bäst i test

RESESÄNG

Vi på Barnkollen.se har tagit fram en guide där vi tagit fram de bästa resesängarna utifrån tester som gjorts samt omdömen och recensioner som finns att tillgå. Vi vet att det inte alltid är så enkelt att veta vad man ska köpa till sitt barn samt vilka produkter som faktiskt håller måttet. Därför hoppas vi att denna guide ska hjälpa dig i ditt köp av resesäng till ditt barn.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa resesäng

Oavsett om du är en erfaren resenär eller planerar din första familjeresa, är det viktigt att ha rätt utrustning för ditt barn. Du vill såklart göra din resa så stressfri som möjligt, och det är här som en resesäng kommer in. Med en bra resesäng har du enkel tillgång till en bekväm och trygg plats för ditt barn att sova, oavsett var era resor bär. Men med så många tillgängliga alternativ, hur ska du vet vilken du ska välja? Ja, det är här som vårt bäst i test kommer in i bilden. Här har vi sammanställt en toppenlista med marknadens bästa resesängar för barn. Vi har granskat och utvärderat olika modeller för att ge dig rätt information inför ditt köp av en ny resesäng. I vårt test har vi tagit hänsyn till flera viktiga faktorer, så som hur enkel sängen är att fälla ihop, hållbarhet och valuta för pengarna. Med vår guide kan du vara säker på att du investerar i en produkt som kommer att ge bästa möjliga sovupplevelse för ditt barn.

Som förälder kanske man först har tanken om att en sovplats till barnet alltid löser sig och att man därför gör avkall på just en resesäng. Faktum är att frågar man föräldrar som införskaffat en resesäng så är det en av de bästa investeringar som de gjort. Fördelarna är många och för att nämna några så slipper du tänka på att hitta en lämplig sovplats till ditt barn när du kommer fram till destinationen. Barnet i synnerhet får en trygg och ombonad plats att sova på intill sina föräldrar. Och för dig som förälder är en resesäng otroligt smidig att bära med sig och inte minst montera upp och ner. Sammanfattningsvis, är ni en familj som reser en del eller som ibland har behov av att natta barnen borta över kvällen så detta en produkt som absolut bör införskaffas.

våra favoriter

Bäst i test

Beemoo Lux Resesäng inkl. madrass

Utmärkt alternativ

Bugaboo Stardust Resesäng

billigare alternativ

Karlsudd Resesäng

Så valde vi ut bästa resesäng

När du köper en resesäng till ditt barn vill du såklart vara säker på att du får den bästa möjliga produkten. Och vi har gjort vårt yttersta för att sammanställa en topplista som hjälper dig med just det. Vår bäst i test är baserat på en omfattande utvärderingsprocess där vi har tagit hänsyn till flera faktorer. I de här testen har faktorer som säkerhet, hållbarhet och komfort hos resesängar utvärderats. Den här informationen har vi sedan använt för att identifiera marknadens bästa resesäng. Vi har också tagit hänsyn till onlinerecensioner och betyg från föräldrar som har använt produkterna. De här personliga erfarenheterna från föräldrar är värdefulla insikter om användarvänligheten, portabiliteten och den övergripande tillfredsställelsen med varje produkt. En annan faktor som vi har vägt in är hur prisvärda de olika resesängarna är. De resesängar vi har valt ut är inte bara av hög kvalitet, utan har också ett bra pris sett till vad du får.

En av det viktigaste delarna med en resesäng anser både vi och många andra är enkelheten i produkten, dvs sängen ska vara enkel att såväl montera upp som att montera ner. Den ska dessutom ta lite plats i nedmonterat läge. En resesäng som inte uppfyller dessa kriterier kommer sannolikt inte att användas i den utsträckning som den borde.

Vårt mål i slutändan är att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Beemoo Lux Resesäng inkl. madrass

Resesäng bäst i test
Specifikation
 • Max belastningsvikt: 15kg.
 • Höjd: 76cm (66 inuti).
 • Bredd: 60cm.
 • Längd: 120cm.
 • Mått hopfälld: L75 x B21 cm.
 • Vikt: 9,1 kg.

