BARNVAGNSPAKET

Marknadens bästa BARNVAGNSPAKET

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Barnvagn » Enkelvagn » BARNVAGNSPAKET

BÄSTA BARNVAGNSPAKETET

Som förälder vill du givetvis att ditt barn ska ha det bästa, ett viktigt inköp när du har barn eller är påväg att få barn är just barnvagnen. Det finns mängder av olika typer av barnvagnar till att börja med, från olika varumärken. Sedan finns det ännu mer funktioner och tillbehör som är bra att känna till när du skall handla en barnvagn. Det kan ibland vara svårt att få grepp om alla tillbehör som behövs, sittdel, liggdel, babyskydd och adapter för babyskydd och mycket mer. Du kan vara lugn för stora delar av detta kommer vi att täcka i denna produktguide.

Men det är också så att ett par varumärken har gjort grundjobbet åt er genom att sätta samman färdiga barnvagnspaket. Dessa paket innefattar olika produkter och vi har sökt igenom efter det bästa barnvagnspaketet på marknaden.

Ett barnvagnspaket är inte bara smidigt för att du får flera produkter på en gång. Utan du vet också på en gång att produkterna passar varandra. Med andra ord vet du att babyskyddet passar till basen i bilen, och med adaptern till barnvagnen. Allting är förberett och sparar massvis av tid för dig som förälder.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA BARNVAGNSPAKET

För att kunna komma med rekommendationer kring de bästa barnvagnspaketen har vi gjort en grundlig research kring dem. Vårt urval av de bästa barnvagnspaketen är baserat på tester och utvärderingar av institut, olika testhus samt framförallt onlinerecensioner och betyg av föräldrar. Vi har i detta fall inte bara tittat på betygsättning och liknande av faktiska paketen, utan produkterna i paketen.

För att hitta marknadens bästa barnvagnspaket har vi utvärderat paketen utifrån främst tre olika kriterier, så som:

Produkterna
Hur många produkter får du med i paketen och hur komplett är paketet egentligen. Det vill säga är det några produkter som saknas som vi anser borde vara med. Vi har utgått från att varje paket åtminstone erbjuder barnvagn med liggdel & sittdel, samt ett babyskydd.

Prisvärdhet
När det kommer till paket så blir prissättningen desto mer prioriterad än vad vi tycker i många andra guider. Här handlar det ju om att det skall vara ett bra paket förstås med allt du som förälder behöver, men också att du skall spara några kronor på att köpa paketet. Jämfört med att köpa varje enskild produkt var för sig.

Funktionalitet
Prioriterad kriterie som alltid när det kommer till barnvagnar och även babyskydd. Här har vi främst tittat på funktionaliteten mellan de olika produkterna som ingår i paketen.

BÄST I TEST!

Barnvagnspaket bäst i test

Barnvagnspaket Emmaljunga + Maxi-Cosi

Specifikation
 • Emmaljunga NXT90 Select chassi 3.0 2022
 • Emmaljunga NXT Select liggdel 3.0 2022
 • Emmaljunga NXT Select sittdel Flat 3.0 2022
 • Maxi-Cosi Pebble 360
 • Maxi-Cosi FamilyFix 360 isofixbas
 • Emmaljunga adapter NXT/Maxi-Cosi/Cybex/Britax 2022

UTMÄRKT VAL!

Bästa barnvagnspaket

Britax barnvagnspaket

Specifikation
 • Britax Römer Smile 4 Sittvagn
 • Britax Römer Smile 4 Liggdel
 • Britax Römer BABY-SAFE 3 i-SIZE BR Babyskydd
 • Britax Römer FLEX BASE iSENSE Bas

BÄSTA BUDGETVARIANT!

Bäst i test barnvagnspaket

Barnvagnspaket Beemoo + BeSafe

Specifikation
 • Beemoo Move 2-in-1 Kombivagn
 • BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size Babyskydd
 • BeSafe iZi Modular i-Size Bas
 • Petite Chérie Jolie Limited Edition Skötväska

KÖPGUIDE BARNVAGNSPAKET

Är du osäker på vilket barnvagnspaket som är bäst i test och som du skall välja så kan vår köpguide hjälpa dig. Vi går igenom vad du ska tänka på när du väljer ett färdigt barnvagnspaket. Oavsett om du är en förstagångsförälder eller behöver uppdatera din babyutrustning, skall denna guide hjälpa dig framåt i ditt beslutsfattande.

