bäst i test

GRAVIDKUDDE

Vi är stolta över att presentera vår bäst i test-guide som fokuserar på gravidkudden. Som blivande förälder är det viktigt att investera i produkter som underlättar både för dig och din bebis komfort. En gravidkudde är en trogen följeslagare under graviditeten och efter förlossningen. Vi på Barnkollen.se har noggrant granskat och jämfört olika alternativ för att hjälpa dig att hitta den perfekta kudden för dina behov. Oavsett om du behöver avlastning för din mage, rygg eller höfter under graviditeten, eller om du söker efter en kudde som underlättar vid amning och skapar en mysig och trygg miljö för dig och din baby, har vi täckt dig. Vårt mål är att erbjuda pålitlig och användbar information för blivande föräldrar, så att du kan göra välgrundade beslut när det gäller produkter för dig och din familj. Ta en titt på vår bäst i test-guide och låt oss hjälpa dig att hitta den bästa gravidkudden för dig!

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa gravidkudde

Som förälder är sömnen en av de mest värdefulla tillgångarna du kan ha, och under graviditeten kan en god natts sömn vara särskilt svår att uppnå. Det är här en gravidkudde kan göra en stor skillnad. En gravidkudde är inte bara en bekväm plats att vila huvudet på; den erbjuder också stöd och avlastning för din växande mage, rygg och höfter

Under graviditeten, när din kropp genomgår en mängd förändringar, kan smärta och obehag bli vanliga. En gravidkudde kan bidra till att lindra detta genom att hålla kroppen i en mer bekväm position när du sover. Den kan hjälpa till att minska trycket på ryggraden och bäckenet och minska risken för rygg- och bäckensmärta. Dessutom kan en gravidkudde underlätta sömnen genom att förhindra att du rullar över på ryggen, vilket kan vara obekvämt och till och med potentiellt farligt under senare stadier av graviditeten.

Men en amningskudde är inte bara till nytta för den blivande mamman. Efter förlossningen kan den också användas för att underlätta amning och ge både mamma och baby extra komfort och stöd under amningsstunden. Amning kan vara en utmanande upplevelse, särskilt i början, och en amningskudde kan göra processen lite enklare genom att hjälpa till att hålla barnet i rätt position och minska belastningen på mammans armar och rygg.

våra favoriter

Bäst i test

bbhugme Gravid- och Amningskudde

Utmärkt alternativ

Doomoo Amnings-och Gravidkudde Blomster

billigare alternativ

Najell gravid- & amningskudde

Så valde vi ut bästa gravidkudde

För att välja de bästa gravidkuddarna för vår bäst i test-guide genomförde Barnkollen.se en noggrann bedömning baserad på flera viktiga aspekter. Vi strävar efter att erbjuda användbar och pålitlig information för blivande föräldrar, och vår bedömningsprocess bygger på en grundlig granskning av tillgängliga källor, recensioner, betyg och produktinformation online. Vi utför inga egna fysiska tester utan förlitar oss istället på den samlade informationen för att ge dig de mest relevanta och trovärdiga rekommendationerna.

Funktionalitet: En av de viktigaste aspekterna vi överväger är produkternas funktionalitet. Vi tittar på hur effektivt gravidkuddarna ger stöd och avlastning för olika delar av kroppen under graviditeten och efter förlossningen. En bra gravidkudde bör kunna anpassas efter olika sovpositioner och erbjuda maximal komfort och avlastning.

Bekvämlighet: Bekvämlighet är en avgörande faktor när det gäller gravidkuddar. Vi granskar hur mjuka och bekväma materialen är och hur de påverkar din sömnkvalitet. Vi tittar också på om gravidkuddarna är lätta att rengöra och underhålla för att säkerställa långvarig användning.

Material: Vi tar hänsyn till materialens kvalitet och hållbarhet för att säkerställa att gravidkuddarna är säkra och hållbara för både dig och din baby. Vi letar efter produkter som är tillverkade av högkvalitativa och allergivänliga material för att minimera risken för irritation eller allergiska reaktioner.

Hållbarhet: Hållbarheten hos gravidkuddarna är också av stor betydelse för oss. Vi bedömer hur väl konstruerade och slitstarka produkterna är för att säkerställa att de kan användas under en lång tid utan att förlora sin komfort och funktionalitet.