Beemoo Resesäng Lux med Madrass är en bekväm och smidig säng att resa med. Tillverkad med en blandning av nylon och bomull, med nätade sidor, är Lux den perfekta lösningen för att använda som extrasäng eller på resan. För att göra det lättare att flytta runt sängen har den ett hjul på ena sidan, samt en stor förvaringsficka för att ta med sig alla nödvändigheter. På den andra kortsidan finns en dragkedja som gör att barnet kan krypa in i sängen. Förutom den medföljande förvaringsväskan, kommer Lux även med en Beemoo Madrass som är tredelad med en fastare känsla. Den är 4 cm tjock och har dragkedjor som gör det möjligt att ta ut madrasserna och tvätta överdraget. Passar till resesängar med måtten 60 x 120 cm.

Beemoo Resesäng Lux med Madrass är en väldigt behändig resesäng där tillverkaren verkligen tänkt till på funktionaliteten och enkelheten. Den monteras genom att du fäller upp sidorna tills det klickar till och ramen låser sig. Därefter drar du upp själva liggdelen med hjälp av en ögla som gör att sängen sträcks ut och blir stabil. Den är lika smidig att montera ner och packa ihop när det är dags för avfärd. En kvalitativ säng där du får allt du behöver för att både du och ditt barn ska sova sött om natten.

Utmärkt alternativ

Bugaboo Stardust Resesäng

Resesäng
Specifikation
 • Fäll ut på 1 sekund, fäll ihop på 3 sekunder
 • Babyinsats följer med och monteras enkelt
 • Medföljande transportväska
 • Babyinsatsen upp till 9 kg och själva resesängen till 15 kg
 • Sängens vikt 7,7 kg

Bugaboo Stardust är den revolutionerande produkten som kommer att förändra ditt sätt att resa med barn! Resesängen är smidig att öppna och stänga, vilket görs inom loppet av en 1 sekund tack vare sin allt-i-ett-design och den inbyggda madrassen. Den har även två olika höjder så att den passar både nyfödda och spädbarn. För att göra det enkelt att hantera ditt barn finns det ett lättlyft som håller dig ifrån att behöva böja dig ner. Resesängen har även ett nät som andas och som ger ökat luftflöde samt är tillverkad i hållbara tyger utan kemikalier. Bugaboo Stardust väger bara 7,7 kilo och är endast 14 cm bred när den är hopfälld. Medföljande premiumväska med kardborreband gör det snabbt och enkelt att packa ihop resesängen så att du är redo att åka på nolltid.

Det här är en riktig kvalitetsäng som ligger i det övre prissegmentet men som är väl värd en investering om plånboken tillåter det.

Billigare alternativ

Karlsudd Resesäng

bästa resesäng
Specifikation
 • Bäddmått: 120 x 60 x 76 cm
 • Ihopfälld: 24 x 24 x 80 cm
 • Vikt: 10 kg
 • Maxvikt: 15 kg

Carena erbjuder en bekväm och användarvänlig resesäng som är perfekt för resor. Den har mjuka kanter och säkrar en god nattsömn. Den är enkel att fälla ihop och förvaras i den medföljande väskan. Den tar liten plats och bäddmadrass kan läggas in för ännu större komfort.

Carena Karlsudd är en prisvärd resesäng som är tillräckligt rymlig för barn upp till tre års ålder, med en maxvikt på 15 kg. Barn som använt den har tyckt om den, och den medföljande bottenplattan har en vaddering som fungerar som en inbyggd madrass. För riktig sovkomfort bör man dock komplettera med en extra bäddmadrass. Ur förälderns perspektiv är Karlsudd ett utmärkt val, eftersom det kompakta formatet gör det enkelt att packa in i bilen. Textilen som sängen utgörs av är enkel att hålla ren, och även efter intensiv användning under sommaren är den fortfarande fräsch. Det enda som kan ses som nackdel är att nätsidorna prasslar lite, och att det alltid är knepigt att lägga ned ett barn i en djup säng. För övrigt är Carena Karlsudd precis som man förväntar sig av en prisvärd resesäng.

igt.

Köpguide resesäng

Att resa med ett litet barn kan vara en utmaning, men om du har rätt utrustning kan det göra stor skillnad. Och en bra resesäng är verkligen guld värd. Den här köpguiden ger dig viktig information om vad du ska tänka på när du väljer en resesäng för baby.

