Vår process

Barnkollen.se är skapad för att underlätta för dig som förälder att bland annat snabbare hitta bra och tillförlitlig information om en produkt. För att göra det möjligt krävs det av oss att vi samlar in enormt mycket information om varje produkt, för att till slut presentera våra favoriter. Detta kräver många timmars research över internet och för att få en struktur kring detta har vi satt ihop en tydlig process.

Steg 1 – Vad är populärt på marknaden?

Det första vi börjar med är att skanna av marknaden och titta på trender. Vilka prylar är populära just nu och vilka kommer i princip för alltid vara populära. Med andra ord vilka produkter är ni ute efter att köpa och behöver guidning kring?

Steg 2 – Vad vet vi själva?

När vi har valt ut vår produkt börjar vi alltid utifrån oss själva. Vad kan vi själva om denna produkten? Har vi använt/använder vi denna produkt någonting idag, eller tidigare?
Har vi själva rentutav sökt efter recensioner, omdömen och tester kring produkten?

Steg 3 – Objektiva tester

När vi kommit till detta steget börjar vi eftersöka objektiva tester på produkten. Det finns flertalet erkända testlabb i Sverige som vi alltid vänder oss till för att eftersöka tester av produkter. Förutom dem gör en hel del större och erkända återförsäljare produkttester som vi kan ha i åtanke i vår värdering av produkt.
Exempel på sidor som vi använder i denna del av processen:

Steg 4 – Recensioner & omdömen

Efter vi har skannat marknaden efter objektiva tester kring produkten börjar vi titta på omdömen & recensioner. Vad har faktiska användare sagt om produkterna och hur har de betygsatts. Här är det viktigt att ha i åtanke hur många som betygsatt en produkt. Det är en stor skillnad om 4 personer valt att ge en produkt högsta betyg, jämfört med 10 000 personer som gett den bra betyg.

Här använder vi oss först och främst av de tre största sidorna i Sverige när det kommer betyg & recensioner:

  • Amazon
  • Pricerunner
  • Prisjakt

Förutom dessa tre finns det också stora hemsidor inom nischade kategorier som vi använder.

Vad tittar vi efter när vi söker efter bästa produkten?

Det skiljer sig såklart väldigt mycket kring vad det är för typ av produkt. Men rent generellt tycker vi det är viktigt att se över dessa delar när vi letar fram de bästa prylarna:

  • Hållbarhet
  • Användarvänlighet
  • Egenskaper och funktioner
  • Material
  • Utseende och design
  • Prisvärdhet

Utöver att se över dessa punkter när vi letar efter rätt produkt så ser vi också till att sammanställa en utförlig köpguide för varje specifik produkt. Den kallar vi för ”Köpguide”.