Pris: Slutligen tar vi hänsyn till priset på gravidkuddarna och jämför det med deras prestanda och kvalitet. Vi strävar efter att rekommendera produkter som erbjuder bäst värde för pengarna och passar inom olika budgetar.

Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan vi erbjuda en objektiv och informativ guide till de bästa #gravidkuddarna på marknaden, så att du kan göra ett välgrundat beslut som passar dina behov och preferenser.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

bbhugme Gravid- och Amningskudde

bästa amningskudde
Specifikation
 • Ergonomiskt anpassad för graviditet och amning
 • Testad av mammor och terapeuter med positiv feedback
 • Överdrag i Oeko-Tex-certifierat bambu
 • BPA-fria ändar i silikon som kan användas som bitringar
 • Fylld med mikropärlor med antibakteriella- och antisvamp-egenskaper
 • Avtagbart överdrag som kan maskintvättas vid 40 grader, handtvättbar innerkudde
 • Medföljande praktisk väska, totalvikt ca 1,5 kg
 • Längd: ca 150 cm, omkrets: ca 63 cm
 • Överdrag: 100 % bomull, Oeko-Tex Standard 100-certifierad

bbhugme Gravid- och Amningskudden är mer än bara en vanlig kudde, den är en trogen följeslagare för blivande mammor under graviditet, amning och kvalitetstid med barnet. Utvecklad av tre norska, kvinnliga kiropraktiker och entreprenörer, som specialiserat sig inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida, är denna kudde ergonomiskt utformad för att ge optimalt stöd och komfort under alla stadier av moderskapet.

Med ett överdrag av Oeko-Tex-certifierat bambu erbjuder bbhugme kudden en lyxig känsla och är samtidigt miljövänlig och säker för dig och din baby. Dess BPA-fria ändar i silikon kan användas som bitringar, vilket gör den till en praktisk multi-funktionell produkt.

Fylld med mikropärlor med antibakteriella- och antisvamp-egenskaper, anpassar sig kudden perfekt efter din kropp och ger stöd åt de mest kritiska områdena som mage, bäcken, korsrygg, knän och vrister under graviditeten. Dess avtagbara överdrag kan enkelt maskintvättas vid 40 grader, medan den handtvättbara innerkudden säkerställer att kudden alltid är ren och fräsch.

Med en längd på cirka 150 cm och en omkrets på ca 63 cm är bbhugme kudden tillräckligt stor för att ge fullständig täckning och stöd, samtidigt som den är lätt och praktisk att bära med sig med den medföljande väskan, som tillsammans med kudden väger endast ca 1,5 kg.

Under amningsstunden ger bbhugme kudden inte bara stöd och komfort åt dig och din baby, utan den kan också enkelt knytas runt din kropp för att skydda barnet från att glida och minska onödig belastning på nacke och axlar. Dess ergonomiska design gör den perfekt för alla kroppstyper, och dess mjuka och miljövänliga material formar sig bekvämt efter din kropp, vilket resulterar i avslappnade nacke och axlar för dig och en trygg och skön plats för din baby. Att amma tvillingar är inget problem med bbhugme, som erbjuder gott om plats för båda barnen samtidigt. Med sin stilrena och snygga design passar den in i alla hem och blir snabbt en oumbärlig del av din moderskapsupplevelse.

Utmärkt alternativ

Doomoo Amnings-och Gravidkudde Blomster

bästa gravidkudde
Specifikation
 • Längd: 180 cm
 • Material: Överdrag i 95% bomull och 5% elastan. Innerkudde 92% polyester, 8% elastan
 • Tvätt: Överdrag och innerkudde kan tvättas i 30 grader.
 • Fyllning: EPS-kulor för formbarhet och optimalt stöd
 • Rekommenderas av barnmorskor för graviditetsavlastning och amningsstöd
 • Mångsidig användning
 • Smarta funktioner: Kan användas som liggstöd, sittstöd, eller sovorm för extra trygghet
 • Ergonomiskt utformad för både mamman och barnets komfort och säkerhet

Doomoo Amnings- och Gravidkudde Blomster är en mångsidig och ergonomisk kudde som har utformats för att ge både mamman och barnet optimalt stöd och komfort under graviditet, amning och efterföljande barnavård. Rekommenderad av barnmorskor, är denna kudde en pålitlig följeslagare för blivande och nyblivna mammor.

