bäst i test

BARNVAGNSPAKET

Vi på Barnkollen.se har tagit fram en guide där vi tagit fram de bästa barnvagnspaketen utifrån tester som gjorts samt omdömen och recensioner som finns att tillgå. Vi vet att det inte alltid är så enkelt att veta vad man ska köpa till sitt barn samt vilka produkter som faktiskt håller måttet. Därför hoppas vi att denna guide ska hjälpa dig i ditt köp av ett barnvagnspaket.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa barnvagnspaket

Som förälder vill du givetvis att ditt barn ska ha det bästa, ett viktigt inköp när du har barn eller är påväg att få barn är just barnvagnen. Det finns mängder av olika typer av barnvagnar till att börja med, från olika varumärken. Sedan finns det ännu mer funktioner och tillbehör som är bra att känna till när du skall handla en barnvagn. Det kan ibland vara svårt att få grepp om alla tillbehör som behövs, sittdel, liggdel, babyskydd och adapter för babyskydd och mycket mer. Du kan vara lugn för stora delar av detta kommer vi att täcka i denna produktguide.

Men det är också så att ett par varumärken har gjort grundjobbet åt er genom att sätta samman färdiga barnvagnspaket. Dessa paket innefattar olika produkter och vi har sökt igenom efter det bästa barnvagnspaketet på marknaden.

Ett barnvagnspaket är inte bara smidigt för att du får flera produkter på en gång. Utan du vet också på en gång att produkterna passar varandra. Med andra ord vet du att babyskyddet passar till basen i bilen, och med adaptern till barnvagnen. Allting är förberett och sparar massvis av tid för dig som förälder.

våra favoriter

Bäst i test

Barnvagnspaket Emmaljunga + Maxi-Cosi

Utmärkt alternativ

Britax barnvagnspaket

billigare alternativ

Cybex Priam Duovagn inkl. BeSafe iZi Go Modular X2 & Bas

Så valde vi ut bästa barnvagnspaket

För att kunna komma med rekommendationer kring de bästa barnvagnspaketen har vi gjort en grundlig research kring dem. Vårt urval av de bästa barnvagnspaketen är baserat på tester och utvärderingar av institut, olika testhus samt framförallt onlinerecensioner och betyg av föräldrar. Vi har i detta fall inte bara tittat på betygsättning och liknande av faktiska paketen, utan produkterna i paketen.

För att hitta marknadens bästa barnvagnspaket har vi utvärderat paketen utifrån främst tre olika kriterier, så som:

Produkterna
Hur många produkter får du med i paketen och hur komplett är paketet egentligen. Det vill säga är det några produkter som saknas som vi anser borde vara med. Vi har utgått från att varje paket åtminstone erbjuder barnvagn med liggdel & sittdel, samt ett babyskydd.

Prisvärdhet
När det kommer till paket så blir prissättningen desto mer prioriterad än vad vi tycker i många andra guider. Här handlar det ju om att det skall vara ett bra paket förstås med allt du som förälder behöver, men också att du skall spara några kronor på att köpa paketet. Jämfört med att köpa varje enskild produkt var för sig.

Funktionalitet
Prioriterad kriterie som alltid när det kommer till barnvagnar och även babyskydd. Här har vi främst tittat på funktionaliteten mellan de olika produkterna som ingår i paketen.

Vårt mål i slutändan är att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Barnvagnspaket Emmaljunga + Maxi-Cosi

barnvagnspaket emmaljunga
Specifikation
 • Emmaljunga NXT90 Select chassi 3.0 2022
 • Emmaljunga NXT Select liggdel 3.0 2022
 • Emmaljunga NXT Select sittdel Flat 3.0 2022
 • Maxi-Cosi Pebble 360
 • Maxi-Cosi FamilyFix 360 isofixbas
 • Emmaljunga adapter NXT/Maxi-Cosi/Cybex/Britax 2022

När det kommer till barnvagnspaket tittar vi mycket på vilka typer av produkter som sätts samman och hur väl genomtänkt paketet i sin helhet är. Detta paket från barnvagnstillverkaren Emmaljunga och experten på bilbarnstolar, Maxi-Cosi känns som en suverän kombination.

