BARNGRIND

Marknadens bästa BARNGRIND

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Till hemmet » BARNGRIND

BÄSTA BARNGRIND

Det finns flera platser i hemmet som kan utgöra en fara för yngre barn. Det kan bland annat handla om trappor eller rum med icke barnvänliga möbler. Som tur är kan du få tag på en smart lösning: nämligen en barngrind. Barngrinden spärrar av olika områden i huset eller lägenheten för att hålla nyfikna små liv borta från farliga miljöer. Du kan dock öppna samt stänga den så att du själv kommer förbi. Med hjälp av en korrekt monterad barngrind vet du garanterat med dig att ditt barn har en trygg plats att leka på. Då kan du uppmuntra till utforskning utan några onödiga risker. Låt ditt barn gå på upptäcktsfärd i en säker miljö där du har spärrat av farliga rum med hjälp av barngrinden. För att säkerställa att du hittar den bästa möjliga barngrinden har vi sammanställt en topplista över uppskattade modeller. Hitta din favorit och ta en titt på vår köpguide för ytterligare tips!

SÅ VALDE VI UT BÄSTA BARNGRIND

Det finns flera olika aspekter som är viktiga att ha i åtanke när det gäller att välja barngrind bäst i test. Du vill nämligen att den både ska vara flexibel, säker, slitstark samt gärna diskret. Därför har vi hos Barnkollen noga valt ut endast de bästa barngrindarna som håller hög standard. Om ett barn klarar av att ta sig förbi barngrinden finns det en risk att han eller hon antingen ramlar ner för trappan eller skadar sig på andra vis. Det är inte förrän du har kommit åt en ypperligt stabil barngrind som du kan pusta ut. I vår topplista har vi inte gjort avkall på kvalitet, utan vi förser dig med en överblick av det allra bästa som dessutom är otroligt prisvärda. Värt att veta är att barngrindar inte har ett begränsat användningsområde. De kan också användas för att spärra av husdjur från olika rum. Kattungar, hundar eller frigående kaniner är bara några exempel på djur som är vanligt att man spärrar in när man exempelvis får besök av barnbarnen. Kika på vår topplista och ta reda på vilken grind som lämpar sig för just din situation. Material, höjd och längd kan variera markant från produkt till produkt. Detsamma gäller för flexibilitet och stabilitet. Se till så att du läser igenom produkternas specifikationer för att kunna ta ett välgrundat beslut kring vilken barngrind som blir bäst i ditt hem! Du kan också känna dig trygg med att produkterna vi presenterar håller hög klass. Vi har nämligen analyserat marknaden och dess utbud på barngrindar samt noga gått igenom kundomdömen och recensioner för att slutligen kora de allra bästa barngrindarna.

BÄST I TEST

BabyDan Säkerhetsgrind Multidan

Specifikation
 • Kan öppnas åt båda hållen.
 • Unika beslag för enkel borttagning.
 • Totalhöjd på 72 cm
 • Passar öppningar mellan 62,5 cm till max 106,8
 • Finns i färgerna vit och natur.
 • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon.com (6003 st omdömen)
 • Höga betyg av bäst-i-test.se 2022
 • 5 av 5 stjärnor på Jollyroom.se (37 st omdömen)

BÄSTA SPÄNNGRIND

Bästa barngrinden 2022

Safety 1st Säkerhetsgrind Flat Step

Specifikation
 • Passar öppningar mellan 73-80cm
 • Totalhöjd: 73cm
 • Världens första spänngrind
 • Slipp skruvhål i väggarna
 • hög kvalitet och säkerhet
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon.com (668 omdömen)
 • Höga betyg av bäst-i-test.se 2022

BÄSTA KLASSISKA FÄLLGRIND

SEGR fällgrind standard 100cm

Specifikation
 • Längd: 100cm
 • Totalhöjd: 72cm
 • Tillverkad i materialet björk
 • Kan kapas till önskad längd.
 • Prisvärd och hållbar.
 • 4 av 5 stjärnor på Jollyroom.se

KÖÅGUIDE BARNGRIND

Då har du bestämt dig för att beställa en barngrind. Vilka är dock de främsta egenskaperna som varje bästa barngrind bör ha? Låt oss kika på några funktioner och designval som är ett måste för att garantera ditt barns trygghet.

