BABYVAKT

Marknadens bästa BABYVAKT

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Teknik » BABYVAKT

BÄSTA BABYVAKTEN

Att ha en babyvakt är en enkel lösning på att alltid kunna ha koll på sitt barn utan att hela tiden behöva vara i samma rum. Det är kanske inte så konstigt att de har blivit så populära, eftersom de kan ge dig som förälder lite mer frihet att göra annat när din lilla skatt sover. Små ärenden som att kila iväg med soporna eller hämta posten känns genast mindre läskiga när du kan ha babyvakten med dig. Också väldigt användbar om barnet sover på en annan våning i huset och du har gäster på besök, eller om du vill ha en avkopplande kväll i soffan. Med en babyvakt har du hela tiden koll på vad som pågår i barnsängen samt hör om barnet skulle vakna. Du kan till och med använda den till dina lite större barn, för att ge barnen mer frihet utan att låta dem veta att du egentligen har full koll hela tiden. Kort sagt är en babyvakt en apparat du kan ha nytta av längre än du kanske tror. Det är enligt oss en investering väl värd att göra och en pryl som de flesta föräldrar inte hade klarat sig utan.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA BABYVAKT

Som så mycket annat har babyvakten exploderat på marknaden. Idag finns det många olika varianter att välja mellan med fler eller färre funktioner. Här har vi förlitat oss på andra tester och recensioner för att kunna vara helt opartiska i vår bedömning. Detta med tanke på att vi själva är föräldrar och således har egna erfarenheter av vissa babyvakten och därför vill vi inte oavsiktligt färga vår bedömning. Du som kund ska kunna lita på att vi är helt opartiska i vår presentation av babyvakt bäst i test. Som vi nämnde är marknaden för babyvakter helt annorlunda i dag än för bara ett par år sedan. Det finns allt från den klassiska walkie talkie-varianten till mer avancerade babyvakter med kamera och uppkoppling via wifi så du kan ha koll genom en app på telefonen. En walkie-talkie och en app är som att jämföra nudelsoppa och trerätters middag. De har båda sin tid och plats men de går inte att jämföra med varandra rakt av. Kvalitet på ljud och bild, räckvidd, batteritid och användarvänlighet är några av de sakerna som är viktiga för oss. Vi tänker att alla småbarnsföräldrar vill ha en enkel babyvakt med så hög kvalitet som möjligt och som man framförallt kan lita på. Därefter är det personliga preferenser och behov som avgör vilken babyvakt som passar just din familj.

I vår guide kommer vi med det sagt att ge dig underlag och svaret på vilka som är dem bästa babyvakterna på marknaden. Inte nog med att det kommer vägleda dig till rätt produkt så kommer du också få matnyttig information som kan vara bra att känna till när du ska köpa en babyvakt.

BÄSTA BABYVAKT MED KAMERA

Motorola VM855 Connect Babyvakt

Specifikation

Funktioner
-2,4 GHz FHSS för lokal visning
– Trådlös Wi-Fi-anslutning för fjärrvisning –
-5,0″” färgdisplay – HD (720p) videostreaming –
-Upp till 300m räckvidd –
-Infraröd nattsyn
– Mikrofon med hög känslighet
– Ljud-, rörelse- och temperaturövervakning och meddelanden
– Tvåvägskommunikation
– Fjärrstyrd panorering, lutning och zoomning
– Uppladdningsbart batteri i kameran
– 5 vaggvisor
– Fungerar med Motorola Nursery App

  • Testvinnare hos testsajten bäst-i-test.se
  • 4,5 av 5 stjärnor på Pricerunner.se (55 st omdömen)

BÄSTA BABYVAKT UTAN KAMERA

bästa babyvakt

CAPiDi selfie babyvakt, svart

Specifikation

-Lågstrålande (10% of DECT)
-Frekvens 863-870 MHz
-Självparning
-Batterivarning
-Justerbar mikrofon/volym
-Ljud- och ljusalarm
-Vibratorlarm på föräldraenheten
-Räckviddsalarm
-Stativ/Bältesclip
-5 års garanti

  • 4,3 av 5 stjärnor på Prisjakt.se (25 st omdömen)
  • 4,2 av 5 stjärnor på Pricerunner.se (9 st omdömen)
  • Höga betyg i många objektiva tester som gjorts

BÄSTA SMARTA BABYVAKT

Maxi-Cosi See babymonitor

Specifikation
  • Direktströmning i HD-kvalitet (1080 p) och fjärrstyrd panorering, tilt och zoom.
  • Helt krypterad dataströmning.
  • Styrs via appen Connected Home eller med röststyrning via Alexa och Google Assistant.
  • 4,4 av 5 stjärnor på maxi-cosi.se (139 röster)

KÖPGUIDE BABYVAKT

En babyvakt är en av de viktigaste investeringarna du kan göra om du har små barn. Det finns ett antal olika typer av babyvakter på marknaden och du måste förstå vilken som är bäst för dina behov. Här är en detaljerad köpguide för att hjälpa dig att hitta rätt babyvakt för dig och ditt barn.

