bäst i test

SKRINDA

Vi på Barnkollen.se har tagit fram en guide där vi tagit fram de bästa skrindorna utifrån tester som gjorts samt omdömen och recensioner som finns att tillgå. Vi vet att det inte alltid är så enkelt att veta vad man ska köpa till sitt barn samt vilka produkter som faktiskt håller måttet. Därför hoppas vi att denna guide ska hjälpa dig i ditt köp av skrinda till ditt barn.

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa skrindan

Skrindan har funnits i årtionden bland oss människor och var framförallt något som populärt innan barnvagnarna började utvecklas. Skrindorna användes för att vuxna skulle kunna dra barnen som satt i denna trävagn. På sådant sätt enkelt kunna transportera saker och barn utan att behöva bära dem.

Precis som många andra gamla saker kommer populariteten oftast tillbaka vid ett tillfälle. Skrindan är ett perfekt exempel på en sådan sak som vuxit enormt mycket i popularitet igen. Mycket för att det är ett oerhört smidigt transportmedel när du skall promenera en kort bit med barn, väskor och alla saker som hör till. Exempelvis när du är på väg ned till stranden med barnen. Är barnen tillräckligt små kan de sitta i skrindan tillsammans med alla badkläder, hinkar, uppblåsbara ringar, sittunderlag och allt annat man som förälder behöver ha med sig.

våra favoriter

Bäst i test

NORTH 13.5 LIGHT SKRINDA

Utmärkt alternativ

North 13.5 Porter Skrinda

billigare alternativ

Classic World Skrinda I Trä

Så valde vi ut bästa skrindorna

Vi som ligger bakom Barnkollen.se är själva småbarnsföräldrar och har haft nytta av en skrinda massvis av gånger. Vi vet känslan att känna sig som en packåsna ned till stranden med barn och prylar hängandes överallt. Därför kan vi med lätthet sätta oss in i de situationer där en skrinda hade kunnat rädda oss.

Vi har med ovan i tanke, tillsammans med funktionalitet, pris och kvalitet försökt att sammanställa de bästa skrindorna som idag finns tillgängliga att köpa. Det finns flera smarta funktioner idag tillgängliga när det kommer till skrindor, exempelvis att kunna vika ihop den. Det är självklart en funktion som vi till viss del har premierat i vårt sökande, men vi har också försökt hitta flertalet olika exempel på skrindor i olika prisklasser. Detta för att kunna erbjuda dig som söker efter en skrinda en valbarhet bland de olika typerna som idag finns på marknaden.

Vårt mål i slutändan är att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna.

Innehållsförteckning

BÄST I TEST

NORTH 13.5 LIGHT SKRINDA

skrinda bäst i test
Specifikation
 • Ihopfällbar
 • Stort lastutrymme
 • Hög maxvikt (75kg)
 • Enkel att styra/manövrera
 • Låg vikt (11,5kg)

Den bästa skrindan på marknaden som vi kan hitta är North 13.5 Light Skrinda. Denna skrinda är optimal för olika typer av aktiviteter. Först och främst är den byggd med en stabil stålram och polyester klädd inredning i vagnen. Detta tillsammans med de stadiga och rörliga gummihjulen bidrar till stabiliteten och enkelheten att manövrera den. Skrindan är ihopfällbar och har en låg vikt på totalt 11,5 kg vilket gör den enkel att ta med sig, i exempelvis bilen.

Maxvikten att lasta i skrindan är 75 kg så du får utan problem plats med både ett och två barn i den, plus eventuella prylar. Du behöver därmed inte oroa dig för att skrindan skall falla ihop när du kör ditt barn i den.

Helhetsbilden av North 13.5 Light är att det är en modern skrinda som fått höga kundbetyg och att man tagit fram en perfekt skrinda. Anpassad för barnfamiljer som behöver transportera både saker och eventuella barn i den. Skrindan finns dessutom i två olika färger; Grått och svart.

Utmärkt alternativ

North 13.5 Porter Skrinda

bästa skrindan
Specifikation
 • Avtagbart tak
 • Bromssystem fram & bak
 • Kan fällas ihop med en hand
 • Hög maxvikt (75kg)

North 13.5 Porter Skrinda är en uppdaterad version av vår Topp Pryl North 13.5 Light Skrinda. Den uppdaterade modellen har samma fina egenskaper som dess tidigare version har, såsom enkelheten att manövrera, höga maxvikten och smidigheten att fällas ihop. Förutom allt detta har man även sett till att ge den ett avtagbart tak för de regniga dagarna. Taket är enkel att montera på skrindan och skyddar därmed dina saker på ett smidigt sätt.