Barngrindens design
Beroende på hur du kommer att använda barngrinden kan du uppleva att vissa utföranden är bättre än andra. Multigrindar har exempelvis en utbuktande form som passar framför kaminer. Den ser då till så att barnet håller ett stort avstånd från elden. Självfallet bör en sådan grind vara framställd i brandsäkra material snarare än tyg eller trä. En ytterligare populär design är trappgrinden. Som namnet antyder monterar du den framför en trappnedgång för att hindra småbarnen från att använda trappan. En utdragbar grind är ännu en smidig variant. Den här modellen är vanligtvis tillverkad i tyg och skapar en diskret look då den enkelt fälls in. Sist men inte minst har vi fällgrinden: det klassiska valet. Du skräddarsyr den efter just dina dörröppningar, och den brukar vara en av de billigare lösningarna.

Material efter tycke och smak
Vilket material som din grind ska ha är lite av en smaksak. Allt handlar helt enkelt om vad som blir smidigast för dig samt vad som passar din heminredning. De mest robusta, stabila samt slitstarka varianterna brukar vara barngrindarna i metall. Dessa grindar har oftast en vit eller svart färg. Vidare finns det tyggrindar i form av de utdragbara grindarna. De må inte vara lika robusta som metallgrindarna, men de medför en diskret aspekt. Tyget kan nämligen fällas in så att du slipper att se barngrinden när du inte använder den. Förutom ovannämnda grindar vill vi även lyfta fram en sista populär modell: trägrinden. Här är det rikligt med valmöjligheter som gäller. De kan bland annat vara tillverkade i ek, björk eller liknande träslag och därför behålla en naturlig färg. Du kan också välja en målad variant eller besluta dig för att själv måla barngrinden. Om din heminredning består av många träinslag blir en trägrind perfekt.

Öppningsbar funktion
Som en sista punkt är det en god idé att överväga att satsa på en grind som har en öppningsbar egenskap. Då slipper du att lossa grinden varje gång du vill ta dig igenom dörröppningen. Många av dessa modeller låser även sig själva när du stänger dem, vilket givetvis är ett stort plus. Oavsett vad du väljer är det mycket viktigt att du följer anvisningarna i instruktionsmanualen för att montera din grind på ett säkert sätt

FAQ

Här nedan har vi sammanställt vanligt förekommande frågor om barngrindar.

Hur länge har man grind till barn?

Att ha en barngrind i hemmet under dem första åren är mer eller mindre ett måste. Hur länge du behöver ha en grind monterad beror helt på barnets individuella färdigheter och mognad. Ta hellre det säkra före det osäkra och använd grinden längre än vad du egentligen tänker behövs. Ett bra riktmärke är att åtminstone ha barngrind fram tills att barnet fyllt 4.

Vad kostar en barngrind?

Det varierar beroende på vad för typ av grind du är ute efter. Det finns exempelvis klassiska fällgrindar, spänngrindar och även grindar som är tillverkade i olika material. En klassisk trägrind som går att fälla kostar runt 300-400kr. Grindar som är tillverkare i metall ligger något högre i pris. Det vi kan konstatera är att oavsett pris så är en barngrind en väl värd investering för dig som förälder.

Vilken barngrind är bäst?

Vilken barngrind som är bäst beror helt på vad för typ av grind du är ute efter. Vår och många andras favorit är BabyDan Säkerhetsgrind som både ligger bra i pris och som håller hög kvalitet. En annan grind som är bra om du är ute efter en mer klassisk modell är SEGR fällgrind som är tillverkad i materialet björk. Ta del av vår guide och inspireras av våra och folket favoriter när det kommer till barngrindar.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till barngrindar har vi haft svårt att hitta tillförlitliga källor att utgå ifrån när det kommer till testhus. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt från egna erfarenheter generellt när det kommer barngrind.