bäst i test

GPS KLOCKA BARN

Som förälder är man såklart rädd och orolig för sina barn. Inte minst i den åldern då de börjar bli tillräckligt stora för att göra saker på egen hand utan sin mamma eller pappa. Då kan det vara bra att investera i en GPS klocka till sitt barn. Men vilken ska man köpa och vad kommer passa för just era behov? Med faktorer som pris, kvalitet och användningsområden kan det ibland vara svårt att hitta en produkt som tillgodoser just era behov och kriterier. Därför har vi på Barnkollen tagit fram en guide kring GPS klockor för barn där vi listar våra och andras favoriter på marknaden.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa GPS klocka barn

Att ha en GPS-klocka för barn kan vara en värdefull investering för föräldrar som vill säkerställa sina barns säkerhet och välbefinnande. Dessa klockor erbjuder en rad fördelar och kan vara till stor hjälp för både föräldrar och barn.

En av de främsta fördelarna med GPS-klockor för barn är möjligheten att spåra barnets position i realtid. Det ger föräldrarna en känsla av trygghet genom att de kan övervaka var barnet befinner sig, särskilt när de är utanför hemmet eller på egen hand.

Utöver spårningsfunktionen kan GPS-klockor för barn också erbjuda andra användbara funktioner. Många modeller har telefonfunktioner som tillåter barnet att ringa eller ta emot samtal från föräldrarna eller andra fördefinierade kontakter. Detta kan vara särskilt användbart i nödsituationer eller om barnet helt enkelt behöver kontakta föräldrarna.

Säkerhetsfunktioner är också en viktig fördel med GPS-klockor för barn. SOS-knappar gör det möjligt för barnet att snabbt och enkelt kontakta föräldrarna om de hamnar i en farlig situation eller behöver hjälp. Geo-fencing-funktioner låter föräldrarna skapa virtuella gränser och få aviseringar om barnet lämnar dessa gränser, vilket ger extra trygghet och kontroll.

Vår bäst i test guide grundar sig på noggrann forskning och utvärdering av flera olika GPS-klockor för barn på marknaden. Vi har tagit hänsyn till faktorer som GPS-spårningens tillförlitlighet, telefonfunktioner, säkerhetsfunktioner, batteritid, robusthet och användarvänlighet.

våra favoriter

Bäst i test

Cmee Play G5 Pro Smartklocka

Utmärkt alternativ

Xplora X6 Play GPS-klocka

billigare alternativ

Xplora XGO3 Mobiltelefon

Så valde vi ut bästa GPS klocka för barn

Att välja den bästa GPS-klockan för ditt barn kan vara en utmaning med tanke på det stora utbudet på marknaden. För att hitta den perfekta klockan för våra barn genomförde vi noggrann forskning och utvärdering av flera olika alternativ.

För det första identifierade vi de viktigaste funktionerna som behövs för att säkerställa vår barns säkerhet och vår egen sinnesfrid. Det inkluderade funktioner som pålitlig GPS-spårning, telefonfunktioner för kommunikation, SOS-larm, geo-fencing och robusthet.

Efter att ha satt upp dessa krav började vi vår sökning genom att granska och jämföra olika GPS-klockor för barn på marknaden. Vi läste recensioner och tog del av olika expertutlåtanden för att få en helhetsbild av varje klockas prestanda och tillförlitlighet.

Med denna information i ryggen kunde vi därefter göra välgrundad bedömning och välja ut dea bästa GPS-klockorna för barn. Vi valde den klocka som erbjöd den bästa kombinationen av funktioner, prestanda, användarvänlighet och pålitlighet.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Cmee Play G5 Pro Smartklocka

bästa gps klocka barn
Specifikation
 • USB-kabel ingår
 • Kamera för videor/foton och videosamtal
 • Telefonfunktion för vanliga samtal och sms
 • Inbyggd GPS med anpassningsbara säkra zoner
 • SOS-funktion med upp till tre nödkontakter
 • CE-märkt
 • Rekommenderad ålder: Från 4 år
 • Batterier ingår

Cmee Smartklocka är inte bara en vanlig klocka; den är en komplett lösning för föräldrar som vill hålla koll på sina barn samtidigt som den erbjuder en mängd andra praktiska funktioner. Med den inbyggda GPS-funktionen kan föräldrarna enkelt spåra sitt barns position i realtid, vilket ger en extra trygghet och säkerhet för både barn och föräldrar.