Resesäng som är enkelt att ta med
En bra resesäng barn ska vara lätt att bära, kompakt och ha en enkel och okomplicerad monteringsprocess. Det gör det bekvämt för dig när du är på språng med dina små och vill se till att de alltid har tillgång till en säker och bekväm plats för att sova. När du väljer en säng bör du också fundera på hur sängen kommer att transporteras och förvaras. Behöver du en säng som du enkelt kan ta med dig på flyget är det bra om den är extra kompakt. Ska du däremot mest ta med den i bilen fungerar det ofta bra med en något större modell.

Satsa på hållbarhet och säkerhet
En resesäng behöver klara av att bli upp- och nedmonterad många gånger om. För du vill såklart att sängen ska hålla länge. Du bör därför leta efter en säng som är tillverkad av högkvalitativa och hållbara material. Då får du också en robust säng som är stabil och säker. Beroende på hur gammalt ditt barn är, kan du också tänka på att du väljer en säng som ditt barn inte kan klättra ur. Det är också en bra idé att leta efter en babysäng för resan som har nätsidor. Det ger ventilation samtidigt som du kan hålla bra uppsikt medan din bebis sover.

Komfort för både dig och ditt barn
En resesäng ska vara bekväm att använda, för både ditt barn och för dig som förälder. Det kan vara lite knepigt att hitta en säng som uppfyller både dina och ditt barns behov. Men det finns ett par saker som du kan tänka lite extra på för att du ska hitta rätt. Framförallt ska en bra säng ge en bekväm och stödjande plats för barnet att sova. Exempelvis kan en madrass som är för fast eller för tunn orsaka obehag och störa ditt barns sömn. För att resesängen ska vara bekväm för dig att använda behöver det vara enkelt att lägga ner och plocka upp ditt barn. Då är det bra att välja en säng där du kan justera höjden på sängbotten.

Pris
Resesängar är en värdefull investering för småbarnsföräldrar som såklart kostar en slant. Om man ska dra något form av snitt så kan man säga att en portabel barnsäng kostar mellan 700-3000kr. Det är dock viktigt att ha med sig att inte stirra sig blind på priset utan att faktiskt välja en säng som passar för just dig och barnet. Enligt oss kan det absolut vara värt att betala några hundralappar extra för att få en resesäng med hög kvalitet och som är genomarbetad och konstruerad på ett sätt som gör den smidig att använda.

FAQ

Det allra flesta resesängar har en maxvikt på runt 15 kg vilket betyder det passar barn upp till ca 3 år. I jämförelse med en vanlig spjälsäng så saknar resesängen den stabila och fasta konstruktionen vilket gör att den inte klarar lite mycket belastning.

Priset för en resesäng kan variera stort, beroende på vilket märke och vilken modell man väljer. Det kan kosta några hundralappar upp till ett par tusen. Om man endast är ute efter ett bra pris så finns det gott om alternativ på andrahandsmarknaden. Att investera i en kvalitativ och hållbar resesäng brukar dock vara en väl värd investering för småbarnsföräldrar.

En resesäng är en idealisk lösning för de som behöver ta med sig sin bebis eller sitt barn på resa. Det är en hopfällbar säng som är lätt att transportera och förvara. Sängen innehåller både madrass och säng, som förvaras i en praktisk transportväska. Den är kompakt och tar minimal plats både när den är uppfälld och hopfälld.

En resesäng är ett användbart alternativ till en vanlig spjälsäng. Den är ofta utrustad med ett stabilt nät istället för spjälor och kan enkelt och snabbt fällas ihop. Detta gör den perfekt att ta med sig på resor eller när man övernattar hos vänner eller familjemedlemmar. Resesängen ses dock som ett komplement till den vanliga spjälsängen för att underlätta nattning och sömn när familjen är iväg.

Källa

I samband med varje produktguide som vi skapar på Barnkollen.se utgår vi först främst från kvalitativa källor med produkttester och testhus. När det kommer till resesängar har det varit svårt att hitta objektiva tester som gjorts inom området. Därför har vi i samband med framställningen av denna guide analyserat marknaden och dess utbud kring just resesängar samt granskat recensioner och erfarenheter från föräldrar som använt produkterna. 

<