bäst i test

BABYVAKT

Vi på Barnkollen.se har tagit fram en guide där vi tagit fram de bästa babyvakterna utifrån tester som gjorts samt omdömen och recensioner som finns att tillgå. Vi vet att det inte alltid är så enkelt att veta vad man ska köpa till sitt barn samt vilka produkter som faktiskt håller måttet. Därför hoppas vi att denna guide ska hjälpa dig i ditt köp av en babyvakt.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa babyvakt

Att ha en babyvakt är en enkel lösning på att alltid kunna ha koll på sitt barn utan att hela tiden behöva vara i samma rum. Det är kanske inte så konstigt att de har blivit så populära, eftersom de kan ge dig som förälder lite mer frihet att göra annat när din lilla skatt sover. Små ärenden som att kila iväg med soporna eller hämta posten känns genast mindre läskiga när du kan ha babyvakten med dig. Också väldigt användbar om barnet sover på en annan våning i huset och du har gäster på besök, eller om du vill ha en avkopplande kväll i soffan. Med en babyvakt har du hela tiden koll på vad som pågår i barnsängen samt hör om barnet skulle vakna. Du kan till och med använda den till dina lite större barn, för att ge barnen mer frihet utan att låta dem veta att du egentligen har full koll hela tiden. Kort sagt är en babyvakt en apparat du kan ha nytta av längre än du kanske tror. Det är enligt oss en investering väl värd att göra och en pryl som de flesta föräldrar inte hade klarat sig utan.

våra favoriter

Bäst i test

Motorola VM855 Connect Babyvakt

Utmärkt alternativ

CAPiDi selfie babyvakt, svart

billigare alternativ

Maxi-Cosi See babymonitor

Så valde vi ut bästa babyvakt

Som så mycket annat har babyvakten exploderat på marknaden. Idag finns det många olika varianter att välja mellan med fler eller färre funktioner. Här har vi förlitat oss på andra tester och recensioner för att kunna vara helt opartiska i vår bedömning. Detta med tanke på att vi själva är föräldrar och således har egna erfarenheter av vissa babyvakten och därför vill vi inte oavsiktligt färga vår bedömning. Du som kund ska kunna lita på att vi är helt opartiska i vår presentation av babyvakt bäst i test. Som vi nämnde är marknaden för babyvakter helt annorlunda i dag än för bara ett par år sedan. Det finns allt från den klassiska walkie talkie-varianten till mer avancerade babyvakter med kamera och uppkoppling via wifi så du kan ha koll genom en app på telefonen. En walkie-talkie och en app är som att jämföra nudelsoppa och trerätters middag. De har båda sin tid och plats men de går inte att jämföra med varandra rakt av. Kvalitet på ljud och bild, räckvidd, batteritid och användarvänlighet är några av de sakerna som är viktiga för oss. Vi tänker att alla småbarnsföräldrar vill ha en enkel babyvakt med så hög kvalitet som möjligt och som man framförallt kan lita på. Därefter är det personliga preferenser och behov som avgör vilken babyvakt som passar just din familj.

I vår guide kommer vi med det sagt att ge dig underlag och svaret på vilka som är dem bästa babyvakterna på marknaden. Inte nog med att det kommer vägleda dig till rätt produkt så kommer du också få matnyttig information som kan vara bra att känna till när du ska köpa en babyvakt.

Vårt mål i slutändan är att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Motorola VM855 Connect Babyvakt

babymonitor
Specifikation
 • 2,4 GHz FHSS för lokal visning
 • Trådlös Wi-Fi-anslutning för fjärrvisning –
 • 5,0″” färgdisplay – HD (720p) videostreaming
 • Upp till 300m räckvidd
 • Infraröd nattsyn
 • Mikrofon med hög känslighet
 • Ljud-, rörelse- och temperaturövervakning och meddelanden
 • Tvåvägskommunikation
 • Fjärrstyrd panorering, lutning och zoomning
 • Uppladdningsbart batteri i kameran
 • 5 vaggvisor
 • Fungerar med Motorola Nursery App

En optimal UV dräkt från Geggamoja som är praktisk under långa dagar med badande. Dräkten har långa ärmar och ben som täcker större delen av kroppen på barnen, vilket passar bra för de allra minsta barnen.