Med eller utan kamera
Först och främst måste du bestämma vilken typ av babyvakt som passar bäst för dina behov. Det finns två huvudtyper av babyvakter: en video babyvakt och en vanlig babyvakt. Video babyvakter använder en kamera för att övervaka ditt barn, medan vanliga babyvakter endast har ljudfunktioner. Video babyvakter är dyrare än vanliga babyvakter, men de är mycket användbara och kan ge dig en överblick över ditt barn och rummet.

Funktioner
När du har valt typen av babyvakt du vill ha, måste du kolla igenom de olika tillgängliga modellerna. Se till att du förstår alla funktioner som erbjuds och att du vet hur man använder dem. Kolla också igenom specifikationerna för att se till att babyvakten har alla funktioner du behöver. Se även till att du förstår räckvidden på babyvakten, så att du vet att den kommer att fungera på rätt ställen. För att bryta ner detta så brukar det mest användbara funktionerna vara ljudfunktionen, video, nattvisor samt batteriindikator.

Pris
När det gäller pris, är det viktigt att jämföra olika modeller och se till att du får det bästa priset. Det finns en mängd olika återförsäljare som säljer babyvakter, så det är viktigt att leta runt för att få det bästa priset. Kolla även igenom garantin som erbjuds för att se till att du är skyddad om något händer med babyvakten. En babyvakt med video är generellt sett dyrare kontra en utan. Så börja med att utgå från dina behov och beroende på vad du anser att du behöver så kan du påbörja letandet av en som ligger rätt i pris för din del. Babyvakt är dock en viktig och behaglig pryl som man ska kunna lite på, gör därför inte för stora avkall på priset utan satsa hellre på kvalitet.

Omdömen
Vad tycker andra föräldrar och vad är deras erfarenheter? Du bör också överväga att läsa recensioner om babyvakten du är intresserad av. Detta hjälper dig att få en bättre uppfattning om hur väl den fungerar och om andra har haft problem med den. Det finns många webbplatser som ger användarrecensioner om babyvakter, så se till att du kollar igenom dem innan du går vidare med ditt köp.

Installation och användning
När du har hittat den babyvakten du vill ha, är det viktigt att se till att du installerar den rätt. Se till att du följer alla anvisningar som följer med babyvakten och att du kontrollerar att alla kablarna är anslutna korrekt. Det är också viktigt att kontrollera att babyvakten är inställd korrekt och att den fungerar som den ska.

Som ett sista steg är det viktigt att kontrollera att babyvakten fungerar regelbundet. Se till att du testar den regelbundet för att se till att den fortfarande fungerar som den

FAQ

Vad är en babyvakt?

Enbabyvakt är en enhet som hjälper föräldrar att övervaka sina barn från ett annat rum. Den överför ljud från barnets rum till föräldrarnas rum.

Hur fungerar en babyvakt?

En babyvakt består av två delar, en föräldrenhet och en babyenhet. Babyenheten placeras i barnets rum och sänder ljud från barnets rum till föräldrenheten, som placeras i föräldrarnas rum. Föräldrenheten har en talare och mikrofon som överför ljudet till föräldrarna.

Vilka fördelar har en babyvakt?

En babymonitor ger föräldrarna möjlighet att övervaka barnen från ett annat rum. Det ger även föräldrarna större lugn och trygghet, eftersom de kan höra om barnet vaknar eller om det är i behov av hjälp. Babymonitorer kan också hjälpa föräldrarna att avgöra om barnet har problem med sömn.

När kan man börja med babymonitor?

Det beror på föräldrarnas preferenser, men det allmänna rådet är att börja använda en babymonitor när barnet är mellan 4-6 månader gammalt. Första tiden brukar barnet sova i föräldrarnas rum vilket innebär att behovet av babyvakt är betydligt mindre. Sen ska man också göra klart att alla barn och familjer har olika rutiner så utgå från er situation och känn efter när det är läge att börja använda babymonitor

Vilken babyvakt är bäst?

Det beror helt på föräldrarnas preferenser och behov. Det finns ett stort utbud av babyvakter som har olika funktioner och prisklasser. Föräldrar bör fundera igenom sina behov och jämföra olika babyvakter innan de väljer en.

Källor

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till babyvakt för barn vi utgått från flertalet olika källor och tidigare tester som gjorts inom området. Nedan följer en lista på källorna vi använda. Tillsammans med dessa källor har vi noga analyserat kundomdömen för att också skapa oss en ärlig bild om vad föräldrarna själva säger om produkterna. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt tagit del av information på källorna nedan:

Expresse.se – Expressens egna text om vilka babyvakter som är bäst på marknaden enligt mammorna själva: https://www.expressen.se/mama/barn-baby/resa-med-barn/stockholm-med-barn-gratis-aktiviteter-hostlov/

Råd & Rön – Stort test av babyvakter:  https://www.radron.se/tester/barn-familj-husdjur/babyvakter/tabell/

Bäst-i-test.se – Sveriges största testsajt har sammanställt sina favoriter av babylarm och uppdaterades senast i januari 2023.