bäst i test

SIMGLASÖGON BARN

Här har vi noggrant jämfört och letat efter marknadens bästa simglasögon för ditt barn. Oavsett om ditt barn är en nybörjare i poolen eller en erfaren simmare, har vi letat efter våra favoriter i olika kategorier för att passa alla behov. Vår bäst i test-guide är designad för att göra ditt val enkelt och tryggt, med fokus på kvalitet och prisvärdhet. Låt oss hjälpa ditt barn att se klart och simma tryggt med de bästa simglasögonen på marknaden!

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa simglasögonen för barn

Simglasögon för barn är en utmärkt investering inför sommarens äventyr och badtillfällen i badhuset. De skyddar ditt barns ögon från klorerat vatten och andra irriterande ämnen, vilket minskar risken för röda och svidande ögon. Dessutom förbättrar simglasögon sikten under vatten, vilket gör simningen roligare och tryggare för ditt barn. Med bra simglasögon kan ditt barn utforska vattnet med bättre självförtroende, oavsett om det handlar om att dyka efter skatter i poolen eller leka vid strandkanten.

Många barn som håller på och lär sig att simma är det också en fördel att simma under vattnet. Detta för att lära dem rörelserna utan att behöva kämpa med att hålla upp huvudet, vilket blir en onaturlig rörelse/position för det ovana barnet. Simglasögon är då perfekt att ha för att underlätta detta för ditt barn.

Att välja rätt simglasögon innebär att hitta en bekväm och säker passform som stannar på plats även under de mest aktiva lekarna. Ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att njuta av vattnet och skapa fantastiska sommarminnen med ett par kvalitativa simglasögon.

våra favoriter

Bäst i test

Liewood Titas Simglasögon

Utmärkt alternativ

Aquarapid Marlin Simglasögon, Royal

billigare alternativ

SportMe Simglasögon Junior (Lime)

Så valde vi ut bästa simglasögonen för barn

Barnkollen.se gör inga egna fysiska tester utan bedömer källor, recensioner, betyg och information online utifrån nedan aspekter:

Funktionalitet & bekvämlighet
När vi utvärderade simglasögon för barn lade vi stor vikt vid funktionaliteten. Vi granskade hur väl glasögonen skyddar ögonen mot klor och andra irriterande ämnen, samt hur bra de sitter på plats under lek och simning. Vi tog också hänsyn till justerbarheten och hur lätt det kan vara för barnen att sätta på och ta av sig glasögonen själva.

Hållbarhet
Hållbarhet är en annan viktig faktor vi övervägde. Vi analyserade användarrecensioner och expertråd för att bedöma hur tåliga glasögonen är mot slitage och hur länge de håller. Vi tittade på materialval och konstruktion för att säkerställa att simglasögonen kan stå emot flitig användning utan att förlora sin funktionalitet eller komfort.

Pris
Priset är alltid en viktig faktor för föräldrar. Vi jämförde olika modeller och märken för att hitta de bästa simglasögonen som erbjuder mest värde för pengarna. Vår bedömning tog hänsyn till både budgetvänliga alternativ och premiumprodukter för att säkerställa att det finns något för alla behov och plånböcker.

Genom att noggrant analysera dessa tre aspekter – funktionalitet, hållbarhet och pris – har vi sammanställt en lista över de bästa simglasögonen för barn. Vår guide hjälper dig att göra ett informerat val, så att ditt barn kan njuta av bekväma, hållbara och prisvärda simglasögon för alla sommarens vattenäventyr.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

Liewood Titas Simglasögon

simglasögon barn bäst i test
Specifikation
 • Justering: Flexibelt silikonband och extra kopplingar för att justera avståndet mellan glasögonen.
 • Förvaring: Levereras med en praktisk förvaringsväska i EVA.
 • Material: Glasögonpackning och lins: 100% polykarbonat.
 • Rem: 100% silikon.
 • Certifieringar: CE-märkt och UKCA-märkt.
 • Mått: Bredd: 13,5 cm.
 • Rekommenderad ålder: Från 4 år.