UV dräkten har ett praktiskt blixtlås på framsidan, vilket gör det enkelt för dig som förälder att ta av barnet dräkten även när den är blöt. Den är gjord av ett snabbtorkande material och har högsta möjliga UPF +50 för att skydda barnet mot 98% av solens skadliga strålar.

Ett utmärkt val av UV-dräkt för de minsta som får stora plus för dragkedjan som går hela vägen ned till benet vilket gör den praktisk för föräldrarna att ta av.

Utmärkt alternativ

CAPiDi selfie babyvakt, svart

bästa babyvakt
Specifikation
 • Lågstrålande (10% of DECT)
 • Frekvens 863-870 MHz
 • Självparning
 • Batterivarning
 • Justerbar mikrofon/volym
 • Ljud- och ljusalarm
 • Vibratorlarm på föräldraenheten
 • Räckviddsalarm
 • Stativ/Bältesclip
 • 5 års garanti

Capidi Babyvakt är den ultimata babyvakten som föräldrar älskar. Denna enhet har enkel teknik med enbart mikrofon och högtalare, och strålningen är mycket säkrare än en vanlig mobiltelefon med endast 10mW. Den har en räckvidd på upp till 800 meter, och signalen kan ta sig även igenom tjocka stenväggar. Förutom detta har den ett smart räckviddslarm som varnar föräldrarna när räckvidden försämras, samt larm om batteriet är lågt.

Capidi Babyvakt är ett prisvärt och populärt babyalarm som har en batteritid på upp till 100 timmar. Fördelen med denna enhet är att den är lätt att fästa i byxkanten med hjälp av dess smarta bältesclip. Den kan laddas snabbt och enkelt via USB-kabel, så att du kan ladda den överallt, till exempel i bilen, i datorn eller i en nattlampa med USB-port. För att ge enheten en personlig touch finns det flera färgglada och roliga skal som du kan välja mellan. Med dessa funktioner och mer kan Capidi Babyvakt vara det perfekta valet för föräldrar som vill ha hög kvalitet med grundläggande funktioner.

Billigare alternativ

Maxi-Cosi See babymonitor

babyvakt bäst i test
Specifikation
 • Direktströmning i HD-kvalitet (1080 p) och fjärrstyrd panorering, tilt och zoom.
 • Helt krypterad dataströmning.
 • Styrs via appen Connected Home eller med röststyrning via Alexa och Google Assistant.

Se din lilla med babymonitorn See Connected till din telefon. Få direktströmning i HD-kvalitet även i mörker med dag- och mörkerseende. Fjärrstyrd panorering, tilt och zoom gör att du inte missar något i familjestunderna. All data överförs krypterat så att du kan koppla av och veta att du informeras om rörelser, ljud, temperatur och fuktighet via appen. Du kan även använda Amazon Alexa och Google Home för att få uppdateringar och trösta barnet med din röst tills du kommer till barnkammaren.

See Babymonitorn erbjuder dig sinnesfrid. Du kan se till att din bebis alltid är trygg och sover bekvämt, var som helst, när som helst. Med HD-strömning kan du styra panorering, tilt och zoom. Du kan även programmera in vaggvisor och brusljud för att se till att din lilla är avslappnad. 2way-talk tillåter tröst från din röst tills du kan ta dig till barnkammaren. En “ring”-knapp på skärmen förbinder dig direkt med en mobil. Du kan även ta skärmdumpar för att dela med vänner och familj, eller använda ett SD-kort eller en molntjänst för att spara bilder och videor.

Köpguide babyvakt

En babyvakt är en av de viktigaste investeringarna du kan göra om du har små barn. Det finns ett antal olika typer av babyvakter på marknaden och du måste förstå vilken som är bäst för dina behov. Här är en detaljerad köpguide för att hjälpa dig att hitta rätt babyvakt för dig och ditt barn.

Med eller utan kamera
Först och främst måste du bestämma vilken typ av babyvakt som passar bäst för dina behov. Det finns två huvudtyper av babyvakter: en video babyvakt och en vanlig babyvakt. Video babyvakter använder en kamera för att övervaka ditt barn, medan vanliga babyvakter endast har ljudfunktioner. Video babyvakter är dyrare än vanliga babyvakter, men de är mycket användbara och kan ge dig en överblick över ditt barn och rummet.