Med en längd på 180 cm erbjuder Doomoo-kudden generöst stöd och avlastning för olika behov under graviditeten och amningen. Dess överdrag är tillverkat av 95% bomull och 5% elastan för en mjuk och behaglig känsla mot huden, medan innerkudden består av 92% polyester och 8% elastan för att säkerställa kuddens formbarhet och komfort.

Den fyllda med EPS-kulor, gör kudden formbar och ger ett optimalt stöd för både barnet och mamman. Under graviditeten ger kudden avlastning och stöd för att lindra eventuella besvär som sömnsvårigheter eller foglossning, vilket rekommenderas av barnmorskor.

Efter graviditeten kan kudden användas på flera olika sätt, främst som amningskudde för att underlätta och ge en bekväm amningsposition för både barnet och mamman. Den är också lämplig för flaskmatning och kan användas som stöd vid andra barnvårdsuppgifter.

Doomoo Amnings- och Gravidkudde Blomster har flera smarta funktioner och användningsområden. Den kan användas som liggstöd när barnet ligger på mage eller som sittstöd när barnet lär sig sitta. Dessutom kan den användas som en sovorm för att ge barnet extra trygghet och minska risken för att barnet rullar över. Med sin mångsidighet och bekvämlighet är denna kudde ett oumbärligt verktyg för föräldrar under graviditeten och de tidiga barnaåren.

Billigare alternativ

Najell gravid- & amningskudde

gravidkudde bäst i test
Specifikation
 • Material: 95% GOTS-certifierad ekologisk bomull, 5% spandex
 • Mått (stora kudden): Längd 175 cm, tjocklek 50 cm i omkrets
 • Mått (lilla kudden): Längd 90 cm, tjocklek 50 cm i omkrets
 • Skötselråd: Överdraget kan tvättas i maskin vid 40 grader, använd inte sköljmedel, torktumlas ej
 • Delbar design: Enkelt att ta ut en av kuddarna för att skapa en mindre amningskudde
 • Justerbar hårdhet: Möjligt att knyta knuten lösare eller hårdare för optimal komfort
 • Mångsidig användning
 • Prasselfria mikrokulor: Ger en lugn och bekväm stund för både mamman och barnet

Najell Gravid- & Amningskudde är en innovativ och mångsidig produkt som erbjuder både komfort och praktisk användning för blivande och nyblivna mammor. Tillverkad av 95% GOTS-certifierad ekologisk bomull och 5% spandex, kombinerar denna kudde hållbarhet med mjukhet för en behaglig användarupplevelse.

Med måtten längd 175 cm och tjocklek 50 cm i omkrets för den stora kudden och längd 90 cm för den lilla kudden, erbjuder Najell-kudden generöst stöd och flexibilitet för olika användningsscenarier. Överdraget kan enkelt tvättas i maskin vid 40 grader för bekväm rengöring och skötsel.

Det som gör Najell Gravid- & Amningskudde unik är dess förmåga att delas upp genom att enkelt ta ut en av kuddarna inne i gravidkudden, vilket skapar en mindre amningskudde. Detta gör kudden mycket mångsidig och passar perfekt för olika situationer under graviditet och efter förlossningen.

Med Najells smidiga och flexibla design får du en integrerad amningskudde som justeras enkelt genom att knyta knuten lösare eller hårdare för att passa dina individuella behov. Dess små mikrokulor formar sig efter dig och ditt barn, vilket ger optimalt stöd och komfort under amning och matning utan prassel.

När kudden inte längre används för graviditet eller amning, kan den även användas för nackträning eller när barnet lär sig att sitta upp. Med Najell Gravid- & Amningskudde får du en praktisk 3-i-1 lösning som gör det enklare och bekvämare för dig och ditt barn att njuta av lugna stunder tillsammans utan obehag eller krångel.

 

Köpguide gravidkudde

Att köpa en gravidkudde är en viktig investering för både din egen och din blivande lilla ängels komfort och välbefinnande. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt val:

Storlek och form
Att välja rätt storlek och form på din gravidkudde är avgörande för att få den mest effektiva och bekväma sömnen under graviditeten. Gravidkuddar finns i olika storlekar och former för att passa olika kroppstyper och sovpositioner. Om du till exempel föredrar att sova på sidan kan en lång och böjbar gravidkudde vara ett bra val eftersom den kan placeras runt kroppen för att ge stöd åt mage, rygg och höfter samtidigt. Om du föredrar att sova på ryggen kan en mer platt och formad gravidkudde vara mer lämplig för att ge stöd åt ryggen och nacken.

