För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Museum Stockholm för barn

Stockholm är en stad full av spännande museer som passar perfekt för barn och familjer. Dessa museer erbjuder allt från interaktiva utställningar och lärande upplevelser till magiska resor genom tid och rum. Att besöka museer i Stockholm är inte bara en rolig aktivitet för hela familjen, utan också ett utmärkt sätt för barn att lära sig om vetenskap, historia, konst och mycket mer. Här är en generös lista över några av de bästa museerna för barn i Stockholm.

Lista över populära museum i Stockholm för dig med barn

Junibacken: En sagolik upplevelse

Junibacken är ett sagomuseum där barnen kan kliva in i Astrid Lindgrens magiska värld. Här kan de uppleva sagor på ett helt nytt sätt genom teaterföreställningar, lek och interaktiva utställningar. Sagotåget tar besökarna genom kända scener från Lindgrens berättelser, vilket gör det till en oförglömlig upplevelse för alla åldrar.

Besök hemsida

 

Tekniska Museet – Lärande i praktiken

Tekniska Museet är platsen där nyfikenhet och vetenskap möts. Barnen får möjlighet att utforska teknikens värld genom hands-on utställningar och interaktiva experiment. Här kan de bygga, skapa och lära sig om allt från robotar till rymdteknik.

Besök hemsida

Spårvägsmuseet – En tidsmaskin för hela familjen

Spårvägsmuseet tar hela familjen på en historisk resa genom Stockholms kollektivtrafik. Barnen kan upptäcka gamla spårvagnar, bussar och tunnelbanetåg samt lära sig om stadens transporthistoria på ett engagerande sätt.

Besök hemsida

Sjöhistoriska Museet – För små sjöälskare

Sjöhistoriska Museet är perfekt för barn som älskar havet och båtar. Här kan de utforska maritima utställningar, klättra ombord på skepp och delta i sjömansaktiviteter. Museet erbjuder även barnvänliga visningar och workshops.

Besök hemsida

Naturhistoriska Riksmuseet – För naturälskaren

Naturhistoriska Riksmuseet är en dröm för barn som är fascinerade av naturen. Med sina omfattande utställningar om djur, växter och miljö, samt spännande IMAX-filmer, är det en plats där lärande och nöje möts på bästa sätt.

Besök hemsida

Moderna Museet – Konstnärlig inspiration för barn

Moderna Museet erbjuder inspirerande konstupplevelser för barn. Genom speciella barnprogram och workshops kan unga besökare upptäcka modern och samtida konst på ett lekfullt och kreativt sätt.

Besök hemsida

ABBA The Museum – Musikaliskt äventyr för familjen

ABBA The Museum är ett måste för musikälskare i alla åldrar. Här kan barn och vuxna sjunga med i ABBA hits, prova scenkostymer och lära sig om bandets historia genom interaktiva utställningar.

Besök hemsida

Stockholm Toy Museum – Leksakernas magiska värld

Stockholm Toy Museum är en magisk plats där barnen kan utforska tusentals leksaker från olika epoker. Museet erbjuder en nostalgisk resa för vuxna och en fascinerande upplevelse för barn som kan leka och lära sig om leksakernas historia.

Besök hemsida

Paradox Museum – Interaktiv och häftig upplevelse för alla åldrar

Paradox Museum är fylld med optiska illusioner och interaktiva installationer som utmanar sinnena. Det är en plats där barnen kan ha kul och samtidigt lära sig om vetenskap och perception på ett spännande sätt.

Besök hemsida

Polismuseet

Polismuseet erbjuder barn en inblick i polisens arbete. Här kan de prova på polisuniformer, utforska polisbilar och lära sig om brottsförebyggande arbete genom interaktiva utställningar och aktiviteter.

Besök hemsida

Åbergs Museum

Åbergs Museum är en lekfull plats där barnen kan uppleva seriekonst och animation. Museet erbjuder utställningar och aktiviteter som är både roliga och lärorika, och det finns alltid något nytt att upptäcka.

Besök hemsida

Upplevelsemuseet

Upplevelsemuseet är fullt av interaktiva utställningar och experiment som är utformade för att väcka nyfikenhet och lärande hos barn. Det är en plats där vetenskap och lek möts på ett kreativt sätt.

Besök hemsida

Tabell över barnvänliga museum i Stockholm

Stockholm erbjuder en rad fantastiska museer för barn, från interaktiva vetenskapscenter till sagolika upplevelser. Dessa museer kombinerar lärande med lek, vilket gör dem perfekta för familjeutflykter.

Museum Plats
Junibacken Djurgården
Tekniska Museet Gärdet
Spårvägsmuseet Norra Djurgården
Sjöhistoriska Museet Djurgården
Naturhistoriska Riksmuseet Frescati
Moderna Museet Skeppsholmen
ABBA The Museum Djurgården
Stockholm Toy Museum Skeppsholmen
Paradox Museum Norrmalm
Polismuseet Gärdet
Åbergs Museum Bålsta
Upplevelsemuseet Norrmalm

 

Upplev Cosmonova när du besöker naturhistoriska museet

När du besöker Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm, missa inte chansen att uppleva Cosmonova – Sveriges största kupolformade IMAX-biograf. Cosmonova erbjuder en enastående visuell och auditiv upplevelse som tar dig med på fantastiska resor genom rymden, naturen och vetenskapens värld.

Cosmonova är känd för sina imponerande filmvisningar på en 760 kvadratmeter stor kupolskärm, vilket ger en hisnande känsla av att vara mitt i händelsernas centrum. Tack vare den avancerade IMAX-tekniken och det digitala ljudsystemet får varje besökare en oförglömlig upplevelse. Här visas filmer som handlar om allt från djuphavets mysterier och dinosauriernas värld till rymdresor och klimatförändringar. Dessa filmer är inte bara underhållande utan också mycket lärorika, vilket gör dem perfekta för både barn och vuxna.

Kostar det att gå på museum i Stockholm?

Att besöka museer i Stockholm kan vara både kostnadsfritt och avgiftsbelagt, beroende på vilket museum du väljer. Stockholm erbjuder en mängd olika museer som tillgodoser alla intressen, från konst och historia till vetenskap och kultur.

Vissa museer erbjuder gratis inträde på specifika dagar eller tider. Till exempel kan Moderna Museet ha fri entré till sina temporära utställningar under vissa tider på veckan. Det är alltid en bra idé att kolla detta i förväg för att planera ditt besök. Besök respektive museum genom länkarna ovan och läs mer om inträdde och eventuella avgifter.

 

Söker ni mer tips på aktiviter för familjen under ledigheten? Läs gärna våra tips om djurparker i Sverige

Andra inlägg

Dela denna