Titas simglasögon från Liewood är det ultimata badtillbehöret för alla små badälskare! Dessa simglasögon är designade för att erbjuda optimal komfort och funktionalitet. Det justerbara silikonbandet kan anpassas för att passa perfekt runt huvudet, medan de extra kopplingarna gör det möjligt att justera avståndet mellan glasögonen för en optimal passform. Dessutom levereras de med en praktisk förvaringsväska tillverkad av EVA-material, vilket gör dem enkla att förvara och transportera.

Utöver sin praktiska design är Titas simglasögon tillverkade med hållbara material som polykarbonat för glasögonpackning och linser, vilket garanterar långvarig användning och skydd mot skador. Dessa simglasögon är idealiska för både poollekar och simträning, vilket gör dem till ett mångsidigt tillägg till barnens badutrustning.

Att använda simglasögon som Titas kan förbättra simupplevelsen avsevärt genom att skydda ögonen mot klor och andra irriterande ämnen i vattnet. Dessutom kan de hjälpa barn att se bättre under vatten, vilket kan göra badningen roligare och säkrare.

Utmärkt alternativ

Aquarapid Marlin Simglasögon, Royal

bästa simglasögon barn
Specifikation
 • Justerbart Huvudband: Anpassas enkelt för att ge bästa möjliga komfort och passform.
 • Design: Färgglatt och attraktivt för barn, vilket gör simningen roligare.
 • Användarvänlighet: Lätt att ta på och av, perfekt för barn i åldern 6-12 år.
 • Komfort: Mjukt material som sitter bekvämt på ansiktet.
 • Hållbarhet: Tillverkat med robusta material för långvarig användning.

Marlin är ett färgglatt cyklop från Aquarapid, utformat för att göra barnens undervattensäventyr både bekväma och roliga. Cyklopet är enkelt att ta på och av tack vare dess smidiga design och är utrustat med ett justerbart huvudband som ger en perfekt passform. Det är särskilt anpassat för barn i åldern sex till tolv år, vilket gör det till ett utmärkt val för unga simmare.

Cyklopet Marlin är inte bara praktiskt utan också designat för att ge maximal komfort och funktionalitet under vatten. De färgglada detaljerna gör det tilltalande för barn och kan uppmuntra dem att utforska vattnet mer. Dessutom är det tillverkat med högkvalitativa material som säkerställer hållbarhet och långvarig användning.

Billigare alternativ

SportMe Simglasögon Junior (Lime)

Specifikation
 • Juniorstorlek: Perfekt anpassad för yngre simmare.
 • Material: Polykarbonatlinser för hållbarhet och klarhet, PVC-ram och justerbar silikonrem för komfort och passform.
 • Anti-fog: Linser med anti-im-beläggning för att förhindra imma och säkerställa klar sikt.
 • UV-skydd: Effektivt skydd mot solens skadliga strålar.
 • Fodral: Praktiskt och skyddande fodral för enkel förvaring och transport.

Upptäck undervattensvärlden med dessa prisvärda junior-simglasögon i grönt från SportMe, perfekta för unga simmare som söker både stil och funktionalitet. Dessa simglasögon är utformade för att ge optimal klarhet och hållbarhet med polykarbonatlinser, vilket säkerställer en överlägsen visuell upplevelse. Ramen är gjord av PVC och den justerbara remmen i silikon ger en säker och bekväm passform.

Linserna är lätt tonade och har en anti-fog-beläggning för att förhindra imbildning, vilket garanterar klar sikt under hela simningen. Dessutom erbjuder de ett effektivt UV-skydd för att skydda ögonen från solens skadliga strålar, vilket gör dem idealiska för både inomhus- och utomhussimning.