Skrindan är också utrustad med ett bromssystem på både fram- och bakhjulen, för att ge dig en extra stor säkerhet och trygghet. Handtaget är justerbart och du kan enkelt anpassa det efter din längd.

Detta är som sagt en mer avancerad version än North 13.5 Light och ger dig väldigt bra funktioner för en rimligt högre kostnad. Ett utmärkt alternativ om du är beredd att lägga lite mer pengar på en skrinda, för att få dessa extra funktioner. Skrindan finns dessutom i två olika färger; Grått och svart.

Billigare alternativ

Classic World Skrinda I Trä

skrinda barn
Specifikation
 • Material: Trä
 • Rekommenderad ålder: Från 3 år
 • Mätt: Mått: 97,7 x 46,6 x 73,8 cm.

En stilfull trävagn från Classic World är en tilltalande tillskott för barnens utomhuslek. Med sin tidlösa design och det praktiska handtaget är den lätt att dra och passar utmärkt för att ta med på picknickar eller utflykter till stranden. Med tillräckligt med utrymme för leksaker eller förnödenheter, är denna skrinda ett måste för barnens äventyr utomhus. Med dess robusta konstruktion och charmiga utseende blir den snabbt en favorit för både barn och vuxna i familjen.

Köpguide skrinda

När du har bestämt dig för att köpa en skrinda finns det en del punkter som är viktiga att ha i åtanke när du letar rätt typ av skrinda.

Material
Skrindorna förr i världen var gjorda av trä och det finns fortsatt dessa originella och stilfulla träskrindor på marknaden. Men det finns även skrindor gjorda till större del av andra typer av material såsom metall, plast och tyg. Det gör att du behöver bestämma dig om du är ute efter den originella träskrindan eller kan tänka dig en mer modern version.

Funktioner
Skrindan är till stor del relativt begränsad när det kommer till exceptionella funktioner. Men de moderna skrindorna har ändå funktionen att kunna vika ihop sig. Det är en funktion som är oerhört användbar om du exempelvis vill transportera med din skrinda i bilen, för att använda någon annanstans. Det är svårare att transportera med den originella träskrindan i bilen.

En del av de moderna skrindorna är även utrustade med ett slags tak över skrindan som kan hjälpa dig att skydda sakerna (eller barnen) mot regnet.

Storlek & Vikt
Skrindorna finns i ett flertal olika storlekar och med olika viktkapacitet. Det är en viktig faktor framförallt när det kommer till de moderna skrindorna som inte klarar lika mycket vikt som en träskrinda. Se till att tänka till vad du skall transportera i skrindan innan du köper en så att den inte går sönder det första som händer.

Hjulen
Se över hjulen eller däcken som sitter på skrindan innan du bestämmer dig. Kvaliteten på hjulen skiljer sig en del mellan skrindorna. En del är gjorda för att klara av svårare terräng och andra klarar inte alls av grusvägar.

FAQ

En skrinda är en typ av vagn med två hjulaxlar och vanligtvis ett skaft som personen kan dra vagnen med. En barnskrinda är den typen av skrinda som är mest förekommande idag och som är anpassade för att vuxna skall kunna dra ett barn i dem. Menen skrinda kan också vara en synonym till en hövagn som är en större typ av skrinda, där man använder dem för att frakta hö.

En skrinda kostar idag mellan 300 kr och upp till nästan 4000 kr för den mest avancerade träskrindan.

Bästa skrindan på marknaden är North 13.5 Light Skrinda. Den har alla egenskaper som du behöver om du är ute efter en riktigt bra skrinda, till ett bra pris!

Den händige kan med relativt små medel se till att bygga en egen skrinda. Även om det är ett väldigt tidskrävande projekt och kostnadsmässigt i samma nivå som att köpa en ny. Men det kan vara ett kul projekt för den som gillar att arbeta själv. På sidan byggahus.se finns det en bra beskrivning på hur du bygger en egen skrinda.

Källa

Det hade inte gjorts några ordentliga och pålitliga test av skrindor som vi kunde hitta på marknaden. Däremot är vi som ligger bakom Barnkollen.se själva föräldrar som haft stor nytta av just skrindor och därmed kunnat dela med oss av våra erfarenheter och tankar i kombination med andra kundomdömen och recensioner.

<