Funktioner
När du har valt typen av babyvakt du vill ha, måste du kolla igenom de olika tillgängliga modellerna. Se till att du förstår alla funktioner som erbjuds och att du vet hur man använder dem. Kolla också igenom specifikationerna för att se till att babyvakten har alla funktioner du behöver. Se även till att du förstår räckvidden på babyvakten, så att du vet att den kommer att fungera på rätt ställen. För att bryta ner detta så brukar det mest användbara funktionerna vara ljudfunktionen, video, nattvisor samt batteriindikator.

Pris
När det gäller pris, är det viktigt att jämföra olika modeller och se till att du får det bästa priset. Det finns en mängd olika återförsäljare som säljer babyvakter, så det är viktigt att leta runt för att få det bästa priset. Kolla även igenom garantin som erbjuds för att se till att du är skyddad om något händer med babyvakten. En babyvakt med video är generellt sett dyrare kontra en utan. Så börja med att utgå från dina behov och beroende på vad du anser att du behöver så kan du påbörja letandet av en som ligger rätt i pris för din del. Babyvakt är dock en viktig och behaglig pryl som man ska kunna lite på, gör därför inte för stora avkall på priset utan satsa hellre på kvalitet.

Omdömen
Vad tycker andra föräldrar och vad är deras erfarenheter? Du bör också överväga att läsa recensioner om babyvakten du är intresserad av. Detta hjälper dig att få en bättre uppfattning om hur väl den fungerar och om andra har haft problem med den. Det finns många webbplatser som ger användarrecensioner om babyvakter, så se till att du kollar igenom dem innan du går vidare med ditt köp.

Installation och användning
När du har hittat den babyvakten du vill ha, är det viktigt att se till att du installerar den rätt. Se till att du följer alla anvisningar som följer med babyvakten och att du kontrollerar att alla kablarna är anslutna korrekt. Det är också viktigt att kontrollera att babyvakten är inställd korrekt och att den fungerar som den ska.

Som ett sista steg är det viktigt att kontrollera att babyvakten fungerar regelbundet. Se till att du testar den regelbundet för att se till att den fortfarande fungerar som den

FAQ

Enbabyvakt är en enhet som hjälper föräldrar att övervaka sina barn från ett annat rum. Den överför ljud från barnets rum till föräldrarnas rum.

En babyvakt består av två delar, en föräldrenhet och en babyenhet. Babyenheten placeras i barnets rum och sänder ljud från barnets rum till föräldrenheten, som placeras i föräldrarnas rum. Föräldrenheten har en talare och mikrofon som överför ljudet till föräldrarna.

En babymonitor ger föräldrarna möjlighet att övervaka barnen från ett annat rum. Det ger även föräldrarna större lugn och trygghet, eftersom de kan höra om barnet vaknar eller om det är i behov av hjälp. Babymonitorer kan också hjälpa föräldrarna att avgöra om barnet har problem med sömn.

Det beror på föräldrarnas preferenser, men det allmänna rådet är att börja använda en babymonitor när barnet är mellan 4-6 månader gammalt. Första tiden brukar barnet sova i föräldrarnas rum vilket innebär att behovet av babyvakt är betydligt mindre. Sen ska man också göra klart att alla barn och familjer har olika rutiner så utgå från er situation och känn efter när det är läge att börja använda babymonitor

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester. Det kan handla om varumärkets egna tester eller mer objektiva testhus. När det kommer till babyvakt för barn vi utgått från flertalet olika källor och tidigare tester som gjorts inom området. Nedan följer en lista på källorna vi använda. Tillsammans med dessa källor har vi noga analyserat kundomdömen för att också skapa oss en ärlig bild om vad föräldrarna själva säger om produkterna. Vi har i detta fall fått utgå ifrån produktens funktioner, konsumenters recensioner och betyg, samt tagit del av information på källorna nedan:

Expresse.se – Expressens egna text om vilka babyvakter som är bäst på marknaden enligt mammorna själva: https://www.expressen.se/mama/barn-baby/resa-med-barn/stockholm-med-barn-gratis-aktiviteter-hostlov/

Råd & Rön – Stort test av babyvakter:  https://www.radron.se/tester/barn-familj-husdjur/babyvakter/tabell/

Bäst-i-test.se – Sveriges största testsajt har sammanställt sina favoriter av babylarm och uppdaterades senast i januari 2023.

<