Vattenland i Sverige

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Bästa Vattenland i Sverige (Lista)

Sommaren är en tid för avkoppling, äventyr och kvalitetstid med familjen. Vad kan vara bättre än att spendera en solig dag på ett vattenland? Vattenland erbjuder något för alla – från spännande rutschkanor och vågpooler till lugna floder och barnvänliga lekplatser. De är en perfekt destination för att svalka sig, ha kul och skapa minnesvärda stunder tillsammans. I den här guiden listar vi Sveriges bästa vattenland som är perfekta för din nästa sommarsemester.

Lista sommarland i Sverige

Nedan är en summering av vattenland i Sverige. Listan är summerad utefter popularitet bland recensioner och uppskattat antal besökare per år.

Skara Sommarland

Ort: Skara, Västergötland
Webbsida: sommarland.se

Skara Sommarland är en av Sveriges mest populära sommarattraktioner med ett stort vattenland som erbjuder något för alla åldrar. Här hittar du hisnande vattenrutschkanor som ”Big Drop” och ”Cobra”, en stor vågpool och en mysig lazy river för dem som vill koppla av. För de yngre barnen finns det flera barnvänliga områden med mindre rutschkanor och plaskpooler. På Skara Sommarland har du möjlighet till boende på deras camping där de erbjuder stugor, lägenheter och campingplatser för husbil, husvagn och tält.

Spana in när populära Youtube-kanalen ”The Swedish Family” besöker Skara Sommarland.

 

Leksands Sommarland

Ort: Leksand, Dalarna
Webbsida: leksandresort.se

Leksands Sommarland erbjuder en bred variation av vattenattraktioner, inklusive rutschkanor, vattenlekplatser och en äventyrsflod. Längst ned i parken på Siljan hittar du även parkens Wipeout-bana, där du kan springa banan och försöka undvika att falla ned i Siljan. Parken har också ett stort utbud av andra aktiviteter som gokart, minigolf och klätterparker, vilket gör det till en perfekt destination för flera dagars underhållning för hela familjen. In till sommarlandet hittar du dessutom en stor camping där de finns möjlighet för alla typer av boenden; Husbil, husvagn, tält, glamping, stuga, radhus m.m. Leksand i Dalarna ses tillsammans med Skara Sommarland som de två största vattenlanden i Sverige.

 

Sunne Sommarland

Ort: Sunne, Värmland
Webbsida: sunnesommarland.se

Sunne Sommarland ligger vackert beläget vid Frykensjön och erbjuder ett härligt utbud av vattenattraktioner. Här kan du njuta av häftiga vattenrutschkanor, vågpooler och plaskområden för de minsta. Parken är känd för sin natursköna omgivning och avslappnade atmosfär.

 

Tosselilla Sommarland

Ort: Tomelilla, Skåne
Webbsida: tosselilla.se

Tosselilla Sommarland är södra Sveriges största vattenland och nöjespark. Här finns en mängd spännande vattenrutschbanor, stora pooler och en mängd andra aktiviteter som karuseller och djurparker. Det är en perfekt plats för en dagsutflykt med familjen där både barn och vuxna kan ha roligt.

 

Kneippbyn Sommarland

Ort: Visby, Gotland
Webbsida: kneippbyn.se

Kneippbyn Sommarland är beläget nära Visby på Gotland och är känt för sin unika miljö och sitt breda utbud av vattenattraktioner. Här finns bland annat en stor vågpool, flera vattenrutschkanor och ett piratskepp för barnen. Dessutom kan du besöka Villa Villekulla, Pippi Långstrumps hus, som är en del av parken.

 

Pirate Island (Ölands Djur & Nöjespark)

Ort: Färjestaden, Öland
Webbsida: olandsdjurpark.com

Pirate Island är vattenlandet inom Ölands Djur & Nöjespark och erbjuder en spännande pirat-tematisk vattenupplevelse. Här finns flera rutschkanor, vågpool och roliga vattenlekar för hela familjen. Kombinationen av vattenland, djurpark och nöjespark gör detta till en mångsidig destination där du kan tillbringa hela dagen med varierande aktiviteter.

 

Sveriges vattenland utomhus erbjuder en fantastisk möjlighet att njuta av sommaren tillsammans med familjen. Oavsett om du är ute efter adrenalinpumpande rutschkanor, avslappnande lazy rivers eller barnvänliga plaskområden, finns det något för alla i dessa vattenland. Skulle vädret svika som det ibland kan göra i vårt avlånga och nordliga land, då kan vi tipsa om att spana in våra tips på Sveriges bästa äventyrsbad.

Andra inlägg

Dela denna