Barnvagnen NXT90 Select
Den svenska tillverkaren Emmaljunga har här tagit fram en uppdaterad version av sin tidigare modell NXT Classic. Modellen har förbättrats avsevärt och du får med denna en påkostad vagn med extremt fina egenskaper för dig och ditt barn. Sett till storleken är det en relativt stor barnvagn, men också rejäl och stabil. Det är en vagn som tar sig fram i stort sett överallt och som du som förälder kan känna dig trygg med att använda både med liggdelen och sittdelen.

Vagnen är även utrustad med en ny toppmodern fyrhjulsfjädring, vilket flera som använt den tidigare modellen från 2019 lyfter som en klar förbättring i denna nya uppgraderade modell.

Maxi-Cosi Pebble 360 babyskydd + isofixbas
Babyskyddet i detta barnvagnspaket kommer ifrån Maxi-Cosi och är deras populära svängbara babyskydd inklusive isofixbas. Detta babyskydd kan du använda från födsel upp till cirka 15 månaders ålder (ca 13 kg). Vilket kommer ge ditt barn en bekväm och säker resa i bilen. Självklart uppfyller modellen senaste i-Size säkerhetsstandarden R129.

För dig som förälder får du den smidiga möjligheten att rotera babyskyddet 360 grader, vilket underlättar när du skall lyfta i och ur barnet. Med bara en hand kan du enkelt rotera Isofix-basen för att sedan placera babyskyddet på det.

Sammanfattning
Summeringen av detta paket är att du får två topprodukter i en barnvagn från Emmaljunga som dessutom är en ny och uppgraderad variant av en tidigare populär modell. Samt ett smidigt babyskydd, med 360-funktionen som är extremt uppskattad som förälder som åker en del bil. Utöver detta får du även med adapter för att kunna placera babyskyddet på barnvagnens chassi, vilket gör att du inte behöver lyfta ur barnet från bilen när det exempelvis sover.

Prismässigt ligger detta paket hela klart i den övre prisklassen. Men det har främst med att det är kvalitetsprodukter som erbjuds här. Du hittar billigare paket på marknaden, men detta är definitivt prisvärt sett till innehållet.

 

Utmärkt alternativ

Britax barnvagnspaket

barnvagnspaket bäst i test
Specifikation
 • Britax Römer Smile 4 Sittvagn
 • Britax Römer Smile 4 Liggdel
 • Britax Römer BABY-SAFE 3 i-SIZE BR Babyskydd
 • Britax Römer FLEX BASE iSENSE Bas

Barnvagnspaketet från Britax med produkter samlade från varumärket är ett perfekt startpaket för dig som förälder. Här får du ett färdigt set med produkter från en och samma leverantör. Utan krångel med adaptrar eller felköp får du istället här det viktigaste som du behöver med en nyfödd påväg.

Britax Römer Smile 4 barnvagn
Denna modell har utvecklats år för år sedan 2008 där Britax och innan det Brio förbättrat modellen. Faktum är att precis som modellens namn är detta fjärde versionen av denna modell. Trots utveckling och förbättring av modellen har tillverkaren prioriterat att hela tiden hålla kostnaden på ungefär samma nivå, vilket de lyckas med.

Med Britax Römer Smile 4 får du en smidig barnvagn som kommer ge dig en bekväm och trygg resa för ditt barn. Vagnen är utrustad med en central- och framhjulsfjädring som garanterar en smidig åktur. De luftfyllda däcken är även ersatta från tidigare modell till dessa punkteringsfria däcken, vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för punktering eller slut på luft i däcken.

Liggdelen på barnvagnen har fått en luftig uppdatering, som underlättar för föräldrar att ha den under sommarperioden. Där den fått en öppningsbar del där du kan ta bort liggdelsklädseln delvis och då endast ha nätet som skydd för att få maximal ventilation.

