Bästa appar barn

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Appar för barn

Appar för barn är ett utmärkt sätt att underhålla barn, samtidigt som de lär sig något. Nuförtiden har många föräldrar börjat använda appar för att hjälpa sina barn att utveckla kunskaper inom olika ämnen. Det finns ett stort utbud av olika typer av appar för barn, från spel som uppmuntrar att lösa problem och träna hjärnan, till interaktiva läroplattformar som hjälper barn att lära sig om olika ämnen.

Appar för barn är ofta anpassade efter barnets ålder och erbjuder olika nivåer av svårighet. Det finns även ett stort utbud av gratis appar som är lämpliga för barn. Dessa appar innehåller ofta lekfulla aktiviteter som är lämpliga för barnens ålder, samtidigt som de hjälper dem att utveckla olika färdigheter.

Pedagogiska appar för barn kan vara ett bra alternativ till att låta barnen titta på TV eller spela datorspel. Det är ett nytt och roligt sätt att lära och underhålla barnen. Om du letar efter en bra app för ditt barn kan det vara bra att läsa recensioner och undersöka olika alternativ innan du bestämmer dig. Som tur är har vi redan gjort den övningen åt dig och samlat de bästa barnapparna i en lista nedan.

Vilka är de bästa apparna för barn?

De bästa barnapparna beror på i vilket stadie ditt barn är i, vilken ålder de är och vilken typ av appar de är intresserade av. Det finns många bra och pedagogiska appar som är tillgängliga för barn. För yngre barn rekommenderas vanligtvis appar som är lätta att förstå och lära sig. Gärna appar som är okomplicerade och som innehar starka färger med en underliggande tanke om att lära barnet. För äldre barn finns det mer avancerade appar som har större fokus på lärande. App Store och Google Play har många bra recensioner av apparna, så det kan vara värt att kolla in dem för att se vad som finns. Vi på barnkollen.se har granskat marknaden när det kommer till svenska barnappar och därmed sammanställt en lista på de bästa och mest pedagogiska apparna för barn. Vanligtvis kanske man som förälder är rädd att barnet ska sitta för mycket med sin ipad eller telefon, men det beror också på vad barnet tittar på. Dessa appar som vi kommer presentera nedan är utformade för att lära och utveckla barnen vilket man som förälder bör uppmuntra framför exempelvis vanliga barnprogram eller youtubeklipp.

Här nedan hittar ni en topplista på de bästa och mest pedagogiska apparna för barn i åldrarna mellan 2-16 år.

1. Albert

albert

Albert är en populär app för barn som används av många barn landet över som givetvis kvalar in högt på vår topplista. Appen är inte enbart riktad mot småbarn som går på dagis eller förskola utan också också anpassad för barn i grundskola upp till 16 år. Albert är en innehållsrik app där du hittar mängder av läromaterial, utmaningar och lek för barn i åldrarna 3-16 år. Föräldrar vars barn som använder Albert poängterar att barnet utvecklar kunskaper och intressen inom olika områden med framförallt matematik. Den är utformad på så sätt att den kombinerar lärande och lek på ett lekfullt sätt som får barn att fatta tyckte för utmaningarna och övningarna som finns i appen. I appen finns olika kategorier som exempelvis matematik, engelska, svenska, programmering och geografi vilket bör att barn i tidig ålder kan börja sätta sig in i områden som berör baskunskaper men på ett roligt och lekfullt sätt som gör att dem finner intresse. I appen kan också du som förälder få ut föräldrarapporter och således ta del av värdefull statistik som bland annat vilka övningar barnet har gjort och vilka insikter ni bör ta mer er för att komma till nästa nivå i plugget. En fantastisk pedagogisk barnapp som har allt du kan tänka dig och som dessutom är helt fri från reklam.

Just nu har Albert ett bra erbjudande för dig som vill testa på appen.

 

2. Zcooly

zcooly

I Zcoolys värld hittar du över 300 spelövningar inom matte för barn 5-12 år, alla lärande och roliga! Det här är ett väldigt populärt barnspel som främjar barnens tänkande och i synnerhet matematikkunskaper. Ett spännande och roligt spel bjuder på fantastiska miljöer och som fokuserar på att lära och utbilda barnen men på ett roligt och nytänkande sätt. Zcooly används av såväl barn i skolan som för privat bruk. Testa spelet idag, ditt barn kommer med största sannolikhet att förstå att man kan ha kul samtidigt som man lär sig något nytt.

