Första badet bebis

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Första badet bebis

Att ta sitt första bad med bebisen är en stor milstolpe för både nyblivna föräldrar och bebisar. Det är en härlig, men även lite skrämmande, upplevelse som alla föräldrar minns. För att göra det så säkert och tryggt som möjligt för bebisen är det viktigt att förbereda sig väl. Förberedelserna börjar med att fylla en badbalja med ljummet, inte varmt, vatten. Det är viktigt att ha en termometer för att säkerställa att temperaturen är lagom. För att undvika olycksfall är det dessutom viktigt att ha badmattor och att ha undvikit att ha några leksaker eller andra föremål som kan förorsaka olyckor.

När allt är färdigt är det dags att sätta sig ner bredvid badbaljan och ta av bebisen kläder. Ta då det långsamt och försök att hålla bebisen så bekväm som möjligt. När det är dags att lägga bebisen i vattnet, håll den hela tiden stadigt och säkert. Ge bebisen mycket kärlek och kom ihåg att prata lugnt och sånger för att bebisen ska känna sig trygg. När badet är över, ta upp bebisen försiktigt och förbereda en mjuk, ren handduk för att torka av bebisen. Njut av detta magiska ögonblick och kom ihåg att bebisens första bad är en stor milstolpe som alla föräldrar kommer att minnas för alltid.

5 bra tips när du badar med bebis:

  1. Förbered nödvändig utrustning som en skötbädd, en badbalja, handdukar och lämpliga vattenleksaker innan du börjar bada.
  2. Ha alltid en annan vuxen närvarande som kan hjälpa till med att hålla bebisen stadigt och säkert när den läggs i vattnet.
  3. Förbered en korg med nappar och andra leksaker som bebisen kan ha kul med under badet.
  4. Försök att använda ett mildtvål för att rengöra och skydda bebisens känsliga hud.
  5. När badet är över, smörj in bebisen med en mjukgörande lotion eller olja för att förhindra torr hud.

När är det rätt tid för bebisens första bad?

De flesta barnläkare rekommenderar att bebisens första bad ska ges ett par dagar efter födseln. Fördelen med att vänta är att bebisen har tid att anpassa sig till sin nya miljö och att det är lättare att hålla huden mjuk och skyddad. Det är dock viktigt att komma ihåg att när det gäller bad, är det alltid bäst att följa barnläkarens råd.

Hur ofta kan man bada sin bebis?

Det är bäst att begränsa bad till en eller två gånger i veckan. För många bad kan torka ut bebisens hud och ta bort de naturliga oljorna som hjälper till att skydda huden. När bebisen har fått sitt första bad är det bra att använda en mild tvål och skydda huden med en mjukgörande lotion eller olja efter badet.

Tycker bebisar om att bada?

Det beror på bebisen, men de flesta bebisar tycker om att bada. För att göra badet så gott som möjligt för bebisen är det viktigt att ha ett lugnt och tryggt badrum och att man talar och sjunger lugnt för bebisen. Det är också viktigt att undvika att bada bebisen i för varmt vatten. Bebisar gillar att bada eftersom det ger dem en känsla av trygghet och komfort. Bad hjälper även till att slappna av och lätta upp bebisen. Det är också ett utmärkt sätt att hålla bebisen ren och fräsch. Det är därför det är så viktigt att förbereda badet ordentligt och att göra det så säkert och tryggt som möjligt för bebisen.

Andra inlägg

Dela denna