Utöver GPS-funktionen har Cmee Smartklocka en dedikerad föräldrarapp som ger föräldrarna möjlighet att hantera och övervaka klockans funktioner direkt från sin smartphone. Genom appen kan föräldrarna ställa in säkerhetszoner och få aviseringar när barnet lämnar eller kommer in i dessa zoner, vilket ger en extra trygghet och kontroll.

En annan praktisk funktion är den inbyggda kameran, som gör det möjligt för barnet att ta foton och videosamtal direkt från klockan. Detta ger barnet en rolig och interaktiv upplevelse samtidigt som det ger föräldrarna möjlighet att hålla kontakten och se vad barnet gör.

Förutom GPS-spårning, föräldrarapp och kamera har Cmee Smartklocka också en väckarklocka, vilket är praktiskt för att hjälpa barnet att hålla sig till en rutin och vakna i tid för skolan eller andra aktiviteter. Dess stilrena design gör den dessutom till en snygg accessoar som barnen kommer att vilja bära med stolthet.

Utmärkt alternativ

Xplora X6 Play GPS-klocka

smartklocka barn
Specifikation
 • Avancerad teknologi för barns klocka med anpassningsmöjligheter
 • Personlig design med färger, bakgrunder och ringsignaler
 • Förbättrade funktioner: högre skärmupplösning, snabbare prestanda, mer lagringsutrymme och bättre kamera
 • Möjlighet att anpassa klockan med över 3400 färgkombinationer
 • Levereras med förinstallerat SIM-kort och skyddsram
 • Kan ringa och skicka meddelanden
 • GPS-positionering och kraftfull prestanda
 • Ny design med utbytbara remmar och ramar

Med innovativ teknologi och möjligheten att låta barnet skapa sin egen klocka med en mängd olika färger, bakgrunder och ringsignaler, är X6 Play full av unik karaktär. Jämfört med tidigare modeller har den förbättrats med en högre skärmupplösning, ökad hastighet och bättre prestanda, samt mer utrymme för lagring och en förbättrad kamera. Nu kan ditt barn även skräddarsy sin Xplora-upplevelse ännu mer med över 3400 olika färgkombinationer för remmar och ramar tack vare Xploras Byt, Mixa & Matcha-koncept! Produkten levereras komplett med förinstallerat SIM-kort och skyddsram för ökad trygghet. För ytterligare information, se detaljerna nedan.

Billigare alternativ

Xplora XGO3 Mobiltelefon

Specifikation
 • Erbjuder trygg kommunikation och övervakning
 • Inbyggd GPS och säkra zoner
 • Telefonfunktionen möjliggör samtal, chattmeddelanden och bildsändning
 • Smart skolläge hjälper barnet att fokusera under studietiden
 • Dess robusta design gör den lämplig för barns aktiva livsstil.
 • Inbyggd stegräknare och stöd för GoPlay

Xplora XGO3 barnmobilklockan är en pålitlig partner för att främja trygghet och säker kommunikation i barnets vardag. Med sin inbyggda GPS-teknik och skapandet av säkra zoner kan föräldrar enkelt övervaka barnets rörelser och få aviseringar när de kommer in eller lämnar specifika platser. Dessutom ger den interaktiva kartfunktionen föräldrarna en tydlig visning av klockans aktuella position.

Kommunikationen mellan föräldrar och barn är smidig och enkel med Xplora XGO3. Genom att använda telefonfunktionen kan samtal ringas, chattmeddelanden skickas och bilder delas via den inbyggda kameran. Detta främjar en nära anslutning och ökar tilliten mellan familjemedlemmarna.

För att främja barnets fokus och koncentration under studietiden har Xplora XGO3 ett smart skolläge. Med detta läge kan föräldrar välja att stänga av distraktioner och begränsa klockans funktioner till en enkel klocka, vilket skapar en mer gynnsam miljö för koncentration och inlärning.

Utöver dessa funktioner är Xplora XGO3 designad för att vara robust och hållbar, vilket gör den lämplig för barns aktiva livsstil och äventyr. Dess vattentåliga egenskaper och tåliga konstruktion ger föräldrarna trygghet i att klockan kan klara av olika väderförhållanden och situationer.

Genom att investera i en Xplora XGO3 mobilklocka för barn får föräldrar en pålitlig och säker kommunikationsenhet som främjar trygghet, anslutning och fokus i barnets dagliga liv.