Fördelar med att köpa ett färdigt barnvagnspaket

Att köpa ett färdigt barnvagnspaket har många fördelar för dig som förälder, särskilt för dig som ska få ditt första barn. För det första får du en allt-i-ett-lösning och du slipper köpa alla olika saker separat. Det sparar både tid och energi och du slipper stressen med att behöva söka efter individuella produkter som passar ihop. Alla delar i barnvagnspaketen som valts ut är designade och utvalda för att fungera tillsammans. Det blir oftast billigare att köpa ett färdigt paket, jämfört med om du köper varje del separat. På så sätt är det också en mycket kostnadseffektiv lösning för dig som förälder.

Välja rätt barnvagnspaket för dina behov

När du ska välja barnvagnspaket för dig och ditt barn finns det några saker som är viktiga att tänka på. Först och främst är det viktigt att du och barnet kommer trivas med vagnen. Så tänk noga över vilken typ av vagn som passar bäst för er och era behov. Om du ofta behöver förvara vagnen i bilen är det bra att välja en modell som är enkel att fälla ihop. Tycker du om att vara aktiv utomhus och gå mycket promenader på olika typer av underlag, då kan du prioritera fjädring och hjulen på barnvagnen. Eller vet du med dig att ni kommer att åka mycket bil och behöva ta barnet ut och in ur bilen, så kan det vara smidigt att ha en bra lösning kring barnvagn och babyskydd för att undvika att behöva lyfta ur barnet varje gång.

Vad ska ett färdigt barnvagnspaket innehålla?

För att få ut det mesta av dina pengar vill du säkerställa att du verkligen får med allt som du behöver i ditt barnvagnspaket. Leta efter en barnvagn som har en stadig ram och justerbart styre. Samt också en bekväm och stödjande sits för ditt barn. Barnvagnen bör ha både en ligg- och sittdel inkluderad. Det säkerställer att ditt barn kan använda vagnen under flera år. När du åker bil med din baby kommer du behöva använda ett babyskydd till en början för barnet. Därför kan det vara bra att välja ett paket där det är inkluderat så slipper du köpa det separat. Att kunna sätta babyskyddet på barnvagnens ram (vanligtvis via en adapter) är också en prioriterad funktion som bör finnas med i ett bra barnvagnspaket. Övriga tillbehör som kan ingå i ett barnvagnspaket är skötväska, solskydd och regnskydd.

FAQ

När det kommer till barnvagnar finns det alltid en mängd frågor som dyker upp och dessa barnvagnspaket med flera produkter gör inte frågorna färre. Här nedan har vi samlat några av de vanligast förekommande frågorna kring barnvagnspaket.

Vad är ett barnvagnspaket?

Ett barnvagnspaket består vanligtvis av ett par produkter som nästintill alltid är nödvändigt för en förälder att ha till sitt barn. Man har skapat barnvagnspaket för att underlätta för föräldern att köpa allt i ett och samma paket. Då vet de direkt att samtliga produkter är konvertibla med varandra och att du inte behöver köpa extra tillbehör för att exempelvis fästa babyskyddet på barnvagnen.

Måste jag som förälder köpa ett barnvagnspaket?

Nej självklart inte. Det finns många som väljer att göra det, främst om det är det första barnet. Men det går självklart lika bra att köpa produkter enskilt var för sig.

Vad kostar ett barnvagnspaket?

Precis som enskilda barnvagnar kan priset på barnvagnspaket skilja sig enormt, beroende på varumärke och hur många produkter som ingår i paketet. Men uppskattningsvis kostar barnvagnspaket mellan 4000 – 18 000 kr när det kommer till enkelvagnar. Dubbelvagnar kan det kosta upp till 27 000 kronor.

 

Källa

I samband med att vi sammanställer dessa produktguider för att hjälpa föräldrar i sina inköp söker vi alltid efter kvalitativa källor online. Dessa källor kan delvis vara testhus som genomför objektiva tester av produkterna. Men det kan också vara recensioner och omdömen direkt från föräldrar som använt dessa produkter. Kombinationen av dessa tror vi är det rätta sättet att komma fram till marknadens bästa alternativ.
 

Ombarnvagnar.com – Fyrabarnsmamman Anna som kallar sig själv ”Barnvagnsnörden”.
https://ombarnvagnar.com/

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.

 

Missa inte att läsa våra andra produktguider om barnvagnar där vi samlat information om populära joggingvagnar för den som gillar möjligheten att springa och samtidigt natta barnet. Eller är det dags att åka ut och resa, då kan vår genomgång av resevagnar komma väl till hands!