar öppningar mellan 62,5 cm till max 106,8
 • Finns i färgerna vit och natur.

Barngrinden MultiDan från Babydan är en säker, prisvärd och lättmonterad barngrind. Grinden är tillverkad i metall vilket gör att den både känns och är extra stabil och säker. När det kommer till montering så medföljer unika och barnsäkra beslag skruvar fast i väggen. När beslagen sitter ordentligt i väggen hänger du på grinden på beslagen. Tack vare att grinden endast fästs i belagen så kan du med enkelhet plocka bort grinden vid behov. En flexibel grind som gör att man inte känner sig begränsad.

När grinden är monterad kan den öppnas som svängdörr åt båda håll och det fungerar också att manövrera grinden med endast en hand. Vilket många gånger är en förutsättning för småbarnsföräldrar som större delen av tiden har ett barn i famnen och där händerna inte riktigt räcker till.

Barngrinden MultiDan är kompatibel till dörröppningar som är minst 62.5cm och som max 106,8cm. Totalhöjden på grinden uppgår till 72cm.

Det här är en barngrind som genom åren fått väldigt fina betyg och omdömen från olika aktörer samt från folket. Vi på Barnkollen.se ser också den här grinden som en testfavorit med anledningen av stabiliteten, priset, flexibiliteten och användarvänligheten.

Utmärkt alternativ

Safety 1st Säkerhetsgrind Flat Step

barngrind bäst i test
Specifikation
 • Passar öppningar mellan 73-80cm
 • Totalhöjd: 73cm
 • Världens första spänngrind
 • Slipp skruvhål i väggarna
 • hög kvalitet och säkerhet

Är du ute efter en barngrind som innebär att du slipper skruva i väggarna så är denna grind ett utmärkt alternativ. Safety 1st säkerhetsgrind kan spännas fast i alla typer av dörröppningar som har en plan tröskel eller helt saknar tröskel. Detta är världens första spänngrind med platt tröskel.

Grinden kan öppnas åt båda hållen och har en indikator som visar om grinden är ordentligt stängd. Visar grinden grönt betyder det att grinden är stängd och vid röd färg får du en indikation om att grinden är öppen. Som småbarnsförälder är det också nödvändigt att kunna öppna grinden med en hand vilket är möjligt med Safety 1st säkerhetsgrind.

När du köper den här grinden medföljer fyra monteringsskruvar som du spänner fast på vardera sida om grinden. Slipp onödiga skruvhål i väggarna och när behovet uppstår är det enkelt att flytta grinden. Det här är en grind som passar utmärkt för såväl småbarn som för husdjur.

Kompatibel till dörröppningar som är mellan 73-80cm breda. Grinden utgör en totalhöjd om 73cm. En prisvärd och uppskattad spänngrind som gör att du som småbarnsförälder eller djurägarna kan slappna av om dagarna. Köp grinden via länken nedan idag och säkra upp ditt hem från tråkiga olyckor.

Billigare alternativ

Kaxholmen Säkerhetsgrind

bästa barngrind
Specifikation
 • Uppfyller säkerhetskraven enligt EN 1930
 • Utdragbar
 • Tar lite plats
 • Passar öppnar upp till 110 cm

Kaxholmen erbjuder en praktisk utdragbar säkerhetsgrind som är idealisk för att säkra öppningar upp till 110 cm i bredd. Denna säkerhetsgrind är speciellt utformad för användning i trappor och dörröppningar för att förhindra barn från att få tillgång till farliga områden. Den är enkel att montera och tar minimalt med plats, vilket gör den idealisk för olika utrymmen i hemmet. Denna säkerhetsgrind uppfyller de höga säkerhetskraven enligt EN 1930 och är avsedd för hemmabruk för att säkerställa barns säkerhet upp till en ålder av 24 månader.

Köpguide barngrind

Då har du bestämt dig för att beställa en barngrind. Vilka är dock de främsta egenskaperna som varje bästa barngrind bör ha? Låt oss kika på några funktioner och designval som är ett måste för att garantera ditt barns trygghet.