För att ytterligare förbättra användarupplevelsen och skydda simglasögonen kommer de i ett praktiskt fodral, vilket gör dem enkla att förvara och transportera. Perfekt för att hålla dina simglasögon säkra och redo för nästa simtur.

Dessa simglasögon är en utmärkt investering för unga simmare, som kombinerar stil med praktiska funktioner för att ge en bekväm och säker simupplevelse. UV-skyddet och anti-fog-beläggningen gör dem särskilt lämpliga för utomhusbruk, vilket säkerställer att barnens ögon är skyddade och deras sikt är klar under alla förhållanden.

Köpguide simglasögon

Att välja rätt simglasögon för ditt barn kan göra stor skillnad för deras upplevelse i vattnet. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du ska köpa simglasögon för barn.

Passform och komfort
Passformen är avgörande för att simglasögonen ska sitta bekvämt och tätt. Det är viktigt att glasögonen har justerbara band så att de kan anpassas till ditt barns huvudstorlek. Välj glasögon med mjuka, flexibla kantskydd av silikon eller gummi för att undvika obehag och tryckmärken. Många simglasögon har också väldigt små linser, vilket gör det svårt för barnen att se någonting i simglasögonen.

Material och hållbarhet
Simglasögon bör vara tillverkade av högkvalitativa material som tål slitage. Polykarbonatlins är att föredra då det är tåligt och resistent mot repor. Välj en flexibel och robust ram som kan stå emot frekvent användning och lek. Dessa egenskaper bidrar till att glasögonen håller längre och tål det slitage som barn kan utsätta dem för.

Åldersanpassning
Simglasögon kommer i olika storlekar och är anpassade för olika åldrar. För småbarn (0-3 år), välj glasögon med små ramar och breda band för en säker och bekväm passform. För äldre barn (4-12 år), leta efter glasögon som erbjuder större möjlighet för justering och som passar större huvuden. Åldersanpassade simglasögon ser till att ditt barn har den bästa möjliga passformen och komforten.

Användningsområde
Tänk på var och hur simglasögonen kommer att användas. För simning i pool är antifog och bekvämlighet viktigast. Vid bad på stranden eller i sjön blir UV-skydd och hållbarhet viktigare faktorer att ta hänsyn till. Användningsområdet påverkar vilka egenskaper som är mest relevanta för ditt barns behov.

Pris och kvalitet
Simglasögon finns i olika prisklasser. Budgetalternativ är bra för tillfällig användning eller som extra par. Mellansegmentet erbjuder bättre kvalitet och komfort, ofta med fler funktioner. Premiumglasögon ger högsta kvalitet och hållbarhet med avancerade funktioner, lämpliga för frekvent användning. Att hitta rätt balans mellan pris och kvalitet kan hjälpa dig att göra ett bra köp som passar ditt barns behov.

FAQ simglasögon för barn

Man bör tänka på passform och komfort, material och hållbarhet, linsegenskaper (som UV-skydd och antifog-behandling), säkerhet (BPA-fria och mjuk ram), åldersanpassning och användningsområde. Läs gärna vår köpguide för mer tips!

Simglasögon skyddar barnets ögon från klorerat vatten och irriterande ämnen, förbättrar sikten under vatten, och gör simningen roligare och tryggare.

Välj färgade linser för starkt ljus och utomhusbruk, och klara linser för inomhuspooler med svagare belysning.

Simglasögon ska sitta bekvämt och tätt, med justerbara band för att anpassas till barnets huvudstorlek, och ha mjuka, flexibla kantskydd för att undvika obehag och tryckmärken.

Källa

Barnkollen.se har noggrant letat fram de bästa simglasögonen för barn på marknaden genom att använda tillgänglig offentlig information såsom recensioner, betyg, produktinformation och andra publicerade tester. De utför inga egna fysiska tester utan förlitar sig istället på den omfattande information som finns tillgänglig online. Bland annat nedan källor:

<