 

 3. Jaramba

jaramba barnapp

Den bästa appen för små barn är utan tvekan Jaramba. Appen är utformat på så sätt att barn själva skall kunna leka med appen utan att råka klicka på något olämpligt och är dessutom väldigt rik på lärande och roligt innehåll. Här kan barn uppleva allt från spel, filmer, musik och böcker. Jaramba är en välrenommerad app som både riktar sig mot privatpersoner samt för förskolor som använder appen i lärosyfte. Det säger ganska mycket om trovärdigheten och digniteten i appen. Det här är som en stor påse gott och blandat för småbarn med mängder av spel, filsnuttar, roliga sånger samt böcker som barn kan få upplästa. Här kan barn på egen hand bli bekanta med appen genom att klicka runt på bilder och menyer och navigera sig till det som tilltalar dem. Det är just det som är så bra med just den här appen att barn själva kan leka runt utan att riskera att klicka fram något olämpligt samt att man som förälder kan vara säker på att det endast är saker som fokuserar på lärande och utveckling. Innehållet är som vi varit inne på fullproppat vilket gör att ditt barn garanterat kommer hitta något som tilltalar den. En annan positiv aspekt är att Jarambla självklart är en reklamfri app. I appen finns också mängder av kända figurer som barn garanterat känner igen från filmer och böcker vilket skapar en igenkänningsfaktor och förhöjer intresset.

 

 

4. SVT Bolibompa App

Tillskillnad från barnapparna ovan så känner säkerligen de flesta till SVT´s populära barnapp Bolibompa som är framtagen utifrån barnprogrammet Bolibompa. Alla barn och föräldrar har garanterat suttit bänkade framför Bolibompa som tenderar att vara ett vanligt förekommande inslag på tv:n hemma hos småbarnsfamiljerna. För dem som inte visste om det så är programmet också översatt till en lärorik och lekfull app som många barn fullkomligt älskar. I Appen får barnen följa med draken på vardagliga bestyr kombinerat med lekar, utmaningar och övningar som utvecklar och roar barnen. Barnen får interagera med olika föremål och kan själva klicka runt i appen utan att riskera att komma över något olämpligt. Det finns olika rum där man exempelvis får borsta drakens tänder, hjälpa draken att duscha, laga mat, leka kurragömma och mycket mer. Appen är framförallt inriktad på mindre barn i åldrarna 2-4 år och är fri från reklam vilket kanske säger sig själv med tanke på att det är SVT som står bakom appen. Appen är grattis du hittar den där appar finns.

 

5. Sveriges Radio – Radioapan

radioapan sveriges radio

Radioapan erbjuder ett par olika spel som båda är väldigt likartade. De charmiga rösterna som pratar och berättar instruktioner är nog det som gör att det är så populärt. Den enkla barnvänliga grafiken gör att hela appen känns mysig. Pedagogiskt sett är dock Radioapan inte så imponerande. Spelen är mest klicka-och-leka-spel där barnen dekorerar tårtor, letar efter dolda föremål osv. Enklare matematik eller bokstäver hade kunnat finnas med, men att satsa mer på lek är kanske det som är tjusningen med Radioapan.

 

Pedagogiska appar för barn

Pedagogiska appar för barn är fantastiska verktyg som gör det möjligt för barn att lära sig nya saker, förbättra sin problemlösningsförmåga och förbättra sitt kreativa tänkande. Apparna är utformade för att uppmuntra barnen att utforska och lära sig på ett roligt och utmanande sätt. Pedagogiska appar för barn kan vara spel, interaktiva lektioner och lärande aktiviteter som är designade för att hjälpa barn att få tillgång till innehåll som är relevant för deras ålder och intresse. Appar för barn kan också hjälpa barn att utveckla kritiskt tänkande färdigheter, förbättra deras matematiska förmåga och lära sig att använda teknik. Apparna kan också vara väldigt underhållande och roliga för barn, vilket gör dem till ett bra alternativ för att fånga barns intresse. Exempel på populära pedagogiska appar för barn är Jaramba och Albert som vi skrivit mer om ovan.

 

För dig som är intresserad och behöver filmtips till barn så kan du också läsa vårt inlägg om 100 bästa barnfilmerna

Andra inlägg

Dela denna