Britax Römer BABY-SAFE 3 i-SIZE BR Babyskydd
Babyskyddet från Britax som ingår i detta barnvagnspaket är perfekt anpassat för dig som söker ett paket från födsel och upp till 15 månaders ålder. Den avtagbara spädbarnsinsatsen i babyskyddet gör det bekvämt för spädbarnet till en början, men när barnet växer ur den kan du enkelt ta bort den. I paketet ingår även basen för att klicka i och ur babyskyddet med enkelhet. Basen har även den populära vridfunktionen, vilket förenklar för dig som förälder att sätta i babyskyddet i bilen.

Sammanfattning
Detta barnvagnspaket från Britax ger dig precis det du behöver som nybliven förälder. Du får i detta paket en barnvagn som håller från nyfödd upp till 4-5 års ålder. En utvecklad och smidig barnvagn som passar såväl vinter som sommarunderlag. Babyskyddet med basen som också är från samma varumärke gör att du inte behöver några extra adaptrar eller tillbehör för att kunna fästa babyskyddet på barnvagnen.

Ett prisvärt paket som landar ett par tusenlappar under Emmaljunga + Maxi-Cosi paketet vilket gör det till ett väldigt prisvärt. Du får ett komplett set med produkter från en populär tillverkare som år efter år levererat och utvecklat sina produkter.

Billigare alternativ

Cybex Priam Duovagn inkl. BeSafe iZi Go Modular X2 & Bas

barnvagnspaket bästa
Specifikation
 • Maxvikt: 22.0 kg.
 • Barnvagnen är lätt att fälla ihop och praktisk att ta med på resor.
 • Rekommenderad ålder: Från nyfödd upp till 4 år.
 • Fempunktssele för säkerhet.
 • Sidokollisionsskydd för extra skydd vid sidokrockar.
 • Godkänd enligt i-Size och UN R129.

Priam-chassi för Travel System från Cybex är utrustat med en enkel ihopfällning som kan utföras med bara en hand. Det har också justerbart fotstöd och punkteringsfria hjul som kan låsas för extra stabilitet. Dessutom erbjuder chassit ett justerbart handtag och en rymlig varukorg för förvaring av tillbehör och inköp.

Priam-sittdelen från Cybex har en avtagbar textil och kombinerar tidlösa designelement med viktiga funktioner för en bekväm åktur. Den erbjuder en perfekt balans mellan lyxig komfort och distinkt stil.

IZi Go Modular X2 i-Size babyskydd från BeSafe är enkelt att installera och har en stor sufflett med UV-skydd. Det har också mjuka axelskydd för extra komfort och säkerhet. Babyskyddet är utrustat med extra sidokrocksskydd, ett avtagbart spädbarnsinlägg och justerbart huvudstöd för att växa med barnet. Dess klädsel är avtagbar och det har en fempunktssele för säkerhet vid bilfärder.

BeSafe iZi Modular i-Size bas är en ISOfix-bas som uppfyller det nya bilstolsreglementet UN R129 (i-Size). Denna bas är en del av BeSafes innovativa bilstolskoncept, som erbjuder en helhetslösning från födseln till 4 års ålder med endast en bas och två bilbarnstolar. Basen kan användas med både babyskyddet BeSafe iZi Go Modular och iZi Modular RF.

Köpguide barnvagnspaket

Är du osäker på vilket barnvagnspaket som är bäst i test och som du skall välja så kan vår köpguide hjälpa dig. Vi går igenom vad du ska tänka på när du väljer ett färdigt barnvagnspaket. Oavsett om du är en förstagångsförälder eller behöver uppdatera din babyutrustning, skall denna guide hjälpa dig framåt i ditt beslutsfattande.

Fördelar med att köpa ett färdigt barnvagnspaket

Att köpa ett färdigt barnvagnspaket har många fördelar för dig som förälder, särskilt för dig som ska få ditt första barn. För det första får du en allt-i-ett-lösning och du slipper köpa alla olika saker separat. Det sparar både tid och energi och du slipper stressen med att behöva söka efter individuella produkter som passar ihop. Alla delar i barnvagnspaketen som valts ut är designade och utvalda för att fungera tillsammans. Det blir oftast billigare att köpa ett färdigt paket, jämfört med om du köper varje del separat. På så sätt är det också en mycket kostnadseffektiv lösning för dig som förälder.

