För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Att göra i Skåne med barn

Skåne är en fantastisk region för familjer som vill upptäcka och njuta av en mängd olika aktiviteter och utflyktsmål. Oavsett om ni är ute efter äventyr, naturupplevelser, kulturella besök eller bara ren underhållning, finns det något för alla smaker och åldrar i Skåne.

Skåne erbjuder en mängd spännande äventyr och friluftsaktiviteter. Här kan ni utforska skogar, sjöar och kustlinjer genom vandring, paddling och cykling. För de som söker spänning finns äventyrsparker med klätterväggar, zip-lining och sommarrodel som ger barnen en chans att utmana sig själva och ha roligt.

För djur- och naturälskare finns det flera djurparker och naturreservat att besöka. Här kan barnen få en inblick i nordiska djurarter och deras livsmiljöer. Naturreservaten erbjuder spektakulära landskap och vandringsleder som är perfekta för utforskning och äventyr med hela familjen.

Skåne är rik på kulturella och historiska platser. Här finns historiska byar, slott och vikingamuseer som ger en fascinerande inblick i regionens rika historia. Dessa platser är både lärorika och engagerande, och erbjuder barnen en chans att lära sig samtidigt som de har roligt. Nedan har vi listat vad vi tycker är de roligaste utflyktsmålen i Skåne med barn.

Populära utflyktsmål med barn i skåne

Kungsbygget Äventyrspark

Plats: Våxtorp
Hemsida: kungbygget.com

Kungsbygget Äventyrspark, belägen vid Hallandsåsen, erbjuder en mängd äventyrliga aktiviteter för hela familjen. Här kan ni prova sommarrodel, som bjuder på en adrenalinfylld färd nedför berget, eller varför inte testa zipline och uppleva känslan av att flyga genom luften? Parken har även bungy-trampolin som låter barn och vuxna hoppa högt och kanske till och med göra en och annan volt i luften. För de yngre barnen finns det en lekplats och för hela familjen fina picknickområden där ni kan njuta av er medhavda mat. Kungsbygget är perfekt för en dagsutflykt och erbjuder aktiviteter som engagerar och underhåller barn i alla åldrar.

Paddla kanot i Ivösjön

Plats: Bromölla
Hemsida: https://wetlandi.se/

Ivösjön är Skånes största sjö och erbjuder fantastiska möjligheter för kanotpaddling. Att paddla kanot på Ivösjön är ett utmärkt sätt att njuta av naturen och spendera kvalitetstid med familjen. Sjön är omgiven av vackra skogar och små öar som ni kan utforska under er färd. Barnen kommer att älska äventyret på vattnet, och det finns gott om platser att stanna till på för att bada eller ha picknick. Förutom kanotpaddling kan ni även fiska, vilket gör detta till en perfekt utflykt för familjer som älskar friluftsliv och vattenaktiviteter.

Kullaberg naturreservat

Plats: Mölle

Kullaberg naturreservat är ett dramatiskt landskap med branta klippor och fantastisk utsikt över Öresund och Kattegatt. Här finns det många vandringsleder som passar både små och stora äventyrare. För de modiga finns det möjligheter att prova på klättring och att utforska grottor. Barnen kommer att älska att utforska den spännande naturen, och ni kan också besöka Kullens fyr, Sveriges högst belägna fyr. Om ni har tur kan ni få syn på tumlare som simmar i vattnet nedanför klipporna. Kullaberg är en plats full av äventyr och naturlig skönhet, perfekt för en dagsutflykt med familjen.

 

Ängelholm Hembygdspark

Plats: Ängelholm
Hemsida: www.engelholmshembygdspark.se

Ängelholm Hembygdspark är ett idylliskt utflyktsmål för familjer med barn. Parken har en mängd djur, från getter och får till kaniner och fåglar, som barnen kan hälsa på. Det finns också en stor lekplats med olika lekredskap som rutschkanor, gungor och klätterställningar. För den vetgirige finns det flera små museer inom parken, som visar hur livet såg ut förr i tiden. Parken har även vackra trädgårdar och picknickområden där ni kan njuta av en lugn stund tillsammans. Ängelholms Hembygdspark är en plats där barnen kan leka fritt och samtidigt lära sig om natur och kulturhistoria.

Funnys Äventyr

Plats: Malmö
Hemsida: funnysaventyr.se

Funnys Äventyr är en sagovärld och lekpark inomhus som ligger i Malmö. Här kan barnen träffa sina favoritfigurer från svenska sagor och barnböcker, som Mumin, Pettson och Findus, och leka i tematiska lekområden. Parken erbjuder också teaterföreställningar och workshops som uppmuntrar till kreativitet och fantasi. Funnys Äventyr är en perfekt plats för yngre barn att utforska och ha roligt på, oavsett väder.

Skånes Djurpark

Plats: Höör
Hemsida: www.skanesdjurpark.se

Skånes Djurpark i Höör är världens största djurpark med nordiska djur. Här kan barnen se älgar, björnar, vargar och många andra nordiska djur i en naturlig miljö. Parken erbjuder också en mängd aktiviteter, som djurmatning, lekplatser och äventyrsbanor. Det finns även en bondgård där barnen kan klappa och mata djur som getter och kaniner. Skånes Djurpark är en underbar plats för barn att lära sig om nordens djurliv och få en närmare kontakt med naturen.