Material
Materialet som gravidkudden är tillverkad av är viktigt för både komfort och hållbarhet. Bomull och bambu är vanliga materialval eftersom de är mjuka, andningsbara och allergivänliga. Dessa material är också lätta att rengöra och hålla fräscha. Undvik kuddar tillverkade av syntetiska material som kan vara grogrund för allergier och hudirritation.

Fyllning
Gravidkuddar kan vara fyllda med olika material, och valet av fyllning kan påverka kuddens komfort och stöd. Mikropärlor är populära eftersom de formar sig efter kroppen och ger ett mjukt och stödjande tryck. Polyesterfiber är ett annat vanligt fyllningsmaterial som ger fastare stöd och är mer formbart. Tänk på vilken typ av stöd du behöver och vilket material som passar dig bäst.

Avtagbar klädsel
En gravidkudde med avtagbar och tvättbar klädsel är praktiskt eftersom det gör det enkelt att hålla kudden ren och fräsch under graviditeten och efter förlossningen. Det är viktigt att kunna tvätta kudden regelbundet för att förhindra att bakterier och allergener samlas och för att säkerställa en hälsosam sömnmiljö för både dig och din baby.

Justering och formbarhet
En bra gravidkudde bör vara formbar och möjliggöra justering för att passa dina individuella behov och preferenser. Det är viktigt att kunna forma kudden på olika sätt för att hitta den mest bekväma sovpositionen och lindra eventuella obehag under graviditeten. En kudde som kan anpassas efter din kroppsform och sovstil kan göra en stor skillnad för din sömnkvalitet och välbefinnande.

Hållbarhet och garantier
När du väljer en gravidkudde är det viktigt att överväga kvaliteten och hållbarheten hos produkten. Läs recensioner från andra kunder och titta på tillverkarens garantier för att få en uppfattning om produkten. En högkvalitativ gravidkudde bör vara tillverkad av slitstarka material och ha en robust konstruktion som kan hålla upp över tiden. Garantier kan också ge dig extra trygghet och försäkra dig om att du får en produkt av hög kvalitet.

Pris
Priset är en annan viktig faktor att överväga när du köper en gravidkudde. Det är viktigt att hitta en kudde som passar inom din budget men som ändå erbjuder bra kvalitet och komfort. Jämför olika alternativ och se till att du får bäst värde för pengarna. Tänk på att en gravidkudde är en investering i din och din babys välbefinnande, så det kan vara värt att investera lite extra för en högkvalitativ produkt som kommer att hålla länge och ge dig den bästa möjliga sömnen under graviditeten och efter förlossningen.

FAQ gravidkudde

En gravidkudde är utformad för att erbjuda extra stöd och komfort för gravida kvinnor under sömnen genom att avlasta trycket på mage, rygg och bäcken.

En gravidkudde kan hjälpa till att minska obehag och smärta i rygg, bäcken och nacke, förbättra sömnkvaliteten och underlätta vändningar under natten för att undvika att ligga på rygg.

Många kvinnor börjar använda en gravidkudde så snart de känner sig obekväma under sömnen på grund av graviditeten, vanligtvis runt andra trimestern eller senare.

Absolut! Många kvinnor fortsätter att använda sin gravidkudde efter förlossningen för att stödja amning eller för att få extra komfort under sömnen.

Källa

Barnkollen.se är dedikerad till att erbjuda pålitlig och användbar information för blivande föräldrar och deras familjer. I vår strävan efter att hitta den bästa amningskudden på marknaden utför vi noggranna undersökningar och granskningar. Vi gör inga egna fysiska tester utan förlitar oss istället på tillgänglig offentlig information såsom recensioner, betyg, produktinformation och andra tester som publiceras live av tillförlitliga källor.

Vår webbplats är skapad av föräldrar för föräldrar, vilket betyder att vi alltid utgår från ett förälders perspektiv när vi bedömer och rekommenderar produkter. Vi förstår vikten av att erbjuda objektiva och relevanta rekommendationer som är anpassade efter de behov och preferenser som föräldrar kan ha. Genom att använda tillgänglig offentlig information kan vi säkerställa att våra rekommendationer är baserade på aktuell och trovärdig data för att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut när det gäller produkter för dig och din familj.

<