Namn på babblarna

För att hålla Barnkollen.se kostnadsfritt för dig som besökare förekommer annonser och affiliate-länkar på sidan.

Namnen på Babblarna

Babblarna är en serie av färgglada och charmiga karaktärer som har tagit Sverige med storm. De skapades av Annelie Tisell och har blivit en älskad del av många små barns liv. Serien används inte bara för underhållning utan också som ett pedagogiskt verktyg för språkutveckling hos barn. Den har fått en såpass stor spridning att det nästan idag är omöjligt för föräldrar att inte veta vilka babblarna är. Men har du koll på namnen på babblarna? Låt oss ta en titt på vad alla babblarna heter.

Babblarna och deras namn

Babba

Färg: Brun
Egenskaper: Babba är den lugna och trygga karaktären som ofta tar ansvar. Hen är omhändertagande och gillar att hjälpa de andra Babblarna när de behöver det.

Bibbi

Färg: Gul
Egenskaper: Bibbi är den kreativa och nyfikna Babblaren som alltid är full av energi och nya idéer. Hen älskar att utforska och upptäcka nya saker tillsammans med sina vänner.

Bobbo

Färg: Röd
Egenskaper: Bobbo är den glada och lekfulla Babblaren som alltid är redo för ett äventyr. Hen sprider glädje och skratt vart hen än går, och får ofta de andra Babblarna att skratta med sina roliga upptåg.

Dadda

Färg: Grön
Egenskaper: Dadda är den uppfinningsrika och kluriga Babblaren. Hen älskar att bygga och skapa nya saker, och har alltid ett projekt på gång. Dadda är också mycket hjälpsam och stöttar sina vänner när de behöver hjälp med något.

Diddi

Färg: Rosa
Egenskaper: Diddi är den fantasifulla och konstnärliga Babblaren. Hen älskar att måla, sjunga och dansa. Diddi har en livlig fantasi och kommer ofta på fantastiska berättelser som hen delar med sina vänner.

Doddo

Färg: Blå
Egenskaper: Doddo är den lugna och filosofiska Babblaren. Hen tycker om att fundera över livets stora frågor och delar gärna sina tankar med de andra Babblarna. Doddo är också mycket omtänksam och en bra lyssnare.

 

Nya babblare och andra karaktärer

Dessa sex är de originella babblarna som varit med i serien och namnen på dem. Allt eftersom det vuxit i popularitet har ett flertal andra karaktärer också presenterats för oss. Här är en introduktion till de nya medlemmarna och andra karaktärer i Babblarnas värld.

Gagga

Form: Samma som Babba
Färg: Violett
Ljud: ”Gagga ga ga ga”
Egenskaper: Gagga är den violetta versionen av Babba. Hen använder ljudet ”ga” för att hjälpa barnen att träna på detta specifika språkljud. Gagga är lika omhändertagande och ansvarsfull som Babba.

Giggi

Form: Samma som Bibbi
Färg: Orange
Ljud: ”Gi gi giggi gi gi”
Egenskaper: Giggi är den orangea motsvarigheten till Bibbi. Med sitt ljud ”gi” hjälper Giggi barn att öva på detta ljud. Giggi är kreativ och nyfiken, alltid full av energi.

Goggo

Form: Samma som Bobbo
Färg: Svart
Ljud: ”Goggo go gooo”
Egenskaper: Goggo är den svarta versionen av Bobbo. Genom att använda ljudet ”go” hjälper Goggo barnen att utveckla detta språkljud. Goggo är glad och lekfull, alltid redo för äventyr.

Sassa

Form: Samma som Dadda
Färg: Ljusblå
Ljud: ”Saaa sassa sa sa”
Egenskaper: Sassa är den ljusblå motsvarigheten till Dadda. Med ljudet ”sa” hjälper Sassa barn att träna på detta ljud. Sassa är uppfinningsrik och älskar att skapa nya saker.

Sissi

Form: Samma som Diddi
Färg: Isblå
Ljud: ”Sissi si si siiii”
Egenskaper: Sissi är den isblå versionen av Diddi. Hen använder ljudet ”si” för att hjälpa barnen att öva på detta specifika språkljud. Sissi är fantasifull och konstnärlig.

Sosso

Form: Samma som Doddo
Färg: Rosa
Ljud: ”Sooo so so sosso”
Egenskaper: Sosso är den rosa motsvarigheten till Doddo. Med sitt ljud ”so” hjälper Sosso barn att utveckla detta språkljud. Sosso är lugn och filosofisk, en bra lyssnare.

Förutom Babblarna och deras alteregon, finns det fler karaktärer som berikar Babblarnas värld och äventyr.

Vovvo

Form: Hund
Färg: Turkosblå
Ljud: ”Vo vo vo”
Egenskaper: Vovvo är en turkosblå hund som ger ifrån sig ljudet ”vo”. Hen är lekfull och trogen, alltid vid Babblarnas sida.

Faffa

Form: Papegoja
Ljud: ”Fa faffa faaaa”
Egenskaper: Faffa är en papegoja som pratar med ljudet ”fa”. Hen är färgglad och glad, och hjälper Babblarna att utforska nya höjder.

Klonk

Form: Robotflicka
Egenskaper: Klonk är en talande och sjungande robotflicka. Hen är tekniskt begåvad och hjälper Babblarna med sina uppfinningar och sånger.

Tut

Form: Bil
Egenskaper: Tut är en talande och sjungande bil som kan köra på marken och fälla ut vingar för att flyga. Hen tar Babblarna på många spännande resor.

Pling

Form: Cykel
Egenskaper: Pling är en cykel som ger Babblarna möjlighet att utforska sin omgivning på ett miljövänligt sätt. Hen älskar att plinga och ge sig ut på cykeläventyr.

Purrpurr

Form: Kattdrake
Egenskaper: Purrpurr är en visslande kattdrake som bor i bergen i närheten av Babblarnas dal. Hen är mystisk och vänlig, och dyker upp för att hjälpa Babblarna i tider av behov.

Lista på alla namnen ifrån Babblarna

NummerNamnFärg
1BabbaBrun
2BibbiGul
3BobboRöd
4DaddaGrön
5DiddiRosa
6DoddoBlå
7GaggaViolett
8GiggiOrange
9GoggoSvart
10SassaLjusblå
11SissiIsblå
12SossoRosa
13VovvoTurkosblå
14FaffaFlerfärgad
15KlonkMetallisk
16TutFlerfärgad
17PlingFlerfärgad
18PurrpurrFlerfärgad

Babblarna och deras värld

Babblarna lever i en färgglad och fantasifull värld där allt är möjligt. De bor i var sitt hus som speglar deras personligheter och intressen. Tillsammans utforskar de sin omgivning, lär sig nya saker och stöttar varandra genom olika äventyr. Varje karaktär har sitt eget sätt att prata, vilket hjälper barn att utveckla sina språkkunskaper genom att lyssna och härma.

Pedagogiskt syfte

Babblarna är inte bara underhållning utan också ett viktigt verktyg för språkutveckling. Genom att introducera barn till olika ljud och rytmer i tal, hjälper Babblarna barn att utveckla sina fonologiska färdigheter. Detta är grundläggande för deras framtida läs- och skrivutveckling. Dessutom främjar Babblarna social interaktion och samarbete genom sina gemensamma äventyr och problemlösningar.

Foto: Av I99pema – Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52175508

Andra inlägg

Dela denna