 

Multilevel Ziplines

Plats: Våxtorp
Hemsida: kungbygget.com

Multilevel Ziplines är en del av Kungsbygget Äventyrspark och erbjuder en unik upplevelse med ziplining på flera nivåer. Detta är en spännande aktivitet där ni kan sväva genom luften och njuta av den vackra naturen på Hallandsåsen. Det är en säker och rolig aktivitet som passar för både barn och vuxna, och som ger en riktig adrenalinkick.

 

Folkets park Malmö

Plats: Malmö
Hemsida: malmo.se/Folkets-Park

Folkets Park i Malmö är en av Sveriges äldsta folkparker och en populär plats för familjeutflykter. Här finns det en stor lekplats, karuseller, minigolf, och en mängd andra aktiviteter som barnen kommer att älska. Parken erbjuder också olika evenemang och föreställningar under året. Det finns gott om grönområden där ni kan ha picknick eller bara njuta av en dag utomhus. Folkets Park är en levande och rolig plats som erbjuder något för alla åldrar.

 

Foteviken

Plats: Höllviken
Hemsida: www.fotevikensmuseum.se

Foteviken Vikingareservat i Höllviken är en fascinerande plats där barnen kan lära sig om vikingatiden. Här kan ni besöka rekonstruerade vikingahus, se hur vikingarna levde och delta i olika aktiviteter och evenemang som anordnas under sommaren. Foteviken erbjuder en unik och lärorik upplevelse för hela familjen, där historia blir levande.

Tykarpsgrottan

Plats: Hässleholm
Hemsida: tykarpsgrottan.se

Tykarpsgrottan i Hässleholm är en underjordisk upplevelse som tar er med på en resa genom tid och rum. Grottan är en gammal kalkstensgruva och erbjuder guidade turer som berättar om dess historia och användning. Det är en spännande och lärorik plats för barn att utforska och upptäcka hur livet var under jord.

Cykla dressin Romeleåsen

Plats: Veberöd
Hemsida: www.dressincykling.se

Att cykla dressin på Romeleåsen är en unik och rolig aktivitet för hela familjen. Dressincykling innebär att ni cyklar på gamla järnvägsspår och kan njuta av den vackra naturen runt omkring. Det är en lugn och avkopplande aktivitet som passar alla åldrar, och som ger en chans att se landskapet från ett annorlunda perspektiv.

 

Pålsjö Skog Helsingborg

Plats: Helsingborg
Hemsida: Palsjo.skog

Pålsjö Skog i Helsingborg är ett vackert naturområde med fina vandringsleder och picknickplatser. Här kan barnen springa fritt, leka i naturen och upptäcka skogens djur och växter. Det finns också ett stort antal grillplatser där ni kan laga mat och njuta av en dag utomhus tillsammans.

Videon ovan är från Youtubekanalen ”Familjen Hilner” när dem besöker Tosselilla Sommarland.

Tosselilla

Plats: Tomelilla
Hemsida: tosselilla.se

Tosselilla Sommarland i Tomelilla är en av Skånes största nöjesparker och erbjuder en mängd olika attraktioner och aktiviteter för hela familjen. Här finns det karuseller, vattenrutschbanor, minigolf och mycket mer. Parken har något för alla åldrar och är en perfekt plats för en dagsutflykt med massor av skratt och spänning.

 

Högevall Äventyrsbad Lund

Plats: Lund
Hemsida: hogevall.se/aventyrsbad

Högevall Äventyrsbad i Lund är en stor och modern badpark med en mängd olika pooler och vattenrutschbanor. Här kan barnen plaska runt i äventyrsbassängen, åka i de häftiga rutschbanorna eller bara njuta av att simma och leka i vattnet. Det finns också relaxområden för de vuxna. Högevall är perfekt för en dag fylld med vattenlek och glädje.

Vellingeblomman

Plats: Vellinge
Hemsida: vellingeblomman.se

Vellingeblomman är en stor och populär trädgårdsbutik med ett brett utbud av växter och trädgårdsprodukter. Men det som verkligen lockar barnfamiljer är deras fantastiska temautställningar, som påsk- och julutställningar, och den stora lekplatsen. Här kan barnen leka och upptäcka medan föräldrarna njuter av att strosa runt bland blommor och växter.

Lista över roliga dagsutflykter med barn i Skåne

Utflyktsmål Plats
Kungsbygget Äventyrspark Våxtorp
Paddla kanot i Ivösjön Bromölla
Kullaberg naturreservat Mölle
Ängelholm Hembygdspark Ängelholm
Funnys Äventyr Malmö
Skånes Djurpark Höör
Multilevel Ziplines Våxtorp
Folkets park Malmö Malmö
Foteviken Höllviken
Tykarpsgrottan Hässleholm
Cykla dressin Romeleåsen Veberöd
Pålsjö Skog Helsingborg Helsingborg
Tosselilla Tomelilla
Högevall Äventyrsbad Lund Lund
Vellingeblomman Vellinge

 

Söker ni mer tips på aktiviter för familjen? Läs gärna våra tips om Sveriges bästa vattenland inför sommarens aktiviteter, eller om du har djurintresserade barn rekommenderar vi att du spannar in våra tips på Djurparker i Sverige

Andra inlägg

Dela denna