SKRINDA

Marknadens bästa SKRINDA

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Startsida » Övrigt » SKRINDA

BÄSTA SKRINDA

Skrindan har funnits i årtionden bland oss människor och var framförallt något som populärt innan barnvagnarna började utvecklas. Skrindorna användes för att vuxna skulle kunna dra barnen som satt i denna trävagn. På sådant sätt enkelt kunna transportera saker och barn utan att behöva bära dem.

Precis som många andra gamla saker kommer populariteten oftast tillbaka vid ett tillfälle. Skrindan är ett perfekt exempel på en sådan sak som vuxit enormt mycket i popularitet igen. Mycket för att det är ett oerhört smidigt transportmedel när du skall promenera en kort bit med barn, väskor och alla saker som hör till. Exempelvis när du är på väg ned till stranden med barnen. Är barnen tillräckligt små kan de sitta i skrindan tillsammans med alla badkläder, hinkar, uppblåsbara ringar, sittunderlag och allt annat man som förälder behöver ha med sig.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA SKRINDA

Vi som ligger bakom Barnkollen.se är själva småbarnsföräldrar och har haft nytta av en skrinda massvis av gånger. Vi vet känslan att känna sig som en packåsna ned till stranden med barn och prylar hängandes överallt. Därför kan vi med lätthet sätta oss in i de situationer där en skrinda hade kunnat rädda oss.

Vi har med ovan i tanke, tillsammans med funktionalitet, pris och kvalitet försökt att sammanställa de bästa skrindorna som idag finns tillgängliga att köpa. Det finns flera smarta funktioner idag tillgängliga när det kommer till skrindor, exempelvis att kunna vika ihop den. Det är självklart en funktion som vi till viss del har premierat i vårt sökande, men vi har också försökt hitta flertalet olika exempel på skrindor i olika prisklasser. Detta för att kunna erbjuda dig som söker efter en skrinda en valbarhet bland de olika typerna som idag finns på marknaden.

BÄST I TEST!

Skrinda bäst i test

NORTH 13.5 LIGHT SKRINDA

Specifikation
 • Ihopfällbar
 • Stort lastutrymme
 • Hög maxvikt (75kg)
 • Enkel att styra/manövrera
 • Låg vikt (11,5kg)

UTMÄRKT VAL!

Bästa skrinda

MICKI SKRINDA

Specifikation
 • Klassisk träskrinda
 • Rymligt lastutrymme
 • Gjord av obehandlat trä
 • Lätt att styra
 • Rejäla hjul

UTMÄRKT VAL!

Bäst i test skrinda

BERG SKRINDA. XL

Specifikation
 • Rejäla offroad däck
 • Extremt stort lastutrymme
 • Byggd som en SUV
 • Enkel att packa ihop
 • Maxvikt på 100 kg

MED TAK PÅ SKRINDAN!

NORTH 13.5 PORTER SKRINDA

Specifikation
 • Avtagbart tak
 • Bromssystem fram & bak
 • Kan fällas ihop med en hand
 • Hög maxvikt (75kg)

LITEN & KOMPAKT

ALEX'S GARAGE SKRINDA

Specifikation
 • Liten och smidig
 • Välter inte med sin låga tyngdpunkt
 • Lågt pris

KÖPGUIDE SKRINDA

När du har bestämt dig för att köpa en skrinda finns det en del punkter som är viktiga att ha i åtanke när du letar rätt typ av skrinda.

Material
Skrindorna förr i världen var gjorda av trä och det finns fortsatt dessa originella och stilfulla träskrindor på marknaden. Men det finns även skrindor gjorda till större del av andra typer av material såsom metall, plast och tyg. Det gör att du behöver bestämma dig om du är ute efter den originella träskrindan eller kan tänka dig en mer modern version.

Funktioner
Skrindan är till stor del relativt begränsad när det kommer till exceptionella funktioner. Men de moderna skrindorna har ändå funktionen att kunna vika ihop sig. Det är en funktion som är oerhört användbar om du exempelvis vill transportera med din skrinda i bilen, för att använda någon annanstans. Det är svårare att transportera med den originella träskrindan i bilen.

En del av de moderna skrindorna är även utrustade med ett slags tak över skrindan som kan hjälpa dig att skydda sakerna (eller barnen) mot regnet.

Storlek & Vikt
Skrindorna finns i ett flertal olika storlekar och med olika viktkapacitet. Det är en viktig faktor framförallt när det kommer till de moderna skrindorna som inte klarar lika mycket vikt som en träskrinda. Se till att tänka till vad du skall transportera i skrindan innan du köper en så att den inte går sönder det första som händer.

Hjulen
Se över hjulen eller däcken som sitter på skrindan innan du bestämmer dig. Kvaliteten på hjulen skiljer sig en del mellan skrindorna. En del är gjorda för att klara av svårare terräng och andra klarar inte alls av grusvägar.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring skrindor.

Vad är en skrinda?

En skrinda är en typ av vagn med två hjulaxlar och vanligtvis ett skaft som personen kan dra vagnen med. En barnskrinda är den typen av skrinda som är mest förekommande idag och som är anpassade för att vuxna skall kunna dra ett barn i dem. Menen skrinda kan också vara en synonym till en hövagn som är en större typ av skrinda, där man använder dem för att frakta hö.

Vad kostar en skrinda?

En skrinda kostar idag mellan 300 kr och upp till nästan 4000 kr för den mest avancerade träskrindan.

Vilken skrinda är bäst?

Bästa skrindan på marknaden är North 13.5 Light Skrinda. Den har alla egenskaper som du behöver om du är ute efter en riktigt bra skrinda, till ett bra pris!

Hur bygger man en skrinda?

Den händige kan med relativt små medel se till att bygga en egen skrinda. Även om det är ett väldigt tidskrävande projekt och kostnadsmässigt i samma nivå som att köpa en ny. Men det kan vara ett kul projekt för den som gillar att arbeta själv. På sidan byggahus.se finns det en bra beskrivning på hur du bygger en egen skrinda.

 

Källa

Professionella och objektiva tester av skrindor på marknaden var i detta läget helt obefintligt. Det hade inte gjorts några ordentliga och pålitliga test av skrindor som vi kunde hitta på marknaden. Däremot är vi som ligger bakom Prylkollen.se själva föräldrar som haft stor nytta av just skrindor och har med hjälp av nedan källor kunnat skapa oss en bra helhetsbild kring den bästa skrindan på marknaden.

Jollryoom.se
Mickiofsweden.com
Babyland.se
Pricerunner.com