Sveriges bästa vattenland och äventyrsbad

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Sveriges bästa äventyrsbad

Välkommen till en värld av sprutande fontäner, hisnande vattenrutschbanor och skrattande barn. Här listar Barnkollen.se Sveriges bästa äventyrsbad! Med Barnkollen.se som din guide tar vi dig med på en spännande resa genom landets bästa destinationer för vattenäventyr. 

Är ni ute efter att hitta ett äventyrsbad? Många simhallar eller badplatser kallar sig äventyrsbad, vattenland, actionbad eller vattenpark. Detta trots att de bara har en eller två vattenrutschbanor inne i simhallen. Därför har vi på Barnkollen.se djupdykt i Sveriges alla äventyrsbad och vattenland för att se vilka som faktiskt gör skäl för sitt namn. Det vi tittat på främst är då ordentliga anläggningar som innefattar mer än bara någon rutschkana. Där du som familj kan utan problem spendera en eller till och med flera dagar, utan att behöva åka en och samma sak rutschkana om och om igen.

Nedan har vi listat äventyrsbad i Sverige där majoriteten eller hela anläggningen främst är inomhus. Läs även vår sammanställning av vattenland i Sverige, där vi listar de vattenland som verkligen gör skäl för sitt namn.

Äventyrsbad i Sverige

Här har vi listat våra favoriter av äventyrsbad i Sverige som kommer ge dig och din familj en riktigt härlig upplevelse. De är listade utan inbördes ordning.

Kokpunkten

Plats: Västerås
Webbsida: https://kokpunkten.se/aventyrsbad/

Kokpunkten i Västerås är vad de själva kallar ett ”actionbad”, som sticker ut från traditionella äventyrsbad genom att erbjuda en upplevelse med högre adrenalinnivåer och unika attraktioner. Bland dess attraktioner finns Boomerang, vilket är ett exempel på badets eget signum ”Badrenalin”. Besökare kan förvänta sig en intensiv upplevelse med snabba och moderna vattenattraktioner som ger en rusning av adrenalinet. Endast 1 timme från Stockholm och promenadavstånd från centralstationen gör det enkelt för dig att besöka badet. Intill hittar du även populära hotellet The Steam Hotel.


Lost City

Plats: Örebro
Webbsida: https://lostcity.se/

Lost City i Örebro är ett äventyrsbad med tropiskt tema som erbjuder spännande vattenattraktioner för alla åldrar. Besökare kan njuta av sex olika vattenrutschbanor, inklusive Anaconda och Hurricane med specialteknik som lasershow och ljud- och ljuseffekter. För de yngsta finns även minirutschkanor intill barnpoolerna. Badet ger en rolig och adrenalinfylld dag för hela familjen i Örebro. Vill du göra en heldag i Örebro finns även paket med övernattning på intill liggande hotell.


Himlabadet

Plats: Sundsvall
Webbsida: https://himlabadet.se/

Himlabadet i Sundsvall är det prisbelönta äventyrsbadet i norra Sverige som vuxit sig populär med sina fem imponerande vattenrutschbanor, inklusive Magic Eye och Black Hole. Förutom rutschbanorna erbjuder badet bubbelpooler, vågsurfing, och ett småbarnsområde. Besökare kan också njuta av mat och dryck på restaurangen och caféet. Anläggningen är handikappanpassad och inkluderar även en klättervägg och andra roliga aktiviteter. Det är en perfekt plats för en dag fylld med spänning och underhållning i Sundsvall.


Experium

Plats: Sälen
Webbsida: https://www.skistar.com/sv/experium/aventyrsbad-surf/

Experium i Sälen erbjuder en unik kombination av skidåkning och äventyrsbad i en havstema miljö. Besökare kan njuta av en rad spännande vattenaktiviteter, inklusive surfing inomhus på FlowRider®, fartfyllda vattenrutschbanor, vågbassäng och bubbelpooler. För de yngsta familjemedlemmarna finns pooler med varierande vattendjup mellan 10 och 80 cm. Anläggningen sträcker sig över 3 000 kvm och inkluderar två imponerande vattenrutschbanor, X-tube och Black Hole, den senare med tidtagning för en extra utmaning.


Aqua Nova

Plats: Borlänge
Webbsida: https://www.maserhallen.se/aventyrsbad-och-relax/aventyrsbad-aqua-nova

Aqua Nova i Maserhallen i Borlänge är ett spännande äventyrsbad som erbjuder en mängd olika attraktioner för besökare i alla åldrar. Badet har tre fantastiska vattenrutschkanor, inklusive 3G Turbon, Black Hole och Magic Eye, som erbjuder spännande och varierande upplevelser. För de allra minsta finns ett område med pirattema där de kan leka i grunt vatten med små rutschkanor och andra roliga leksaker. Utöver vattenrutschbanorna har Aqua Nova även en vildfors, vågbassäng, utebassäng med virvelström och massagebubbelbänk samt en varmpool med bubblor. Besökare kan även utmana sig själva på en klättervägg för en extra spännande upplevelse.


Halmstad Arena Bad

Plats: Halmstad
Webbsida: https://www.halmstadarena.se/bad.html

Halmstad Arena Bad är ett av södra Sveriges största äventyrsbad som erbjuder ett brett utbud av vattenaktiviteter för besökare i alla åldrar. Med vattenrutschkanor, vattenpist, vildfors, strömkanal och bubbelpool finns det spännande möjligheter till både action och avkoppling. För de minsta besökarna finns en barnavdelning med plaskytor och minirutschkana, anpassade för deras behov. Med sitt breda utbud av aktiviteter och faciliteter är Halmstad Arena Bad en perfekt destination för en dag med familjeroligheter och avkoppling.


Nordpoolen

Plats: Boden
Webbsida: http://www.nordpoolen.com/

Nordpoolen i Boden är ett populärt äventyrsbad som lockar både barn och vuxna i Norrbotten med sina roliga attraktioner. Besökare kan njuta av anläggningens snabbaste attraktion med imponerande wow-effekt, koppla av i bubbelpoolerna eller uppleva det spännande vattenfallet. På anläggningen finns även vattenrutschbanor, Vildfors, klättervägg och utomhusbad, vilket gör det till en perfekt destination för en dag fylld med roliga aktiviteter och avkoppling i Boden.


 

Äventyrsbad strax utanför Sverige

Ett annat äventyrsbad som vi måste nämna och lyfta fram när vi skapar denna guide är The Reef i Fredrikshavn. Det ligger inte inom Sveriges gränser utan i vårt kära grannland Danmark. Det är dock ett väldigt häftigt äventyrsbad som du med enkelhet kan nå från södra Sverige, samt även med en färja ifrån Göteborg. Just färjan från Göteborg gör det enkelt genom att du kan boka ett paket med färja, hotell samt den karibiska upplevelsen på The Reef. Läs mer om The Reef här.

Andra inlägg

Dela denna