Välja rätt barnvagnspaket för dina behov

När du ska välja barnvagnspaket för dig och ditt barn finns det några saker som är viktiga att tänka på. Först och främst är det viktigt att du och barnet kommer trivas med vagnen. Så tänk noga över vilken typ av vagn som passar bäst för er och era behov. Om du ofta behöver förvara vagnen i bilen är det bra att välja en modell som är enkel att fälla ihop. Tycker du om att vara aktiv utomhus och gå mycket promenader på olika typer av underlag, då kan du prioritera fjädring och hjulen på barnvagnen. Eller vet du med dig att ni kommer att åka mycket bil och behöva ta barnet ut och in ur bilen, så kan det vara smidigt att ha en bra lösning kring barnvagn och babyskydd för att undvika att behöva lyfta ur barnet varje gång.

Vad ska ett färdigt barnvagnspaket innehålla?

För att få ut det mesta av dina pengar vill du säkerställa att du verkligen får med allt som du behöver i ditt barnvagnspaket. Leta efter en barnvagn som har en stadig ram och justerbart styre. Samt också en bekväm och stödjande sits för ditt barn. Barnvagnen bör ha både en ligg- och sittdel inkluderad. Det säkerställer att ditt barn kan använda vagnen under flera år. När du åker bil med din baby kommer du behöva använda ett babyskydd till en början för barnet. Därför kan det vara bra att välja ett paket där det är inkluderat så slipper du köpa det separat. Att kunna sätta babyskyddet på barnvagnens ram (vanligtvis via en adapter) är också en prioriterad funktion som bör finnas med i ett bra barnvagnspaket. Övriga tillbehör som kan ingå i ett barnvagnspaket är skötväska, solskydd och regnskydd.

FAQ

Ett barnvagnspaket består vanligtvis av ett par produkter som nästintill alltid är nödvändigt för en förälder att ha till sitt barn. Man har skapat barnvagnspaket för att underlätta för föräldern att köpa allt i ett och samma paket. Då vet de direkt att samtliga produkter är konvertibla med varandra och att du inte behöver köpa extra tillbehör för att exempelvis fästa babyskyddet på barnvagnen.

Nej självklart inte. Det finns många som väljer att göra det, främst om det är det första barnet. Men det går självklart lika bra att köpa produkter enskilt var för sig.

Precis som enskilda barnvagnar kan priset på barnvagnspaket skilja sig enormt, beroende på varumärke och hur många produkter som ingår i paketet. Men uppskattningsvis kostar barnvagnspaket mellan 4000 – 18 000 kr när det kommer till enkelvagnar. Dubbelvagnar kan det kosta upp till 27 000 kronor.

Ett barnvagnspaket inkluderar vanligtvis en barnvagn, en liggdel eller babylift för nyfödda, en bilbarnstol eller babyskydd för säker bilfärd, samt olika tillbehör som regnskydd, insektsnät och skötväska. Paketen kan variera beroende på tillverkare och modell, men syftar till att erbjuda en komplett lösning för föräldrar att ta hand om sitt barn på resande fot.

Källa

I samband med att vi sammanställer dessa produktguider för att hjälpa föräldrar i sina inköp söker vi alltid efter kvalitativa källor online. Dessa källor kan delvis vara testhus som genomför objektiva tester av produkterna. Men det kan också vara recensioner och omdömen direkt från föräldrar som använt dessa produkter. Kombinationen av dessa tror vi är det rätta sättet att komma fram till marknadens bästa alternativ

Ombarnvagnar.com – Fyrabarnsmamman Anna som kallar sig själv ”Barnvagnsnörden”.
https://ombarnvagnar.com/

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.

Missa inte att läsa våra andra produktguider om barnvagnar där vi samlat information om populära joggingvagnar för den som gillar möjligheten att springa och samtidigt natta barnet. Eller är det dags att åka ut och resa, då kan vår genomgång av resevagnar komma väl till hands!

<