Köpguide GPS klocka barn

Att välja rätt GPS-klocka för ditt barn kan vara avgörande för deras säkerhet och din sinnesfrid. Med den ständigt ökande tillgängligheten av teknik för barn blir det allt viktigare att navigera genom de olika alternativen på marknaden. Här är en omfattande köpguide för att hjälpa dig att välja den bästa GPS-klockan för ditt barn.

Funktioner att ha koll på när du köper GPS-klocka till ditt barn

GPS-spårning
En pålitlig GPS-spårningsfunktion är kärnan i varje GPS-klocka för barn. Se till att klockan har en stark och stabil GPS-signal för exakt och pålitlig spårning av ditt barns position i realtid.

Telefonfunktioner
Föräldrar kan ha olika preferenser när det gäller telefonfunktioner på GPS-klockor för barn. Enkla samtal och textmeddelanden kan vara tillräckligt för vissa, medan andra kanske föredrar mer avancerade funktioner som röstinspelning eller videochatt.

SOS-larm
En SOS-knapp är en viktig säkerhetsfunktion som låter barnet snabbt kontakta sina föräldrar eller andra fördefinierade kontakter om de hamnar i nöd. Se till att klockan har en tydlig och lättillgänglig SOS-funktion.

Geo-fencing
Många GPS-klockor erbjuder geo-fencing-funktioner som låter föräldrarna skapa virtuella gränser för sina barn. Om barnet lämnar det angivna området får föräldrarna ett varningsmeddelande, vilket ger extra trygghet.

Batteritid
Batteritiden är avgörande för en GPS-klocka för barn. En lång batteritid är nödvändig för att undvika att klockan blir ur funktion när ditt barn är ute på äventyr. Se till att välja en klocka med tillräcklig batterikapacitet för ditt barns aktivitetsnivå.

Robusthet och vattentålighet
Barn är aktiva och ibland lite oförsiktiga med sina tillhörigheter. Välj en GPS-klocka som är robust och vattentålig för att klara av barnens äventyr och lekar utan problem.

Användarvänlighet
En GPS-klocka för barn ska vara lätt att använda både för barnet och föräldrarna. Se till att välja en klocka med ett intuitivt och enkelt gränssnitt för smidig användning.

Innan du köper GPS-klocka till ditt barn bör du även tänka på följande

Pris
Priset på GPS-klockor för barn kan variera beroende på märke, funktioner och kvalitet. Överväg ditt budget och välj en klocka som passar dina behov utan att spräcka banken.

Recensioner och omdömen
Ta dig tid att läsa recensioner och omdömen från andra föräldrar och experter för att få en bättre förståelse för klockans prestanda och pålitlighet.

Garanti och support
Kontrollera garantivillkoren och tillgänglig support från tillverkaren. Det är viktigt att ha tillgång till pålitlig support om du stöter på problem med klockan.

Personlig preferens
Slutligen, välj en GPS-klocka som passar bäst för ditt barns behov och din egen preferens. Var noga med att involvera ditt barn i beslutsprocessen för att säkerställa att de är nöjda med sitt nya tillbehör.

FAQ GPS klocka barn

En GPS-klocka för barn är en klocka utrustad med GPS-teknologi som gör det möjligt för föräldrar att spåra och kommunicera med sina barn i realtid. Dessa klockor är vanligtvis designade för att vara enkla att använda och ofta har de även andra funktioner som till exempel telefonsamtal och meddelanden.

GPS-klockor för barn är utrustade med en GPS-mottagare som kan bestämma klockans exakta position genom att ta emot signaler från satelliter i rymden. Föräldrarna kan sedan använda en smartphone-app eller en webbportal för att spåra klockans position i realtid.

Förutom GPS-spårning kan GPS-klockor för barn också ha funktioner som telefonsamtal, röstmeddelanden, SMS, stegräknare, geo-fencing (definiera virtuella gränser), SOS-larmknapp och ibland även kamerafunktioner.

GPS-klockor för barn är vanligtvis konstruerade med säkerhet i åtanke. De flesta modeller kräver att föräldrarna ger tillstånd för vem som kan kontakta barnet och det finns ofta olika nivåer av sekretessinställningar för att skydda barnets integritet.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester och testhus. När det kommer till GPS klocka för barn har vi analyserat märken och modeller på marknaden, tagit in kundomdömen samt läst på om de olika fabrikaten. Vi har dock inte kunnat hitta några objektiva tester som gjorts på just GPS klockor för barn.

<