Barngrindens design
Beroende på hur du kommer att använda barngrinden kan du uppleva att vissa utföranden är bättre än andra. Multigrindar har exempelvis en utbuktande form som passar framför kaminer. Den ser då till så att barnet håller ett stort avstånd från elden. Självfallet bör en sådan grind vara framställd i brandsäkra material snarare än tyg eller trä. En ytterligare populär design är trappgrinden. Som namnet antyder monterar du den framför en trappnedgång för att hindra småbarnen från att använda trappan. En utdragbar grind är ännu en smidig variant. Den här modellen är vanligtvis tillverkad i tyg och skapar en diskret look då den enkelt fälls in. Sist men inte minst har vi fällgrinden: det klassiska valet. Du skräddarsyr den efter just dina dörröppningar, och den brukar vara en av de billigare lösningarna.

Material efter tycke och smak
Vilket material som din grind ska ha är lite av en smaksak. Allt handlar helt enkelt om vad som blir smidigast för dig samt vad som passar din heminredning. De mest robusta, stabila samt slitstarka varianterna brukar vara barngrindarna i metall. Dessa grindar har oftast en vit eller svart färg. Vidare finns det tyggrindar i form av de utdragbara grindarna. De må inte vara lika robusta som metallgrindarna, men de medför en diskret aspekt. Tyget kan nämligen fällas in så att du slipper att se barngrinden när du inte använder den. Förutom ovannämnda grindar vill vi även lyfta fram en sista populär modell: trägrinden. Här är det rikligt med valmöjligheter som gäller. De kan bland annat vara tillverkade i ek, björk eller liknande träslag och därför behålla en naturlig färg. Du kan också välja en målad variant eller besluta dig för att själv måla barngrinden. Om din heminredning består av många träinslag blir en trägrind perfekt.

Öppningsbar funktion
Som en sista punkt är det en god idé att överväga att satsa på en grind som har en öppningsbar egenskap. Då slipper du att lossa grinden varje gång du vill ta dig igenom dörröppningen. Många av dessa modeller låser även sig själva när du stänger dem, vilket givetvis är ett stort plus. Oavsett vad du väljer är det mycket viktigt att du följer anvisningarna i instruktionsmanualen för att montera din grind på ett säkert sätt

FAQ

Att ha en barngrind i hemmet under dem första åren är mer eller mindre ett måste. Hur länge du behöver ha en grind monterad beror helt på barnets individuella färdigheter och mognad. Ta hellre det säkra före det osäkra och använd grinden längre än vad du egentligen tänker behövs. Ett bra riktmärke är att åtminstone ha barngrind fram tills att barnet fyllt 4.

Det varierar beroende på vad för typ av grind du är ute efter. Det finns exempelvis klassiska fällgrindar, spänngrindar och även grindar som är tillverkade i olika material. En klassisk trägrind som går att fälla kostar runt 300-400kr. Grindar som är tillverkare i metall ligger något högre i pris. Det vi kan konstatera är att oavsett pris så är en barngrind en väl värd investering för dig som förälder.

Vilken barngrind som är bäst beror helt på vad för typ av grind du är ute efter. Vår och många andras favorit är BabyDan Säkerhetsgrind som både ligger bra i pris och som håller hög kvalitet. En annan grind som är bra om du är ute efter en mer klassisk modell är SEGR fällgrind som är tillverkad i materialet björk. Ta del av vår guide och inspireras av våra och folket favoriter när det kommer till barngrindar.

En barngrind är en säkerhetsanordning som används för att förhindra små barn från att komma åt farliga områden eller trappor hemma. Det är en viktig del av barnsäkerheten för att minska risken för olyckor och skador.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till barngrindar har vi haft svårt att hitta tillförlitliga källor att utgå ifrån när det kommer till testhus. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt från egna erfarenheter generellt när det kommer barngrind.

<